grzes283 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Szczerze mówiąc coś w tym prawdy jest, może poza tył kółkiem wzajemnej adoracji, bo póki co nie zauważyłem takiego zachowania. Aczkolwiek bardzo mało jest obiektywnych opinii, raczej każdy się wymądrza. Każdy ma prawo do swojego zdania, ale niech to bedzie zdanie poparte doświadczeniem i wiedzą, a nie na zasadzie.....bo kolega ma i jest fajne Masz Grześ na własnej skórze do odczucia i powiedz.....jest różnica miedzy 19" a 17"?? Sam sobie narobiłaś szkody tym właśnie gwintem, TA nadaje się do auta które wyjeżdża raz w tygodniu a nie do auta które robi miesięcznie 2000km na 19" kołach:) Możliwe, na pudełku nie było napisane, że do jazdy 100 kilometrów miesięcznie Po prostu shit, powiedz co mozna oczekiwać od gwintu za tysiaka Chociaż dobrze mówisz, jak miał bym auto tylko na zloty parkingowe pod marketem, to zakup TA jest mega ekonomiczny Olać to, każdy jeździ na czym jeździ.....zaraz znowu sie zrobi temat na pięc stron o niczym
MAJKI Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Miałem TA gwint w touranie crossie i wygląd był kox ale jazda była masakrą, teraz w b6 mam 1BV i w porównaniu do ex b7 które było na serii amorach i Eibach Pro Kit -30 to te 1BV to jest beton dla mnie
ucho.77 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Grześ nigdy na 17tkach nie jeździłem a lato zawsze było na niskim profilu Ale kiedyś na Śląskich była rozmowa na temat kół i wyszło 15-16 nie ma różnicy/16-17 nie ma różnicy/17-18 nie ma różnicy/18-19 i tu też nie ma różnicy Wiec wyszło na to że między 15a19 żadnej różnicy nie ma A tak na poważnie nie mam parcia na dużą zimę i jest 16tka ale dla mnie to jest masakra i zawsze odliczam dni do wiosny A po jeździe ładnych parę lat na 18tkach zmiana na 19cie już nie ma znaczenia i komfort jest taki sam
grzes283 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 BV masz oznaczone jako sportowe, więc będzie bardziej sztywne i bardziej twarde od standardowego. Co do sprężyn to całkiem możliwe, bo tak jak gdzieś już pisałem, że te z BV sa mega twarde, ciężko było je wytargać i włożyć w swoje miejsce....zresztą jak byś na standardowe amorki założył sprężyny od BV, to też będzie bardziej komfortowo niź na kompletnym BV - to normalne. Grześ nigdy na 17tkach nie jeździłem a lato zawsze było na niskim profilu Ale kiedyś na Śląskich była rozmowa na temat kół i wyszło 15-16 nie ma różnicy/16-17 nie ma różnicy/17-18 nie ma różnicy/18-19 i tu też nie ma różnicy Wiec wyszło na to że między 15a19 żadnej różnicy nie ma A tak na poważnie nie mam parcia na dużą zimę i jest 16tka ale dla mnie to jest masakra i zawsze odliczam dni do wiosny A po jeździe ładnych parę lat na 18tkach zmiana na 19cie już nie ma znaczenia i komfort jest taki sam dobre z tą różnicą. Ja tam mam silne uczucia i czuję różnice między 17 a 18....ale tak jak pisałem, ktoś dla kogo ważniejszy jest wygląd po prostu nie zwraca uwagi i jest to zrozumłe W Borze przez 5 lat jeździłem na 18 i TA i wszystko mi pasowało, ale robiłem dziennie 10 - 15 km po dobrej trasie i nie miałem kompa co by pokazywał spalanie
tomekhxc Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 moim zdaniem jest różnica , mam 17 na zime przy jezdzie na złej nawierzchni nie trzeba tak uważać czy to jakiś dołek czy costam wiadomo opona większa , ogólnie koło lżejsze i lepsze do zapierdzielania 19 to już jest dośc spore koło , cięższe , no i tu juz raczej na dołeczkach nie poszalejemy , fakt na dobrej drodze bez różnicy wiekszej . gwint a gwint to różnica , zrobiłem kilka km na kw i jestem mega zadowolony jak pracuje
kaju Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 a ja polece klasykiem z starego battalionu: "za to co f pakowaliście mielibyście 6 lat młotrzego" :grin: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tomekhxc Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 a ja polece klasykiem z starego battalionu: "za to co f pakowaliście mielibyście 6 lat młotrzego" ale po co ?
