Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z AVFa dostalem tylko 120zl :/ a z golfa AXRa 700zl ...

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam.

Panowie prosze o pomoc a mianowicie od dawna posiadam schowek z wylacznikiem poduszki pasazera (wymieniony z innej B6) , pozniej udalo mi sie dokupic oswietlenie w podsufitke z kontrolka wylaczonej poduszki pasazera az wkoncu przy wymianie calej wykladziny postanowilem podlaczyc brakujacy kabelek z wtyczki od schowka do sterownika poduszek , ktory jest pod srodkowym tunelem.

Zmienilem kodowanie i po dezaktywacji poduszki pasazera wylacznikiem w schowku komp wywala blad:

01228 AIRBAG CUT-OFF SWITCH FOR PASSENGER SIDE (E224)

010 - OPEN OR SHORT TO PLUS

Cz moge zapytac co to dokladnie oznacza i gdzie szukac problemu ?

Opublikowano

Połączenie sprężyn eibach pro kit + bilstein b8 to dobry pomysł? Podobno eibach pro kit jest miękki a bilstein twardawy . Chłopaki pisali ze te eibachy są miękkie ale mi się wydaje ze wkładał je pod 1ba i z stąd ta opinia.

Opublikowano

Mam u siebie eibachy sportline oraz bilsteiny b8... Znajomy który ma w b7 1BV powiedział po przejażdżce, że różnica jest dosyć spora - zestaw w mojej b6 sztywniejszy...

Opublikowano

Witam.

Panowie prosze o pomoc a mianowicie od dawna posiadam schowek z wylacznikiem poduszki pasazera (wymieniony z innej B6) , pozniej udalo mi sie dokupic oswietlenie w podsufitke z kontrolka wylaczonej poduszki pasazera az wkoncu przy wymianie calej wykladziny postanowilem podlaczyc brakujacy kabelek z wtyczki od schowka do sterownika poduszek , ktory jest pod srodkowym tunelem.

Zmienilem kodowanie i po dezaktywacji poduszki pasazera wylacznikiem w schowku komp wywala blad:

Marcin, na pewno masz wyłącznik pod swój rocznik auta? bo średnio mi się wydaje :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Połączenie sprężyn eibach pro kit + bilstein b8 to dobry pomysł? Podobno eibach pro kit jest miękki a bilstein twardawy . Chłopaki pisali ze te eibachy są miękkie ale mi się wydaje ze wkładał je pod 1ba i z stąd ta opinia.

Mialem sprężyny 1BE i bile B6, teraz mam prokit i bile B8, na prokicie komfortu jest więcej. Co do prowadzenia to nie widzę większej różnicy, może nawet na 1BE i bilach B6 było ciut lepiej/pewniej.

Opublikowano

Witam.

Marcin, na pewno masz wyłącznik pod swój rocznik auta? bo średnio mi się wydaje :)

Witam.

Kaju dzieki za odpowiedz ale po Twojej sugestii jeszcze raz przejzalem watek montazu wylacznika poduszki pasazera i moje pw z tworca DIY na ten temat i znalazlem w czym jest problem. Nasze niedomowienie w tym temacie ? i jeszcze raz musze wywalac wszystkie graty i tunel i jeszcze pociagnac dwa kabelki do LEDa w podsufitce.

Opublikowano

ale błąd jest z wyłącznika... nie z lampki informacyjnej, treść błędy byłaby zupełnie inna

Opublikowano (edytowane)

ale błąd jest z wyłącznika... nie z lampki informacyjnej, treść błędy byłaby zupełnie inna

A to tez prawda ale co do wylacznika to z DIY wynika , ze mozna zamontowac dwa rodzaje , z podswietleniem i bez i powinno hulac. Moze cos z tym wylacznikem nie halo ?! Edytowane przez marcin9680
Opublikowano

bankowo jest wyłącznik nie ten

widze to po treści, sprawdzaj który masz

Opublikowano

bankowo jest wyłącznik nie ten

widze to po treści, sprawdzaj który masz

Ok to jak to sprawdzic , po czym poznac , ze to odpowiedni lub nie ?
Opublikowano

Twoje auto ma na wtyczkę 5pinową przełącznik. Taki masz?

tzn powinno mieć na 5pinową :)

Opublikowano (edytowane)

Twoje auto ma na wtyczkę 5pinową przełącznik. Taki masz?

tzn powinno mieć na 5pinową :)

Tak

Caly schowek jest z auta gdzie orginalnie byl wylacznik poduszki i niczego w schowku nie dokladalem. Tylko jeden kabelek ze sterownika poduszek z pinu 83 do pinu 3 we wtyczce pod wiazke schowka.

Edytowane przez marcin9680
Opublikowano

zerkne rano na schematy i napiszę Ci na PW.

Opublikowano

zerkne rano na schematy i napiszę Ci na PW.

Ok dziekuje.
Opublikowano (edytowane)

Siemka

Dziś wracałem znad morza dość szybko po autostradzie i nagle auto dostało wibracji...najpieerw mniej potem coraz większych i przy coraz mniejszej prędkości..dziwne drganie gdzieś pomiędzy fotelami przód-tył...do domu brakło 15km - linka i na hol..jutro rozbiórka ale może jakiś trop podrzucicie..

podpora wału ? jakis przegub elastyczny ? występują w zamiennikach takie rzeczy do b6 ??

Edytowane przez kkrawat
Opublikowano

Moze Ci ciezarki z felg poodpadaly ?!

Opublikowano

Na holu nie ma drgań wiec nic z felgami. Auto u mechanika czekam na diagnozę.

Opublikowano

Wtryski

Opublikowano

Panowie dekielki do bixow dokupi w aso? Jeśli tak to jaki koszt?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka