BocianXXX Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 A ja znowu muszę się was poradzić koledzy. Dzisiaj wymieniałem samemu olej (pierwszy raz ) , myślałem że filtr wciągnie trochę więcej oleju i nie wiem czy trzeba odsysać, czy też jest spoko. Weszło mi gdzieś tak 3,7litra . Na bagnecie sięga poziomu tak jak ta niebieska kreska pokazuje . Trzeba odsysać czy jest na max i nic się nie stanie ? Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 250614973e314.png tutaj trochę dokładniej . Mam nadzieje że docenicie ogrom pracy poświęconej temu rysunkowi Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - be6dd09a4c8c9.png chodzi o silnik 110KM AFN i jeszcze chciałem was zapytać , czy to coś szkodzi że jak się wkłada bagnet to luźno chodzi jak się go wkłada do pomarańczowej prowadnicy ?
Dev Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 O stan oleju nie martw sie. Wszystko jest ok Prowadnice trzeba wymienic na nową Koszt ok 7 zk
BocianXXX Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 O stan oleju nie martw sie. Wszystko jest okProwadnice trzeba wymienic na nową Koszt ok 7 zk dzięki a czymś grozi np.dla oleju, takie luźne siedzenie bagnetu w prowadnicy ? Jak silnik pracuje to bagnetu nie wypycha i oleju tamtędy nie wybija czy coś . Mi osobiście to nie przeszkadza
Dev Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 lepiej jak wszystko jest szczelne
A4B5AJM Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 A ja mam trochę inne pytanie, czy jeśli pod koniec czerwca wymieniałem olej i walnęło 10tys., to muszę oprócz filtra oleju wymienić też teraz powietrza i paliwa? Robiłem prawie wyłącznie trasy. I czy jeśli znowu za 3 miechy będzie kolejne 10 tys. na liczniku to trzeba wymieniać olej, czy można pojeździć te 12, 15?
Dev Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 wymieniasz olej i filtr, reszta bez zmian
BocianXXX Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 lepiej jak wszystko jest szczelne Wiem. Ale chyba to niczym nie zagraża dla oleju co ? Nawet gdyby tam jakoś minimalnie powietrze się dostawało, w co wątpię,to i tak przecież olej ma i bez tego kontakt z powietrzem .
POWER-KRIS Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Bardziej idzie zeby nie wychlapało przez miarkę. ;-) Wysłane Pocztą Polską przy pomocy listonosza.
cabanmat Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Witam panowie Kto jeździł na tym Castrolu ? I jakie ma doświadczenie... Castrol Edge Turbo Diesel 5W40 5L OIL-LAND Nie mogę się zdecydować co zalać... Tego Castrola czy Motula X-Cessa Tak się czaje co zalać na trzecią wymianę do mojego ALH
mycha1236 Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Witam panowie Kto jeździł na tym Castrolu ? I jakie ma doświadczenie... Castrol Edge Turbo Diesel 5W40 5L OIL-LAND Nie mogę się zdecydować co zalać... Tego Castrola czy Motula X-Cessa Tak się czaje co zalać na trzecią wymianę do mojego ALH Ja na nim obecnie jeżdżę , zrobiłem na nim około 8 tyś ale porównania z innym nie mam gdyż robiłem dopiero 1 wymianę oleju , odnośnie ubytków oleju to nie odnotowałem na miarce trzyma ciągle ten sam stan . Przy następnej wymianie zaleje Motula Specyfic.
cabanmat Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Hmm ja teraz mam zalanego Specifica ale zrobiłem na nim 15kkm i powoli rozglądam się nad trzecią oliwą. Na pierwsze zalanie wziąłem Castrola Diesel Magnateca 5W40 i nie byłem z niego zadowolony... wręcz zraziłem się do Castrola... Teraz po głowie chodzi mi Castrol EDGE Turbo Diesel 5W40 lub Motul X-Cess 5W40... PS. Są w tej samej cenie w bańkach 5L.
bulk_1986 Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Cabanmat byłem pewien że zalałeś tego Gulfa 5W40 i chciałem pytać o wrażenia... a tu nadal się czaisz jak szpak na pi...
makovic Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Ja już też nie kumam :-( Skoro się zraziles to po co wracasz do Castrola? I też byłem przekonany ze zalejesz gulfa. Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
Dev Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 :polew::polew::polew::polew::polew:
A4B5AJM Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Dzisiaj z braku LM i Motula kupił mi ktoś Mobila 3000 5w30, mogę go zalać, bo za daleko mam żeby jechać go wymienić jeśli spełnia 505.01?. Auta nie katuje i idzie po mału zima, więc chyba jakiejś wielkiej różnicy nie będzie między 40?
POWER-KRIS Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Lej mobila. Cabanmat wszystkich masz w domu? ;-) Wysłane Pocztą Polską przy pomocy listonosza.
cabanmat Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 GULF to za niska półka cenowa
lukaseq1 Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Hmm ja teraz mam zalanego Specifica ale zrobiłem na nim 15kkm i powoli rozglądam się nad trzecią oliwą.Na pierwsze zalanie wziąłem Castrola Diesel Magnateca 5W40 i nie byłem z niego zadowolony... wręcz zraziłem się do Castrola... Teraz po głowie chodzi mi Castrol EDGE Turbo Diesel 5W40 lub Motul X-Cess 5W40... PS. Są w tej samej cenie w bańkach 5L. X-Cess wydaje mi sie ze nie jest do pompek, nie widze zeby spelnial norme 505.01! Ja aktualnie mam specific 505.01 ale szykuje mi sie wymiana, warto zmienic na x-clean c3 ?
cabanmat Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 lukaseq1 PS. Ja nie mam pompowtryskiwaczy które wymagają normy 505.01
Rekomendowane odpowiedzi