grzes283 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 a ja polece klasykiem z starego battalionu: "za to co f pakowaliście mielibyście 6 lat młotrzego" :grin: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ale to już było nie potrzebne
ucho.77 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 a ja polece klasykiem z starego battalionu: "za to co f pakowaliście mielibyście 6 lat młotrzego" :grin: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jakbym słyszał swoją kobietę
grzes283 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Takie porównanie mi przyszło do głowy.....Ci którzy nie widzą różnicy między 225/45 a 225/40 to pewnie też nie zauważą różnicy chodząc po grochu w shaolinkach a w glanach Miłej nocy mordy, niech Wam się jakieś RS6 przyśni na dużym kole i dużej glebie Ja tam wolę więcej gumy, więc pewnie jakiś traktor mi się przyśni A na traktorze.....
Maciek0502 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) Zgadzam się z grzes283. Trochę tej gumy na feldze musi być... 16 na zimę i 17 na lato to komfortowy setup na polskie drogi. Przynajmniej te mazurskie.... Spokojnej nocy. Czuwaj! Natapane z P8 Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez Maciek0502
grzes283 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 No ja i traktor nowszy i dziewuszek wincyj....
wampir Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Sprężyny do 1BE i BV są takie same. http://www.a4-klub.pl/SiA.pdf Im felga lzejsza tym wiecej zalet. Wiec dlatego niektorzy wybierają mniejsza ze wzgledu na masę. Chyba ze zaklada się OZ ultralaggera, która dzieki ażurowej konstrukcji zapewniają rewelacyjne chłodzenie tarcz hamulcowych i osiągi. Kiedyś zrobiłem taki test, pokazałem zdjecia mojego auta i Secia (obaj mamy ten sam kolor LY3C) 5 osobom z prosba o wskazanie roznic i pomimo tego, że nasze auta roznia sie calkowicie to te 5 osob powiedzialo, ze jedyne roznice to felga i obnizenie. Taka smutna prawda, nawet dla fana motoryzacji, który nie zna na pamiec B6 to jest to juz stare auto. Zaden pakiet sreslajn nie da efektu, który ma B8.5. Zeby jednak nie było tak smutno na dobranoc to zawsze mozna olac opinie innych
grzes283 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Taka prawda....b6 to już dziadki, ale niektóre to dziadki na viagrze;-) 1be i 1bv sa takie same ale 1ba ma inne....
marcin9680 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Witam. Szanowni koledzy czy warto bawic sie w zakup tylnego stabilizatora od Audi S4 2005r. Quattro 4.2 Kabriolet i czy bez problemu podejdzie do B6 AWX-a 2001r. ??? i czy wogole ta zmiana poprawi prowadzenie czy tez sztywnosc na zakretach itp. ? Dziekuje.
dydek1 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Sprężyny do 1BE i BV są takie same. http://www.a4-klub.pl/SiA.pdf Im felga lzejsza tym wiecej zalet. Wiec dlatego niektorzy wybierają mniejsza ze wzgledu na masę. Chyba ze zaklada się OZ ultralaggera, która dzieki ażurowej konstrukcji zapewniają rewelacyjne chłodzenie tarcz hamulcowych i osiągi. Kiedyś zrobiłem taki test, pokazałem zdjecia mojego auta i Secia (obaj mamy ten sam kolor LY3C) 5 osobom z prosba o wskazanie roznic i pomimo tego, że nasze auta roznia sie calkowicie to te 5 osob powiedzialo, ze jedyne roznice to felga i obnizenie. Taka smutna prawda, nawet dla fana motoryzacji, który nie zna na pamiec B6 to jest to juz stare auto. Zaden pakiet sreslajn nie da efektu, który ma B8.5. Zeby jednak nie było tak smutno na dobranoc to zawsze mozna olac opinie innych True....za dziegi wkładane w b6-tki połowa forum woziłaby sie juz dawno b8 serią......tylko po co??
Frimuś Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Chlopaki szybkie pytanie, z czego pasują kierownice do b6 ? B7 i B8Mam na sprzedaż multi z poduszka gdybyś szukał. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
secio84 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Chlopaki szybkie pytanie, z czego pasują kierownice do b6 ? B7 i B8Mam na sprzedaż multi z poduszka gdybyś szukał. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Z czego masz ta Kiere daj fotonaciepane z GT-I9195
Frimuś Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Poszlo pw. Dostałeś? Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi