Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 16.05.2017 o 21:43, turzol napisał:

Mam, wersja black.

Turzol jak możesz to podeślij jakieś zdjęcia i cenę na pw lub mail [email protected]

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
18 minut temu, Sedrak Dan napisał:

Koledzy dziś rano auto przez nocy samoistnie  wyczerpało akumulator . Już mi dwa razy niespodziankę zrobił , jednak tym razem po podłączeniu kabli rozruchowych nie odpalił , a słychać tylko cykanie po przekręceniu kluczyka i auto nie odpala :/ akumulator nie ma nawet roku . Padł rozrusznik ? Kupować nowy ( jakiej marki )czy na regenerację oddawać ? I co może być przyczyna rozładowania ? Alternator sprawdzałem niecały miesiąc temu po poprzednimi rozładowaniu i jest Ok tak samo napięcie na aku 

A pobór prądu w stanie spoczynku mierzyłeś ? Od tego się zaczyna się w takich przypadkach + pomiar napięcia ładowania... 

Opublikowano

Mierzyłem jak auto normalnie działało to wszystko było ok. Czyli mówisz, żeby teraz sprawdzić ? Tylko, że aku jest rozładowane . Doładować je i wtedy sprawdzić ?

Edytowane przez Sedrak Dan

Opublikowano

Na wyłączonym silniku jest 12V . Auto odpaliło na pych wtedy pokazało ponad 14 dopiero jak włączyłem światła ,  nawiew ba maksa , długie i radio pokazało 13,8

Opublikowano

A pobór prądu jak sprawdzić ? Po zgaszeniu znowu nie opala. Nie kręci w ogóle rozrusznikiem. Po prostu nic się nie dzieję, a aku działa normalnie. Zrobiłem scany w poszukiwaniu błędów.

Pla.txt

Opublikowano

No to musisz sprawdzić automat i sam rozrusznik. Do automatu dochodzi pojedynczy kabelek (cienki chyba czarno-czerwony), z wsuwką, na nim ma być 12V po kluczyku na odpalaniu, styk ze śrubą to stałe 12V - gruby czarny, bezpośrednio z aku, a 2 śruba to przejście z automatu na szczotki, tam ma pojawić się 12 V po przekręceniu kluczyka do odpalania... Minus (masa) jest podany grubym czarnym na obudowę rozrusznika. Najlepiej wyjąć rozrusznik i kablami rozruchowymi z aku sprawdzić działanie...

Opublikowano

Ten cienki z wtyczką idzie ze stacyjki, więc jak nie kręci w ogóle to albo kostka stacyjki, albo rozrusznik (automat, szczotki itp)

Opublikowano

Ok . Dzięki ! Jutro już umówiony jestem na wizytę u mechanika . Jeszcze dla pewności sprawdzę , bo jak kostka to żeby bez sensu nie wymieniał rozrusznika ... a w razie czego polecasz brać nowy czy na regenerację oddawać ? 

Rzucisz okiem na błędy w poście wyżej czy coś tam poważnego jest ?

Opublikowano
Dnia 17.05.2017 o 11:46, marcin9680 napisał:

Witam.
Panowie bardzo prosze o wszelkie podpowiedzi jak awaryjnie otworzyc tylne drzwi ? Zamek zblokowal drzwi i nie idzie ich otworzyc , slychac jak cos tam sie rusza podczas otwierania drzwi z pilota lub przycisku zamkniecia drzwi w wenatrz auta. Mam drugi zamek i chce go zalozyc ale jak te cholerne drzwi otworzyc ?
Bardzo prosze o wszelkie sugestie.
Dziekuje.

otwórz przednie drzwi i masz dostęp do przelotki. tam kable pękają. poryraj sobie gumą i strzelaj z pilota, jak nic nie da, to podaj prąd po prostu na wtyczkę i tyle, musi je dźwignąć.

Opublikowano

Kaju, dzięki za wtyczkę z pinami:hi:......dzisiaj podłączyłem i bangla:decayed: mała rzecz a cieszy:wink:

Opublikowano
7 godzin temu, kaju napisał:

otwórz przednie drzwi i masz dostęp do przelotki. tam kable pękają. poryraj sobie gumą i strzelaj z pilota, jak nic nie da, to podaj prąd po prostu na wtyczkę i tyle, musi je dźwignąć.

Witam.
Kaju dzieki serdeczne za podpowedz , juz drzwi otwarte. Cos jest nie tak z zamkiem lub wtyczka przy zamku gdyz za kazdym razem kiedy nie chca sie otworzyc drzwi czyli zamek cos tam ropi , "pyka" ale dalej po szarpnieciu klamki drzwi sa zamkniete to jak pokne piescia w drzwi nad klamka to zamek odpuszcza i drzwi mozna otworzyc i tak mozna kilka razy zamykac otwierac az za ktoryms tam razem znow drzwi sa zablokowane. Mam nowy zamek tak wiec w nastepny weekend bedzie zabawa z jego wymiana na dodatek dobrze przejze wtyczke od zamka czy nie ma wilgoci itp. Kable w przelotce sprawdzalem wczesniej i wsio jest ok , zadnych przetarc , pekniec i zwarc na kablach itp. 

