Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakie oleje do silników TDI montowanych w Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak masz rację tylko jak ja dzisiaj kupilem autko i ma 13 lat a przebiegu 192 ( śmiechu warte) to wiem, że tak spokojnie z 100.000 kopnięte to nie wiem czy bierze olej a wyminić chce odrazu :) i co teraz. Nie mam naklejek na silniku tak, że nie wiem co było lane. :wallbash:

• Odpowiedzi 12.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

zalej półsyntetyk

Opublikowano

Tak masz rację tylko jak ja dzisiaj kupilem autko i ma 13 lat a przebiegu 192 ( śmiechu warte) to wiem, że tak spokojnie z 100.000 kopnięte to nie wiem czy bierze olej a wyminić chce odrazu :) i co teraz. Nie mam naklejek na silniku tak, że nie wiem co było lane. :wallbash:

100 000km to minimum.

zalej półsyntetyk

Alona wie co mówi. półsyntetyk i sprawdz czy i ile bierze.

Opublikowano

czyli biere płyn do płukania silnika MOTUL ENGINE CLEAN czyszczę go i leję Motul 6100 Synergie tak?

Opublikowano

mozesz tak zrobic, a mozesz zmienic na półsynt. i zlać go po 5000km. zleci z nim syf i zalejesz juz czystym półsynt. i potem wymiana co 10000km.

Opublikowano

dokładnie, po prostu na starszych aut z dużym przebiegiem ogólnie półsyntetyk jest polecany, ze wzgledu na mozliwość wycieku, no może wyłączając 2,5 tdi heheheh

Opublikowano

No w tym szaleństwie jest metoda, ale olej dobry napisałem ?

Opublikowano

No w tym szaleństwie jest metoda, ale olej dobry napisałem ?

tacim sprawdzilem norme dla ciebie. musisz miec 505.00 lub 506.00. w takim razie zalewaj syntetykiem. po 5000km zobaczysz czy je olej czy gdzies sa wycieki. zlewasz wraz z syfem i zalewasz syntetykiem jesli wszystko ok lub półsynt, jesli cos sie bedzie dzialo. MOTUL serii 8100

Opublikowano

O siec do babci taki olej "chciałabym ale się boję " :embarrassed:

Opublikowano

O siec do babci taki olej "chciałabym ale się boję " :embarrassed:

masz wrażliwą turbinę. zalejesz półsynt. i wtedy możesz zacząć sie bać. zrob jak mówię

Opublikowano

dokładnie, też doczytałam na en temat... rób jak kolega endriuu mówi...

Opublikowano

Dobra będzie ten MOTUL 8100 X-CESS 5W40

Opublikowano

4,5L

olej dla ciebie: Motul Specific 505.01 5W40

Opublikowano

do AWX 3,8l wchodzi

Opublikowano

no i stało się kupiłem motul 8100 co ma być to będzie mam nadzieję że silnik przeżyje. A może ma na prawdę 192 tysiące przejechane a kierownica została zmieniona bo np komuś się nie podobała :)

Opublikowano

Witam wszystkich,chcialem wymienic olej w swoiej a4 z 97roku silniczek 1.9 tdi afn 110km jaki olej byscie mi polecili?dzieki za odp i pozdrawiam

Opublikowano

Zabieram się za wymianę filtra oraz oleju i mam pytanie. Moja a4 ma 70 tys mil zrobione czyli ok 130 tys. z 2004 roku jest 1.9 TDI AVF. U siebie nie mogę nigdzie dostać MOTUL SPECIFIC VW 505.01 a zauważyłem ten Castrol Edge Turbo Diesel 5W40 -> http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_164264_langId_-1_categoryId_165581 . Lepiej zaczekać i zrobić zamówienie w Polsce czy nie będzie różnicy jak zaleje Castrola :embarrassed: Co mam wlane teraz to nie wiem :wallbash:

:hi: