tomekhxc Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Jak dla mnie młodsze już dawno nie znaczy lepsze Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Dokładnie, wolę kupić 3-4 lata starsze auto, ale zadbane i na jakimś wypasie, niż młodszą biede. Tym bardziej, że im młodsze tym niestety bardziej awaryjne i siłą rzeczy droższe w utrzymaniu. Koncerny prześcigają się w produkcji coraz to bardziej skomplikowanych technicznie rozwiązań. Co do B8, to fajna sztuka na allegro zaczyna się dopiero od minimum 50k, a i tak nie wiadomo co wyjdzie na żywo. Zamiast B6 rozwiązaniem może być B7, bo już do 40k coś fajnego się utrafi. Choć ja z B6 chyba nie przesiadłbym się na B7.....za mały przeskok. Poczekam do 2020 i kupię B8 FL Panowie, taka sytuacja........otwierając drzwi pasażera z przodu nie włącza mi oświetlenia kabiny, przestrzeni nóg, oraz nie palą się lampki drzwi. Po chwili alarm rygluje drzwi, gdyż komputer nie widzi ich otwarcia. Zakładając, że z kablami w przelotce jest wsio ok, co może być powodem takiego stanu rzeczy? komputer nie ma zadnych błędów.... tak jak ucho mówi , mikrostyk do sprawdzenia, albo do wymiany pewnie guziczek plastikowy sie już wytarł i szwankuje , ja u siebie wymieniałem też mi świrowało na fisie cały czas co przyhamowałem lub dodałem gazu widział otwarte drzwi , po wymianie pomogło ale dostać sie do niego troche przewalone, dał mi w kość skurczybyk ale wszystko sie da zrobić
grzes283 Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Ok. Dzięki Panowie. Będzie trzeba powalczyć. Ale zimno za oknem wiec sprawa do wiosny musi poczekać.
C4NC3R Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Ok. Dzięki Panowie. Będzie trzeba powalczyć. Ale zimno za oknem wiec sprawa do wiosny musi poczekać. Czapka, ciepłe gacie, 200 na rozgrzewkę i jazda
POWER-KRIS Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Gdyby ktoś w okolicach Łomży szukał silnika BEX w idealnym stanie to jest z rozbitego tyłem Ślina.Dziś z niego siedzenia przechwycilem. http://olx.pl/oferta/silnik-1-8t-190-km-audi-a4-b6-quattro-bex-gdz-CID5-IDcrwQp.html Edytowane 14 Listopada 2015 przez POWER-KRIS
grzes283 Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Ok. Dzięki Panowie. Będzie trzeba powalczyć. Ale zimno za oknem wiec sprawa do wiosny musi poczekać.Czapka, ciepłe gacie, 200 na rozgrzewkę i jazda Hahaha kuszące.... Inna beczka. Chciałbym jakieś lepsze głośniki. Może nie z górnej półki, bo audiofilem nie jestem. Mam seryjne audi audio + RNSe. Co byście polecili w drzwi? Seryjne głośniki Bose, czy coś innego?
C4NC3R Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Grzechu zacznij od wygluszenia drzwi a pozniej zacznij myslec mad glosnikami. Jak ma moje to seryjne audio nie gra wcale duzo gorzej od bose.
Kshyhu87 Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Mam seryjne nagłośnienie czy wygłuszenie drzwi w moim przypadku coś poprawi? :-)
C4NC3R Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Coś tam poprawi. Dobre wygłuszenie i stworzenie miejsca w którym zagra głośnik to podstawa w audio. Także warto od tego zacząć. Chyba że dołożyć drugi sub z q5 - idąć po najmniejszej lini oporu
grzes283 Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Ja myślałem, że najmniejsza linią oporu będzie wstawienie 4 głośników za powiedzmy 500 zł i efekt będzie lepszy niż na serii.......
C4NC3R Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Nic nie zagra dobrze jeśli nie będzie miało warunków do grania. Już lepiej dołożyć BOSE ale z tego co mi sie wydaje to BOSE było jakoś tam wygłuszenie.Same głośniki CI nic nie dadzą(tym bardzie te z bose) bo mają inny opór i trzeba by wzmaka zmienić
bongod Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Przerabialem temat nagłośnienia i w b5 i w b6 i stwierdzam że nie ma co kombinować ponad ori, bose. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
grzes283 Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Ok. Czyli sprawa jasna. Zostaje przy seryjnych głośnikach :-)
mlodziak22 Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Jak dla mnie młodsze już dawno nie znaczy lepsze Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Dokładnie, wolę kupić 3-4 lata starsze auto, ale zadbane i na jakimś wypasie, niż młodszą biede. Tym bardziej, że im młodsze tym niestety bardziej awaryjne i siłą rzeczy droższe w utrzymaniu. Koncerny prześcigają się w produkcji coraz to bardziej skomplikowanych technicznie rozwiązań. Co do B8, to fajna sztuka na allegro zaczyna się dopiero od minimum 50k, a i tak nie wiadomo co wyjdzie na żywo. Zamiast B6 rozwiązaniem może być B7, bo już do 40k coś fajnego się utrafi. Choć ja z B6 chyba nie przesiadłbym się na B7.....za mały przeskok. Poczekam do 2020 i kupię B8 FL Panowie, taka sytuacja........otwierając drzwi pasażera z przodu nie włącza mi oświetlenia kabiny, przestrzeni nóg, oraz nie palą się lampki drzwi. Po chwili alarm rygluje drzwi, gdyż komputer nie widzi ich otwarcia. Zakładając, że z kablami w przelotce jest wsio ok, co może być powodem takiego stanu rzeczy? komputer nie ma zadnych błędów.... Poruszaj też wtyczką od zamka, nie koniecznie musi być to mikrowlacznik. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
ucho.77 Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Inna beczka. Chciałbym jakieś lepsze głośniki. Może nie z górnej półki, bo audiofilem nie jestem. Mam seryjne audi audio + RNSe. Co byście polecili w drzwi? Seryjne głośniki Bose, czy coś innego? Grzechu zacznij od zamiany polaryzacji w głośniku tuby,sam do tego podchodziłem z przymrużeniem oka ale naprawdę lepiej teraz gra bose jest przereklamowane i w to nie ma sensu pakować kasy
mlodziak22 Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Witam, czy to normalne,że po zmianie concerta 2 na 3 radio słabo odbiera??? Muszę wymienić wzmacniacz w bagaju??? Mam błąd 00821.
secio84 Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Witam, czy to normalne,że po zmianie concerta 2 na 3 radio słabo odbiera??? Muszę wymienić wzmacniacz w bagaju??? Mam błąd 00821.Wzmacniacz raczej nie. obstawiam ze do concerta 3 trzeba 2 antenę tzw diversyti. naciepane z GT-I9195 Edytowane 15 Listopada 2015 przez secio84
mlodziak22 Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Wyczytałem,że taką najlepiej kupić z b7 8E9035225AF?? od A8 D3 trochę sporo kosztuje.
secio84 Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Wyczytałem,że taką najlepiej kupić z b7 8E9035225AF?? od A8 D3 trochę sporo kosztuje.Dokładnie ważne ze będzie i wszystko będzie działać naciepane z GT-I9195
greg2505 Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 po zmianie na cIII trzeba zmienić wzmacniacz z końcówką AF,przeciągnąć z bagażnika do radia kabel i podłączyć 2 antenę i to nie jest diversity,przewód od diversity kładziemy za radiem
staniek Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Jeśli ktoś miał w serii RNS-D to nawet nie trzeba ciągnąc drugiego kabla antenowego (a tego od diversity nie da się wykorzystac, nie widziałem tego na własne oczy i pytam?) bo są już dwa. Przy kupnie wzmacniacza warto kupic taki z obciętymi wtyczkami, można wtedy wykorzystac obudowy wtyczek i nie trzeba będzie korzystac z tapeciaka
Rekomendowane odpowiedzi