Jeszcze raz dzieki.

Opublikowano
16 godzin temu, Sedrak Dan napisał:

A pobór prądu jak sprawdzić ? Po zgaszeniu znowu nie opala. Nie kręci w ogóle rozrusznikiem. Po prostu nic się nie dzieję, a aku działa normalnie. Zrobiłem scany w poszukiwaniu błędów.

Pla.txt

Miałem ostatnio podobny problem dlatego sugeruję sprawdzić masę dochodzącą do rozrusznika. Ja zanim to zrobiłem to zregenerowałem sobie niepotrzebnie rozrusznik, wymieniłem aku i dałem altka do sprawdzenia a winowajcą tak naprawdę od samego początku był wyłącznie poluzowany kabel :facepalm:

Opublikowano
42 minuty temu, Animal napisał:

Ja zanim to zrobiłem to zregenerowałem sobie niepotrzebnie rozrusznik, wymieniłem aku i dałem altka do sprawdzenia a winowajcą tak naprawdę od samego początku był wyłącznie poluzowany kabel :facepalm:

Dlatego najpierw sprawdza się napięcie ze stacyjki przy odpalaniu i napięcie na zacisku automatu - stałe 12V. Jak to jest to najlepiej wyciągnąć rozrusznik na stół i porobić testy (aku + kable rozruchowe). Wtedy widzimy czy winny jest rozrusznik czy coś nie tak po stronie instalacji w aucie... Ale regeneracja rozrusznika to i tak dobra naprawa, bo wystarczy go wyczyścić, przesmarować, wymienić szczotko-trzymacz i już inaczej auto pali... Mało komu się chcę przeglądać instalację, poczyścić punkty masowe, przesmarować potem wazeliną techniczną... 

Opublikowano
21 godzin temu, Sedrak Dan napisał:

Dzięki . Będę jechał na poprawę , bo auto jeździ gorzej niż przed :) 

Nie zapomnij zatankować paliwa do pełna i wrzucić zapasówkę do bagaja :hi::)

Opublikowano
43 minuty temu, BeyerBrown napisał:

Nie zapomnij zatankować paliwa do pełna i wrzucić zapasówkę do bagaja :hi::)

I jeszcze zbiorniczek spryskiwaczy do pełna i nabić ciśnienie opon według wlepki :

Opublikowano
31 minut temu, kamil-vag napisał:

I jeszcze zbiorniczek spryskiwaczy do pełna i nabić ciśnienie opon według wlepki :

No ciśnienie to podstawa. Oraz proste felgi :wink:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

Jak mam butlę z gazem to najlepiej ją opróżnić ? Jestem ciekaw jak z felgami. Jak wymieniałem opony na letnie to wulkanizator mówił, że jest niby ok.

Opublikowano

Pany zapytam tu, bo w dział klimy rzadko kto zagląda. Może ktoś z Was będzie miał VAG-a w aucie i będzie się Wam chciało sprawdzić.

W klimatyzacji grupa 009 3 i 4 kratka mamy odczyty z temperatur Lewa i Prawa strona (G150 i G151)

Kiedy mam tryb ECON te temperatury są do siebie zbliżone, ale jak załączę klimę to na lewej stronie mam mniejszą temperaturą niż z prawej.  Nawiew ustawiony tylko na środkowe kratki i 18 stopni...

Silniczki wszystkie działają poprawnie, nie mam błędów, adaptację robiłem...  Też tak macie, czy u Was te temperatury są zbliżone ? ? ? No i ile macie przy ustawionych 18 na tych czujnikach podczas chłodzenia ? 

Muszę jeszcze po nocy sprawdzić czy będzie to samo, ale zamieniałem już czujniki miejscami i jest to samo, więc one raczej dobrze mierzą temperaturę... 

Proszę, jak znajdziecie chwilkę to zerknijcie u siebie jak jest ;)

Opublikowano
Pany zapytam tu, bo w dział klimy rzadko kto zagląda. Może ktoś z Was będzie miał VAG-a w aucie i będzie się Wam chciało sprawdzić.
W klimatyzacji grupa 009 3 i 4 kratka mamy odczyty z temperatur Lewa i Prawa strona (G150 i G151)
Kiedy mam tryb ECON te temperatury są do siebie zbliżone, ale jak załączę klimę to na lewej stronie mam mniejszą temperaturą niż z prawej.  Nawiew ustawiony tylko na środkowe kratki i 18 stopni...
Silniczki wszystkie działają poprawnie, nie mam błędów, adaptację robiłem...  Też tak macie, czy u Was te temperatury są zbliżone ? ? ? No i ile macie przy ustawionych 18 na tych czujnikach podczas chłodzenia ? 
Muszę jeszcze po nocy sprawdzić czy będzie to samo, ale zamieniałem już czujniki miejscami i jest to samo, więc one raczej dobrze mierzą temperaturę... 
Proszę, jak znajdziecie chwilkę to zerknijcie u siebie jak jest [emoji6]

Mam to samo. Postaram się podać odczyty moje jutro dla porównania.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk