Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Zaślepienie i wyłączenie programowe EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1_9_tdi.jpg

witam mam pytanko zaślepiłem dzis zawór w miejscu oznaczonym nr.1 chciałem tam gdzie 2 ale niestety poprzednik coś robił i śruba zniszczona okrągła nie do odkręcenia na szybko. mam Pytanko czy tak może zostać czy raczej zmienić . Dodam ze przed tym zabiegiem zawór sprawny żadnych problemów. i jeszcze mam tylko wątpliwości ponieważ usłyszałem ze gdy zawór jest zaślepiony to w mieszance jest więcej świeżego powietrza (to bez wątpliwości prawda) ale także jest wyższa temp wybuchu mieszanki i ze może to doprowadzić do wypalenia gniazd zaworów. prosił bym o wypowiedz kogoś kto wiec coś na ten temat. Dzięki [br]Dopisany: 03 Grudzień 2011, 20:52_________________________________________________nikt nic nie wie ?

Opublikowano

1_9_tdi.jpg

witam mam pytanko zaślepiłem dzis zawór w miejscu oznaczonym nr.1 chciałem tam gdzie 2 ale niestety poprzednik coś robił i śruba zniszczona okrągła nie do odkręcenia na szybko. mam Pytanko czy tak może zostać czy raczej zmienić . Dodam ze przed tym zabiegiem zawór sprawny żadnych problemów. i jeszcze mam tylko wątpliwości ponieważ usłyszałem ze gdy zawór jest zaślepiony to w mieszance jest więcej świeżego powietrza (to bez wątpliwości prawda) ale także jest wyższa temp wybuchu mieszanki i ze może to doprowadzić do wypalenia gniazd zaworów. prosił bym o wypowiedz kogoś kto wiec coś na ten temat. Dzięki [br]Dopisany: 03 Grudzień 2011, 20:52_________________________________________________nikt nic nie wie ?

W jakim warsztacie zaślepiałes EGR-a?

Czy zaślepienie EGR ma wpływ na spalanie paliwa? Czy auto będzie więcej paliło?

Opublikowano

zaślepiłem sam i narazie tfu tfu nic sie nie zmieniło poza ciutke (minimalnie) dłuższym nagrzewaniem silnika i może tekże niezauważalnym praktycznie przyrostem mocy. ale na pewno w dolocie czyściej :) żeby wypowiadać sie o spalaniu za mało jeszcze przejechałem bo jakieś 300km wiec nie wiem .

Opublikowano

Panowie czy gdy zaślepię egr blaszką przy kolektorze w silniku AWX Z 2003R. to mi wyrzuci jakiś błąd.

Opublikowano

Panowie czy gdy zaślepię egr blaszką przy kolektorze w silniku AWX Z 2003R. to mi wyrzuci jakiś błąd.

Hej. Ja wczoraj zaślepiłem i nie wyskoczył żaden błąd.

Opublikowano

Hej. Ja wczoraj zaślepiłem i nie wyskoczył żaden błąd.

bo zaden blad nie wyskakuje
Opublikowano

A co ze spalaniem?? Zwiększy sie??

Opublikowano

A co ze spalaniem?? Zwiększy sie??

nie...

ludzie nie popadajcie w paranoje 1.9tdi o mocy 200koni pali tyle samo co seryjne przy normlanej jezdzie.

nie mam egr i calego tego osprzetu od 3lat

Opublikowano

Jak miałem jeszcze a4 2003r to po zaślepieniu świecił się błąd, ale to zależy jaki kto ma sterownik. Ja EGRa zaślepiam na lato a na zimę niech tam sobie działa bo bez nagrzewa mi się po przejechaniu ok 9km a z działającym polowe szybciej.

Opublikowano

jaki blad ci sie swiecil? :naughty:

Opublikowano

pomarańczowa kontrolka check engine oraz błąd na vag 19586 - EGR System Regulation Range Exceeded. Tak jak pisałem zależy od sterownika, teraz w Leonie 02r nie świeci się nic, kolega ma z 2005r takiego samego i mu świeci się bomba za zegarach

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam czy jest możliwość ustawienia egr-u tak żeby po nagrzaniu silnika wyłączał się ???

Opublikowano

Witam czy jest możliwość ustawienia egr-u tak żeby po nagrzaniu silnika wyłączał się ???

Wątpię!!

Ja wywaliłem całkiem EGR i jeszcze kilka bajerów podczas wirusowania i puki co nie mam problemów.

Opublikowano

Wątpię!!

Ja wywaliłem całkiem EGR i jeszcze kilka bajerów podczas wirusowania i puki co nie mam problemów.

TO jakie bajery wywaliłeś? Pochwal się, może ja też cos wywalę :naughty:

Opublikowano

TRoche odgrzeje mielonego...... Ogolnie mowilem ze mi bleda nie wywalilo , ale jak odlaczylem drugi wezyk od samego zamowru ERG tego na samej gorze to juz wywalilo bleda... I pytanie jest takie mam powkrecane sruby w weze i przy butowaniu zakompci troszke na czarno! To jest dopuszczalne czy nie ??MOzliwe ze nie mam blaszki wstawione bo chyba mechanior mnie w c**ja zrobic.....Wział kase za uszczlke przy kolektorze chyba ale nic tam raczej nie zrobil i pytanie drugie czy trzeba tam jaka uszczelke wstawaiac jak sie zdjemuje dolot ??

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

skad wziasc taka rurke i jak ja wstawic zamiast egr aha i jak go wylaczyc vagiem??

Opublikowano

skad wziasc taka rurke i jak ja wstawic zamiast egr aha i jak go wylaczyc vagiem??

VAG-iem? :decayed: mozna co najwyzej ograniczyc jego dzialanie, ale nie wylaczyc. skad takie pomysly? :cool1:

Opublikowano

gdzies slyszalem ze sie da to wylaczyc moge sie mylic dlatego pytam he

Opublikowano

gdzies slyszalem ze sie da to wylaczyc moge sie mylic dlatego pytam he

VAG-iem sie nie da. oczywiscie mozna wylaczyc w ECU ale to inny interface i niestety to kosztuje.

Opublikowano

tzn ile i jaki interface??