Dev Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 a ile litrów oleju wchodzi do silnika 2,5 TDi v6 120kW/163kM? bo nie wiem ile kupić ;/ :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=97242.0
Brysio Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 a ile litrów oleju wchodzi do silnika 2,5 TDi v6 120kW/163kM? bo nie wiem ile kupić ;/ 5,3 litra [br]Dopisany: 19 Marzec 2011, 20:54_________________________________________________ pytanko:mam 2L specifica i 2L x-cess c3,czy mogę je zmieszać przy najbliższej wymianie???? chlopie ile cie bedzie kosztowac dodatkwe 2l tego czy tego az taki majatek ??? no znow sie zaczyna polskei oszczedzanie u ucieranie d*py szklem normlanie szok a potem post na forum nie wiem co jest wycieraja sie walki cisnienie oleju szaleje itp no szkoda gadac poporstu nie duś się jak nie masz nic do powiedzenia konkretnego, filozof chłopski,brak wiedzy nadrabia hamstwem a jak ci ciśnienie skacze to do specjalisty trzeba się udać,jednemu tak skakało i poszło mu na głowę... olej zmieniam szwagrowi u którego naprawdę się nie przelewa-ale tak jak ktoś ma kasę to drugiego nie zrozumie najlepiej drugiego zbesztać eeh ta polska mentalność..moderator powinien się tym zająć jezeli kogos nie stac na olej (2 litry w dodatku) niech nie kupuje takiego auta proste??? ale ja rozumiem zastaw sie a pokaz sie typowe polskie wezme kredyt bo trzeba audi pokazac sasiadom a potem rzezba na kazdym kroku bo sie nie przewala smiech normalnie nie osmieszalbyls sie takimi postami nawet i czym ma sie zajac moderator ze prawde napisalem ????????? zejdz na ziemie skonczyly sie czasu prlu [br]Dopisany: 19 Marzec 2011, 20:58_________________________________________________ a ile litrów oleju wchodzi do silnika 2,5 TDi v6 120kW/163kM? bo nie wiem ile kupić ;/ :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=97242.0 akurat tam jest blad vag podaje w 2.5 tdi b6/b7 5.2-5.3 litra ja kupuje 5 ke motula i jest w srodku dokladnie 5.2 litra wiec pasuje idelanie )
_clippo_ Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 Witam Niedawno kupiłem swoją audiczkę A4 B6 1.9TDI AWX 130km (przebieg 202 tys.) . Lany był do niej olej 5W30. Poczytałem jednak posty: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=17053.0 odnoszące się do problemu niepokojących dzwięków turbiny, które u mnie występują. Zastanawia mnie czy mogę zmienić olej na na półsyntetyk np 10w40. Miałem taki w Golfie 1.9TDI silnik AHU i sprawował się całkiem dobrze - zero problemów z silnikiem. Jeżeli nie można to dlaczego i czy można ewentualnie zmienić na 5W40 (MOTUL 8100)? Pozdrawiam
Dev Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 Witam Niedawno kupiłem swoją audiczkę A4 B6 1.9TDI AWX 130km (przebieg 202 tys.) . Lany był do niej olej 5W30. Poczytałem jednak posty: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=17053.0 odnoszące się do problemu niepokojących dzwięków turbiny, które u mnie występują. Zastanawia mnie czy mogę zmienić olej na na półsyntetyk np 10w40. Miałem taki w Golfie 1.9TDI silnik AHU i sprawował się całkiem dobrze - zero problemów z silnikiem. Jeżeli nie można to dlaczego i czy można ewentualnie zmienić na 5W40 (MOTUL 8100)? Pozdrawiam Kolego, wszystkie informacje masz powyżej nie cuduj tylko lej olej z norma 505.01 i zaden inny
Proof Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 Zastanawia mnie czy mogę zmienić olej na na półsyntetyk np 10w40. Zostań przy tym 5W30 co był lany,ma być przy PD norma 505.01 lub wyższa więc żaden 10W40 jej nie spełnia.
daniels Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 a ile litrów oleju wchodzi do silnika 2,5 TDi v6 120kW/163kM? bo nie wiem ile kupić ;/ 5,3 litra [br]Dopisany: 19 Marzec 2011, 20:54_________________________________________________ pytanko:mam 2L specifica i 2L x-cess c3,czy mogę je zmieszać przy najbliższej wymianie???? chlopie ile cie bedzie kosztowac dodatkwe 2l tego czy tego az taki majatek ??? no znow sie zaczyna polskei oszczedzanie u ucieranie d*py szklem normlanie szok a potem post na forum nie wiem co jest wycieraja sie walki cisnienie oleju szaleje itp no szkoda gadac poporstu nie duś się jak nie masz nic do powiedzenia konkretnego, filozof chłopski,brak wiedzy nadrabia hamstwem a jak ci ciśnienie skacze to do specjalisty trzeba się udać,jednemu tak skakało i poszło mu na głowę... olej zmieniam szwagrowi u którego naprawdę się nie przelewa-ale tak jak ktoś ma kasę to drugiego nie zrozumie najlepiej drugiego zbesztać eeh ta polska mentalność..moderator powinien się tym zająć jezeli kogos nie stac na olej (2 litry w dodatku) niech nie kupuje takiego auta proste??? ale ja rozumiem zastaw sie a pokaz sie typowe polskie wezme kredyt bo trzeba audi pokazac sasiadom a potem rzezba na kazdym kroku bo sie nie przewala smiech normalnie nie osmieszalbyls sie takimi postami nawet i czym ma sie zajac moderator ze prawde napisalem ????????? zejdz na ziemie skonczyly sie czasu prlu [br]Dopisany: 19 Marzec 2011, 20:58_________________________________________________ a ile litrów oleju wchodzi do silnika 2,5 TDi v6 120kW/163kM? bo nie wiem ile kupić ;/ :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=97242.0 akurat tam jest blad vag podaje w 2.5 tdi b6/b7 5.2-5.3 litra ja kupuje 5 ke motula i jest w srodku dokladnie 5.2 litra wiec pasuje idelanie ) człowieku jesteś głupszy niż ustawa przewiduje,a moderator powinien się zająć twoją niewyparzoną gębą,nie znasz konkretnej sytuacji-nie udzielaj się,szwagrowi zachorowało dziecko,poważnie zachorowało,gość już nie ma na leki-być może będzie musiał sprzedać nawet auto...żal mi cię człowieku a PRL w twojej głowie pewnie nigdy się nie skończy,na przyszłość nie blechaj i zrozum drugiego... obraza drugiego użytkownika
esem Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 To może jakaś pomoc dla szwagra ze strony forumowiczów.
daniels Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 dzięki za wsparcie porozmawiam z nim i dam znać,naprawdę gość ma ciężko..
daniels Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 szwagrowi nic,jego córeczka ma raka jelita grubego,dziękuję wam za zainteresowanie,jeśli będzie potrzebna doraźna pomoc będę was informował,odnośnie olejów jakie zużycie oleju na 10 000 można uznać za normę?
endriuu Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 szwagrowi nic,jego córeczka ma raka jelita grubego,dziękuję wam za zainteresowanie,jeśli będzie potrzebna doraźna pomoc będę was informował,odnośnie olejów jakie zużycie oleju na 10 000 można uznać za normę? audi mowi o 1L na 1000 km ale to mrzonka. Tylko i wylacznie rodzaj zabezpieczenia sie przed reklmacjami. Generalnie jak pali 1L do 2 L na 10 000 km - jest ok. wszysto zalezy od stylu jazdy.
