Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, ŁukaszA4 napisał:

Siema :hi:

Panowie powiedzcie jak wygląda sprawa z tylnymi lampami do avanta, muszę wymienić i czy warto pchać się w zamienniki Depo, i jak ogólnie wypada ich jakość do ori? Podpowie ktoś? 

zakładaj ori używkę

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
6 godzin temu, Rabbi napisał:

zakładaj ori używkę

?

Opublikowano

panowie da ktoś foto gdzie jest dokładnie śruba odpowietrzająca układu chłodzenia? Nawiew mi nie duje ciepłem i chcę spróbować odpowietrzyć (1.8T)

Opublikowano
2 minuty temu, Patryks25 napisał:

panowie da ktoś foto gdzie jest dokładnie śruba odpowietrzająca układu chłodzenia? Nawiew mi nie duje ciepłem i chcę spróbować odpowietrzyć (1.8T)

silniczki klimy sprawne,może się zawiesiły w pozycji zimnego powietrza

Opublikowano

Klima jest pusta. Urwałem przewód i wyleciał czynnik. Chodzi mi o sam nawiew. 

Opublikowano
1 minutę temu, Patryks25 napisał:

Klima jest pusta. Urwałem przewód i wyleciał czynnik. Chodzi mi o sam nawiew. 

ale silniczki sterują nawiewem nie zależnie od tego czy klima sprawna czy nie,podłącz kompa i sprawdź czy nie ma błędów silniczków,co do klimy odłącz sprężarkę(zdejmij pasek) bo możesz ją zatrzeć jak układ jest pusty

Opublikowano

Klimę jadę ogarnąć w przyszłym tygodniu. To nie jest tak, że jak świeci ECON to sprężarka jest wyłączona? Silniczki sprawdzę vagiem, jaka grupa?
Pytam o odpowietrzenie bo przy mocnym wcisnięciu gazu na postoju słychać przelewanie??? wody. 

Opublikowano

21 minut temu, Patryks25 napisał:

Klimę jadę ogarnąć w przyszłym tygodniu. To nie jest tak, że jak świeci ECON to sprężarka jest wyłączona? Silniczki sprawdzę vagiem, jaka grupa?
Pytam o odpowietrzenie bo przy mocnym wcisnięciu gazu na postoju słychać przelewanie??? wody. 

niestety w b6/ b7 kompresor klimatyzacji kręci się zawsze, pracuje na prawie zerowej wydajności ale mimo wszystko bez czynnika nie ma dostatecznego smarowania i możesz ją zatrzeć po przejechaniu kilkuset metrów.

W dziale o klimatyzacji masz podpięty temat o diagnostyce i tam szukaj opisu wszystkich bloków pomiarowych.

Opublikowano

tu masz jak odpowietrzyć https://a4-klub.pl/topic/179443-b6-avj-jak-odpowietrzy%C4%87-uk%C5%82ad-ch%C5%82odzenia/  co do sprężarki jeśli uszkodzony przewód jest powyżej niej to nie powinno się jej nic stać ,jeśli poniżej wyleci cały olej i sprężarka się zatrze

Edytowane przez greg2505

Opublikowano

Panowie czy tłumiki końcowe z b7 2.0 tfsi są rzeczywiście przelotowe  ? Jeśli tak  to mógłby ktoś podesłać nr ? Puszki Końcowe z quattro podejdą do FWD ?

Edytowane przez MilUl

Opublikowano

Chłopaki jak spuścić cały płyn chłodniczy z układu? Jakieś fotki instrukcja? Silnik BFB Quattro

Opublikowano

Panowie, warto kupić takie turbo jak na fotce? Mogę mieć w dobrych €€ ale muszę się szybko decydować.

DSCF8448.JPG

Opublikowano

Gwarancja jest? Kto je robił?

Opublikowano

Sprzedaje to znajomy mojego kumpla. Miało iść do jego auta ale zdążył sprzedać zanim ruszył z modzeniem. Gwarancji nie ma ? Ale turbo jest świeżo po regeneracji. 

To jest jakieś fabryczne k04?

Opublikowano

Wirnik kompresji wyglada na k03s czyli wersja od bexa 190KM.... mozna na tym zrobic 230KM przy sprawnym osprzecie i motorze.... 

Przydałyby sie wtryski wieksze najlepiej od saaba 373cc, dp, drugi ic od bexa i mozna probowac....

Opublikowano

Witam, takie pytanko na szybko mam do Was. 18 cali 8.5j et29 na oponie 225 40, jak to będzie wyglądało na b6? Wejdzie taki zestaw w ogóle? 

Opublikowano
2 godziny temu, MaciekPL napisał:

Witam, takie pytanko na szybko mam do Was. 18 cali 8.5j et29 na oponie 225 40, jak to będzie wyglądało na b6? Wejdzie taki zestaw w ogóle? 

Wejdzie

tylko zawias musi być niższy,inaczej przód wyjdzie ?

Edytowane przez ucho.77

Opublikowano
1 minutę temu, ucho.77 napisał:

wejdzie tylko zawias musi być niższy,inaczej przód wyjdzie ?

Czyli lipa, ojciec ma te sline.. Będę inne szukał :D

Opublikowano
1 minutę temu, MaciekPL napisał:

Czyli lipa, ojciec ma te sline.. Będę inne szukał :D

talerzyki z b5 załatwia sprawę ?

Opublikowano

#MaciekPL łap fotko jak wygląda B6 na takim kole,
Faktycznie,prżód wystaje jakie 0,5cm,ale nie wygląda to tragicznie.Tutaj mam ori zawais S-line ;)

20180525_203142.jpg

Edytowane przez Funkybela