Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety na forum w wątkach technicznych odnośnie kół idzie się tylko dowiedzieć że to nie felga do audi i ze zła szerokość bo producent przewidział 235

też z tego leje, ktoś chce dane parametry i o nie pyta a ludzie z jakimiś mongolskimi teoriami wylatują :o
  • Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Byscie nie chcieli widziec co mi wypisywali na forumie astry, jak kiedys zapytalem o temat wyciecia kata w astrze gtc ... ;)

Opublikowano

CIMG3033.jpg

225/35/19 9jet38 :wink:

Opublikowano

Moze jest ktos kto szuka koła ale tylko wymianaka :-)

Kojak_opiwiadaj czegos sie dowiedzial na astra club :-) :-) :-)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Frimuś wejdź u nas na techniczny to będziesz wiedział

Począwszy ze liczniki im kłamią w uj :facepalm: ,przez ubezpieczalnie, policję i uj wie cco jeszcze to jest jakaś masakra

Audi tylko i wyłącznie ma na 235/45/17 jeździć bo każdy inny wymiar to nie to, a jak chcesz podpowiedzieć ze na 225 się lepiej jeździ to chcą cie zlinczowac

Opublikowano (edytowane)

Niestety na forum w wątkach technicznych odnośnie kół idzie się tylko dowiedzieć że to nie felga do audi i ze zła szerokość bo producent przewidział 235

też z tego leje, ktoś chce dane parametry i o nie pyta a ludzie z jakimiś mongolskimi teoriami wylatują :o

Stosowanie prawidłowego rozmiaru opon nazywasz mongolska teoria?

Rozumiem, że wiesz lepiej niż setki inzynierow koncernu audi jakie powinien byc najlepszy rozmiar do danego auta ?

Jaki masz argumenty? Pytam całkowicie powaznie.

Edytowane przez wampir
Opublikowano (edytowane)

Bez obrazy jeździłem na 225 i na 235 przy 18r i na 235 autem rzuca w koleinach jak źydem po pustym sklepie

Poza tym jeździmy wiekowymi autami i jaki wtedy inżynier nie myślał że do takiego auta można założyć 18/19 czy 20 cali :naughty:

TEraz większości zimę zakłada się na 17

Edytowane przez ucho.77
Opublikowano

A najlepsze jest to, ze bardzo czesto na ten temat wypowiadaja sie Ci co nigdy na innych nie jezdzili, lub "widzieli u znajomego, ktory ma kolege i tego kolegi brat na podobnych jezdzi i mowi, ze tak ma byc" ... ;)

Opublikowano

Frimuś wejdź u nas na techniczny to będziesz wiedział

Począwszy ze liczniki im kłamią w uj :facepalm: ,przez ubezpieczalnie, policję i uj wie cco jeszcze to jest jakaś masakra

Audi tylko i wyłącznie ma na 235/45/17 jeździć bo każdy inny wymiar to nie to, a jak chcesz podpowiedzieć ze na 225 się lepiej jeździ to chcą cie zlinczowac

+1

Teraz pogadajmy o ekologii :-)

Taki żarcik.

Opublikowano

KoJ@K +1 dla ciebie

Firmuś to jest tak jak z 2.5 wszyscy znawcy a żaden nie jeździł

:polew::polew::polew:

Opublikowano (edytowane)

Mhm, czyli chcialbym sie upewnic czy dobrze zrozumiałem. Nie ma znaczenia moc silnika, ciezar auta, trzymanie w zakrecie, droga hamowania itp. i jeżelibyś miał nap Rs4 B7 ktore strzelam ma pewnie rozmiar 255/35/19 to pierwsze co zrobisz to zmieniasz opony na 225?

Do mnie pijesz z tymi 2.5? Jezdzilem i pomagałem przy reanimacji 2 silników na 5 z którymi miałem styczność.

Edytowane przez wampir
Opublikowano (edytowane)

wampir masz kilka wypowiedzi powyżej... Nie chodzi o to, że ktoś ma zakładać do rs4 jakiś wąski kapeć, tylko masz różne silniki, różne warunki a przede wszystkim RÓŻNE PREFERENCJE użytkowników
Idąc twoim tokiem rozumowania, dlaczego zwiększasz moc w aucie skoro inżynierowie przewidzieli 170KM?

Edytowane przez bjoern
Opublikowano

KoJ@K +1 dla ciebie

Firmuś to jest tak jak z 2.5 wszyscy znawcy a żaden nie jeździł

:polew::polew::polew:

+1000 trafiłeś w sedno[emoji13]

Opublikowano (edytowane)

Chłopie Odpuść bo większość tu jeździ autami poniżej 200km i nie potrzeba im 255, a na marginesie pokaż mi wlepkę na ktorej producent przewiduje większe kolo niż 19 cali

2,0tfsi ma na wlepce 16/17 cali a opcja to 18' na 235

Edytowane przez ucho.77
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli przez preferencje rozumiesz zasobność portfela ponieważ opony 225 są tańsze od 235 oraz to, że z dużą dozą prawdopodobieństwa będzie niższe spalanie na 10000km to rozumiem. Jest to aspekt ekonomiczny i można tak od razu napisać, a nie dorabiać jakieś dodatkowe teorie i nazywać zalecany przez producenta rozmiar mongolską teorią.

Co mam odpuścić. Nie można zadać pytania i poprosic o doprecyzowanie?

Edytowane przez wampir
Opublikowano

Ty dalej swoje jeździłem na 225 I 235 i na 225 mniej czuć nasze koleiny, których niestety mamy w uj. Inżynier w audi nie przewidział tak rozebanych dróg jak my mamy tylko gładkie jęk stół autobany ;)

A jakbym na spalanie patrzył to bym na 16tkach jeździł bo mniejsze mi nie wejdą, a nie zakładał 19tek

Opublikowano

Jeżeli przez preferencje rozumiesz zasobność portfela ponieważ opony 225 są tańsze od 235 oraz to, że z dużą dozą prawdopodobieństwa będzie niższe spalanie na 10000km to rozumiem. Jest to aspekt ekonomiczny i można tak od razu napisać, a nie dorabiać jakieś dodatkowe teorie i nazywać zalecany przez producenta rozmiar mongolską teorią.

Co mam odpuścić. Nie można zadać pytania i poprosic o doprecyzowanie?

Jest to jeden z aspektów wiadomo, do słabszych motorów tak samo ludzie założą weższy kapeć, takie 1.6 na 235 to nie wiem jak ma jechać :o wystarczy trochę pomyśleć. Jest jeszcze kwestia naciągów i rozmiarów opon pod dane felgi.

Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez ucho.77
Opublikowano

A polecicie sprezyny obniżające do avant tak by przy 18"bylo ładnie :-)

Opublikowano

z12514053Q.jpg