daniels Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 to o dziwo u mnie w AVF przez 10.000 ubywa 0,5L,to chyba tragedii nie ma,dodam że na emeryta nie jeżdżę
Debian27 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Witam Panowie w mojej niuni nadeszła wymiana oleju....W sklepie znajomy proponował mi taki olej http://ford.sklep.pl/pl,product,498970,olej,silnikowy,10w40,formula,plus,5,litrow.html?partner=2069 co wy na to?? Mówi, że bardzo dużo mu tego schodzi zarówno do tdi jak i benzynek. Poprzednio wymiane robił mi mechanik i mówił, że wlał ten sam olej, czyli niuśka jeździła na nim do tej pory. zadnych nie pokojących objawów nie zauważyłem, oprócz tego, że dolałem około 2 l na 10 tyś. Jaka jest wasza opinia, porada co do tego oleju? Pozdrawiam
macieek Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Witam Panowie w mojej niuni nadeszła wymiana oleju....W sklepie znajomy proponował mi taki olej http://ford.sklep.pl/pl,product,498970,olej,silnikowy,10w40,formula,plus,5,litrow.html?partner=2069 co wy na to?? Mówi, że bardzo dużo mu tego schodzi zarówno do tdi jak i benzynek. Poprzednio wymiane robił mi mechanik i mówił, że wlał ten sam olej, czyli niuśka jeździła na nim do tej pory. zadnych nie pokojących objawów nie zauważyłem, oprócz tego, że dolałem około 2 l na 10 tyś. Jaka jest wasza opinia, porada co do tego oleju? Pozdrawiam Pewnie silnikowi nic by sie nie stalo ale po co kombinowac... Nawet nie spelnia normy 505 00. Lej Motula a nie pozalujesz. Zamow od kolegow z forum a za 2 dni bedziesz go mial.
Debian27 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 ale motul półsyntetyk?? dodam, że pezebieg 225 tys km
macieek Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 ale motul półsyntetyk?? dodam, że pezebieg 225 tys km Kolego wszystko jest na gorze tej strony. Jesli lubisz swoja niunie to lej motula 100% syntetyka x-cess, niewazne jaki przebieg. Ja bym tak zrobil
Dev Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 ale motul półsyntetyk?? dodam, że pezebieg 225 tys km javascript:void(0); ja bym stawiał razy dwa w tym roczniku jezeli chodzi o przebieg lej X-cess-a :good:
Gość lightfighter87 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Wlałem ostatnio pełnego syntetyka (LM Diesel Synthoil 5W40), zrobiłem przed tym zabiegiem płukankę i... auto się wyciszyło, silnik tak jakby lżej chodził. Żeby nie skłamać z 5 mechaników straszyło mnie taką zmianą, że wypłuka syf, walną uszczelnienia i zatrę silnik jak olej wypłynie :gwizdanie:. Specjalnie po zmianie solidnie przegoniłem auto i z lampą szukałem rozszczelnień...jakoś nie znalazłem. Tak samo nie zauważam jakiegokolwiek ubytku na szabli. Nie wnikam czy przebieg jest prawdziwy czy nie, czuję jednak że cały silnik dostał wielokrotnego orgazmu od tego oleju. Żałuję że nie posłuchałem kolegów wcześniej i przy poprzedniej zmianie nie dałem 5w40...No ale lepiej późno niż wcale
kamilg.86.86 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 ja w swojej byłej audi b4 tdi również zmieniłem z 15w40 na 5w40 motula przy stanie licznika 260kkm ale w roczniku 94 to pewnie miał ze 600kkm i nic się nie stało nadal śmiga u szwagra i ''zero ubytku''(na 15kkm z max stanu spadnie na 3/4) i wycieku więc nie bój się i lej full synthetic a turbina bedzie zadowolona
Debian27 Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 Dobra, ale jeszcze jedno, w takim razie przy przejściu z pół na syntetyka nalezy zrobic płukanke??Czy porpstu tamten wylać i wlać syntetyka??
Rekomendowane odpowiedzi