Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie oleje do silników TDI montowanych w Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niedlugo serii xtreme nie bedzie w ogole. podobnie durablend. allclimate i synpower je zastapią.

wysłane z prodiża

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To Valvoline mst synpower będzie tylko jeden z 502.00,505.00 i 505.01? Specyfikacja oleju się zmieni oczywiście na gorsze :/

No chyba że ja czegoś nie trybie :P

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Hezen

Opublikowano

Panowie zalałem dzisiaj silnik motulem i weszło tylko niecałe 4 l.Kontrolka poziomu się nie świeci.Wydaje mi się,że to trochę mało.Płukanka zrobiona po castrolu silnik 2,0 tdi 170 km

Opublikowano

jak nie odessane bylo z filtra to ok.

wysłane z prodiża

Edytowane przez endriuu

Opublikowano

odessano

Opublikowano

To kto wygra w pojedynku Motul X-Cess 5W40 vs. Valvoline MaxLife 5W40 ?

Opublikowano

Nie zaszkodzi zrobić. Ja robię co każdą wymianę.

Z tym ze.musisz pamietac o wyssaniu starego oleju z podstawy filtra oleju

Z tym odessaniem starego oleju z podstawy filtra oleju to chodzi o to żeby nie było po prostu starego oleju ??? Czy żeby nie zostało nic płukanki w silniku ?? Pytam bo jak zmieniałem ostatnim razem dałem płukankę , mechanik spuścił olej przez korek ale nic nie odsysał....

Opublikowano

powinno sie odassac bo tam sporo oleju zostaje. po co ci stary olej dodatkowo z plukanka w obiegu. nie kazdy mechanior ma odsysarkę. a powinien[emoji14]

wysłane z prodiża

Opublikowano

Wystarczy strzykawka 100ml i cienki wezyk

Opublikowano

szybkie pytanie, mam silnik 3.0 TDI BKN oryginalnie bez DPF. Została mi w garażu od poprzedniego auta nowa bańka 5l oleju Millers Oils EE Longlife 5w40, tutaj link ze specyfikacja ze sklepu:

http://sklep.millersoils.pl/seria-energy-efficient/458-millers-oils-ee-longlife-5w40-5l.html

Czy mogę taki olej zalać do mojego silnika? dokupiłbym drugą bańkę i miałbym na wymianę. Poprzedni właściciel lał castrola 5w30, auto kupiłem miesiąc temu

Opublikowano

plukanka i zalewsz Millersa.

wysłane z prodiża

Opublikowano

plukanka i zalewsz Millersa.

wysłane z prodiża

specyfikacja tego milersa 505.01 bedzie ok do 3.0tdi bez dpf? bo w katalogach pokazuje że muszę mieć 507.00 no ale to zaznaczone jest że z dpf, w katalogu online milersa dla a4 b7 pokazuje że w bkn jest dpf i milers zaleca 507.00, a ja kurdę nie mam dpf, mają błąd jakiś

Opublikowano

Do Twojego auta wystarczy 505.00 ale porzadny full. Zadnego syfu.

.

Opublikowano

producenci aby zmiejszyc koszta ladują wszedzie 507.00 504.00 5w30. mozesz lac tego millersa jak nie masz co z nim zrobic. jesli masz to pewnie ze lepiej kupic porzadny 5w40 505.00 lub wrecz 0w40.

wysłane z prodiża

Opublikowano

Witam !

Drodzy forumowicze.

Zwracam się z prośbą w rozwiązaniu problemu jaki ostatnio wyskoczył.

AUDI A4 B6 2001 1.9 TDI 130KM AWX Przebieg- 260 tyś ( nie wypowiadam się na temat autentyczności bo nie wiem tyle jest na blacie )

Obecnie zalany mam olej Castrola 10W40 Diesel , spostrzegłem się ze może to nie być prawidłowy olej po pół roku kiedy to w identycznym motorze widnieje 5W30. Pewny jestem tylko tego jaki olej jest w tym momencie nie mam informacji jaki był wlany poprzednio i przez poprzedniego właściciela, zaufałem mechanikowi który zawsze pracuje mi nad samochodem i nie interesowałem sie olejem wymieniony to wymieniony, jedzie - jedzie.

Pytanie - zostawić olej i w dalszym ciągu lać 10W40 czy może jak najszybciej się go pozbyć i wlać zalecany ale znów wiąże się to z wypłukaniem uszczelek i rozszczelnieniami.

Jakie jest wasze zdanie każda opinia i podpowiedz pomoże .

Z góry dziekuję i Pozdrawiam.

Edytowane przez bestfisher

Opublikowano

ja kolego miałem u siebie tylko nie w takiej audi, ale 10w40, mechanicy wymienili na 5w30 ale zaczął się pocić przy uszczelkach własnie. Jak bedzie u Ciebie to nie wiem. Niech sie też inni wypowiedzą

Opublikowano

Śmiało zostaw 10W40

Edytowane przez Lukasz_200616

Opublikowano

ale kolego 10w40 to półsyntetyk jest gęstszy , a 5w30 to full syntetyk i jest rzadszy. Ponoc sie nie zaleca z półsyntetyka na syntetyk przechodzić.

Opublikowano

Czekając na kolejne opinie chciałbym zapytać czy może ten olej 10W40 negatywnie wpłynąc na silnik podzespoły ewentualnie na smarowanie turbiny ?