kaju Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 potrzebujesz jeszcze wiązkę do lusterka, 7 i 16 włącznika świateł mostkujesz z sobą i dajesz do MCE C29, co do CLH to pin 7 przełącznika do MCE C24. resztę załatwia lusterko. pin pierwszy też trzeba odciąć i zasilić go z lusterka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk a no i przekładasz 11 do 13, żeby halogeny odpalić. nic poza tym Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
QuikSilver Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 potrzebujesz jeszcze wiązkę do lusterka, 7 i 16 włącznika świateł mostkujesz z sobą i dajesz do MCE C29, co do CLH to pin 7 przełącznika do MCE C24. resztę załatwia lusterko. pin pierwszy też trzeba odciąć i zasilić go z lusterka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk a no i przekładasz 11 do 13, żeby halogeny odpalić. nic poza tym sprawdziłem w kostce od włącznika mam zajete piny 1, 2, 3, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 17 i pin 11 przepinam pod 13, a wolne 7 i 16 daje tam przewody i łącze z MCE, a pin 1 od lusterka zasilam, teraz wiem już wszystko. Gdy podpiołem przełącznik, to wlasnie nie bylo przeciwmgielnych oraz nie bylo podświetlenia "auto" po za tym wszystko działało, po chwili od uruchomienia auta w pozycji auto odpalaly sie same swiatla
kaju Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 odpaliły bo nie miały sygnału z czujnika zmierzchu. czarny kabel dochodzący do pinu 1 w włączniku odcinasz i do "kikuta", który zostanie przy włączniku dajesz sygnał z lusterka. Drugi koniec zaizoluj, bo to stały plus jest. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
3M03 Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 ------------------------------------------------------------------------------- Ja mam włącznik 8E0941531D czyli z B7 odnosząc się do twojej wypowiedzi mam rozumieć że oryginalnie światła w B7 nie przygasały podczas uruchamiania silnika i zapalały się zaraz po przekręceniu kluczyka (cały czas mówimy o trybie auto). Dużo myślałem co zrobić żeby światła na trybie auto zapały się po odpaleniu silnika i jedyne co przychodzi mi do głowy jest wlutowanie diody zenera 13v do kabelka co idzie do pinu 7 włącznika świateł. Wtedy światła mijania odpalały sie wyłącznie po uruchomieniu silnika. Lecz odrzuciłem ten pomysł bo lubię jak mam w samochodzie oryginał i dlatego się pytałem czy w B7 bądź w B6 światła mijania sie zaswiecaja po przekreceniu kluczyka i czy przygasaja podczas uruchamiania silnika. B7 posiada włączniki świateł z końcówkami C i D z czego "D" nie przygasają w momencie zapłonu (Twój model) nie wiem jak jest z końcówką "C" bo dopiero jestem na etapie rozkminiania. Sam też nie wiem jaką mam bo jeszcze nie sprawdzałem. Niezależnie od tego którą końcówkę posiadasz w włączniku C czy D jest możliwość przekodowania. I tu cytuje kolegę Bartka "Jeśli masz tak ustawione ,że światła się włączają już w momencie włączenia zapłonu wtedy idzie to przekodować" aby włączały się po uruchomieniu auta. Pozostaje więc Vag. Jestem na etapie rozgryzania tematu więc konkrety podam wkrótce. Sam borykam się ze światłami bo załączają się w pozycji zapłon przed uruchomieniem silnika co naraża akumulator na duże straty wiec po ogarnięciu tematu podzielę się ze wszystkimi. Przy okazji "wlutowanie diody zenera 13v" to nie najlepszy pomysł. Po 1-sze predzej czy później komputer może choć nie musi wywalić błąd, po drugie domowa ingerencja w układ elektryczny tym bardziej mający związek z uruchomieniem silnika jak dla mnie jest trochę niebezpieczna. Ciekawi mnie fakt, że masz B6 a włacznik od B7 - w B6 z tego co wyczytałem na forum nie występowały z literka "D" tylko oryginalnie bez literki C i wtedy światła przygasały na czas uruchomienia silnika lub z literką C gdzie świeciły się ciągle. Ale niech mnie ktoś sprostuje jeśli się mylę. Powyżej kolega "biggman" odsyła do linku z którego sporo się dowiesz. Czy coś udało się komuś ustalić coś więcej jak wymusić światła aby zaświecały się po zapłonie? Oczywiście chodzi o przypadek opisany wyżej.Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
jaguaro Opublikowano 12 Listopada 2015 Opublikowano 12 Listopada 2015 Wstyd przyznać ? ale nie miałem czasu ogarnąć. Dam znać...jak najszybciej ??
QuikSilver Opublikowano 12 Listopada 2015 Opublikowano 12 Listopada 2015 A wiecie jakie wsuwki do pinow kupic wiem ze 000979009E ale czy jeszcze jakies inne przychodzą ?
kaju Opublikowano 13 Listopada 2015 Opublikowano 13 Listopada 2015 A wiecie jakie wsuwki do pinow kupic wiem ze 000979009E ale czy jeszcze jakies inne przychodzą ?chodzi Ci o piny tak? mam mnóstwo, odezwij się na pw. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
QuikSilver Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Witajcie potrzebuje pomocy podłączyłem wszystko i mam taki problem, lusterko swieci caly czas nawet jak zamkne auto, przełącznik świateł i CLH świeci cały czas, tyle że w CLH "0" wogole nie jest podświetlone, gdy zgasze silnik na chwilke wszystko gaśnie, po chwili znowu się świeci
biggman Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Zamknij samochod, poczekaj pare minut az cany sie uspia, to zgansie podswietleniale lustra i clh. To normalne Edytowane 23 Listopada 2015 przez biggman
QuikSilver Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zamknij samochod, poczekaj pare minut az cany sie uspia, to zgansie podswietleniale lustra i clh. To normalne ufff zgasło dzięki wszystkim za pomoc których męczyłem na PW
LChris Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Witam Potrzebuje podłączyć czujnik deszczu A4 B7 2006 do bezpiecznika 17, ale tu niespodzianka, bezpiecznik jest pusty. Skąd zasilić ten bezpiecznik żeby było jak w oryginale.
an998 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 witam mam problem z kodowaniem polega to na tym ze po wpięciu do mce f modułu haka nie mogę się z nim połączyć a jak odepnę to połączenie jest gdzie może być problem proszę o pomoc
bobasxx Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Witajcie. Auto z podpisu. Czy to możliwe żeby u mnie siedział zwykły monduł nie Bordnetz ? Chcę zakodować tak żeby po przekręceniu zapłonu świeciy mi się tylko światła mijania, a po przełączeniu pokrętła reszta postojówki tył i przód. Mam zwykłe lampy halogenowe bez DRL i CLH i pokrętło bez AUTO. Da radę to ogarnąć ? Bo obecnie mogę tylko zakodować końcówkę 1 lub 3. P.S. Może ktoś wie skąd wziąć ten Login - 11 ?? Pomoże ktoś ? Edytowane 18 Grudnia 2015 przez bobasxx
Marcin Żagiel Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 witam mam pytanie mam w swojej audi a4 b6 ksenon i wlocznik swiatel auto lusterko z czujnikami czy da rade dolozyc wlacznim drl zeby wlaczalo mi swiatla do jazdy dziennej modul z literka f wlacznik z literka b
kaju Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 potrzeba Ci jeszcze zewnętrzny moduł DRL i przekaźnik, bo w module F nie ma orginalnie DRLa. mogę Ci to przygotować jak chcesz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Marcin Żagiel Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 a gdzie ten modul jest zamontowany orginalnie a wlacznik drl tez potrzebny a z jaka literka modul to obsluguje
kaju Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 tylko moduły z B7 to obsługują. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Robero321 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Chyba nie zrozumiałeś co napisał kaju w ORI nie ma takiego modułu więc tym bardziej nie ma oryginalnego miejsca... Gdzie sobie zamontujesz dokładany moduł DRL to już tylko Twoja broszka
Toskańczyk Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Upaliło mi MCE i potrzebuję go wymienić i mam pytanie czy jeśli u mnie był w wersji LOW o oznaczeniu D a ja kupię HIGH E lub F to czy one podejdą do mnie Plug&Play i wszystkie funkcję za które był odpowiedzialny moduł D będą działały tak samo jak do tej pory a ja tylko zyskam możliwość w przyszłości rozbudowania go o dodatkowe funkcje? Z tego co porównałem z pierwszej strony Piny z LOW i HIGH to chyba powinno być dobrze ale wolałbym opinie eksperta
kaju Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Upaliło mi MCE i potrzebuję go wymienić i mam pytanie czy jeśli u mnie był w wersji LOW o oznaczeniu D a ja kupię HIGH E lub F to czy one podejdą do mnie Plug&Play i wszystkie funkcję za które był odpowiedzialny moduł D będą działały tak samo jak do tej pory a ja tylko zyskam możliwość w przyszłości rozbudowania go o dodatkowe funkcje? Z tego co porównałem z pierwszej strony Piny z LOW i HIGH to chyba powinno być dobrze ale wolałbym opinie eksperta Nie wiem, jak je porównałeś, ale zrobiłeś to... No cóż. Siadaj, niedostateczny.
Rekomendowane odpowiedzi