Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 12.07.2023 o 06:54, LukeCabrio napisał(a):

@morelo Wygląda jak ręczny z Audi A3

image;s=2048x1360

nie do końca, zagadka nadal do rozwiązania

Edytowane przez marcin_o23
  • Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pany, pacjent 1.8T BEX wymieniony wczoraj rozrząd na nowy typ z rolką napinającą, zestaw uwaga... z ASO 06B198119C ! Wielkie było moje zdziwienie zaraz po odpaleniu... jak rolka zaczęła "rzęzić" w przedziale 2900 - 3900 obr/min na jałowym :facepalm:  Wszystko zrobione zgodnie z instrukcją, momenty dokręcenia itp. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Poniżej wrzucam filmik.  

https://files.fm/u/njwfpenhu#/view/4dd47t7mb

Opublikowano
14 godzin temu, Gregory87 napisał(a):

Pany, pacjent 1.8T BEX wymieniony wczoraj rozrząd na nowy typ z rolką napinającą, zestaw uwaga... z ASO 06B198119C ! Wielkie było moje zdziwienie zaraz po odpaleniu... jak rolka zaczęła "rzęzić" w przedziale 2900 - 3900 obr/min na jałowym :facepalm:  Wszystko zrobione zgodnie z instrukcją, momenty dokręcenia itp. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Poniżej wrzucam filmik.  

https://files.fm/u/njwfpenhu#/view/4dd47t7mb

A to nie łańcuch z tyłu?

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Czy do instalacji abs zamiast kabla 0,35 mm mogę zastosować bez problemu 0,5 mm?

Edytowane przez Robert_1980
Opublikowano

Możesz, chociaż będzie potem trudniej je zarobić we wtyczce.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Dzięki bardzo. 

Opublikowano (edytowane)

Siema.

Czy ktoś może wie dlaczego mogę mieć tak, że po zmianie licznika na kolor, ilość km do przejechania na zbiorniku nie spada tylko rośnie do 2000km i tak zostaje?

Np po odłączeniu aku pokazuje mniej więcej dystans proporcjonalnie do ilości paliwa w zbiorniku, ale tak jak pisałem  zamiast zmniejszać się mają km to rosną.

20230802_172720.jpg

Edytowane przez Adam87
Opublikowano

Wsadziłeś na 100% licznik od B7?

Zakodowany poprawnie? Adaptacje także?

Opublikowano

To jest moja b6. Licznik RB4. Kodowania i adaptacja zrobione. Zmieniał mi to gość jakieś 2 lata temu. 

Opublikowano
6 minut temu, Adam87 napisał(a):

To jest moja b6

Mogłeś napisać, bo w profilu masz B7 i tym się sugerowałem:wink:

Opublikowano
1 minutę temu, Muskel1 napisał(a):

Mogłeś napisać, bo w profilu masz B7 i tym się sugerowałem:wink:

W sumie tak, ale napisałem to w dziale b6, więc myślałem, że oczywiste:lol1: sorka mój błąd..

B6 Avf😊

Opublikowano

Jeszcze na dodatek dla zmyłki kierownica od B7 na fotce. Jedyne co mogłoby zasugerować, że to B6, to kontrolka zapalonych świateł, która w B7 fabrycznie nie świeci na zegarach

:decayed:

• Super 1
Opublikowano

A wracając do problemu, to nic poza kodowaniami i adaptacjami nie przychodzi mi na pierwszy rzut oka do głowy.

Sprawdzałeś czy się zgadzają? 

Opublikowano
5 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Jeszcze na dodatek dla zmyłki kierownica od B7 na fotce. Jedyne co mogłoby zasugerować, że to B6, to kontrolka zapalonych świateł, która w B7 fabrycznie nie świeci na zegarach

:decayed:

To fakt:decayed:

4 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

A wracając do problemu, to nic poza kodowaniami i adaptacjami nie przychodzi mi na pierwszy rzut oka do głowy.

Sprawdzałeś czy się zgadzają? 

Sam osobiście nie. Ładuje laptopa i idę sprawdzić. 

I zauważ, że nie mam tam takiej małej 1 lub 2. Jakaś uboższa wersja? Fis nie jest full?

Opublikowano

1 i 2 pokazuje się gdy w adaptacji aktywowane są dwie płaszczyzny komputera pokładoweg (przynajmniej w B7), i tak 1 to pierwsza, a 2 to druga  druga płaszczyzna.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

I mam już 1 i 2. W 17->10 i kanał 19 miałem 0 a ustawiłem 31001. Tylko nadal niewiem gdzie znaleźć coś od tego paliwa.

20230802_195025.jpg

Edytowane przez Adam87
Opublikowano
15 godzin temu, Adam87 napisał(a):

I mam już 1 i 2. W 17->10 i kanał 19 miałem 0 a ustawiłem 31001. Tylko nadal niewiem gdzie znaleźć coś od tego paliwa.

20230802_195025.jpg

poczytaj w dziale elektrycznym, gdzieś już ktoś o tym pisał i to wiele razy, że jest to wina niesprawnych zegarów tzn. zegary do wymiany. Może przy kodowaniu Imo coś się posypało? Piszesz że licznik masz już od dwóch lat, wcześniej działał dobrze???

Opublikowano
12 minut temu, Lukasz_mk2 napisał(a):

poczytaj w dziale elektrycznym, gdzieś już ktoś o tym pisał i to wiele razy, że jest to wina niesprawnych zegarów tzn. zegary do wymiany. Może przy kodowaniu Imo coś się posypało? Piszesz że licznik masz już od dwóch lat, wcześniej działał dobrze???

Nie, cały czas jest tak. Też przeczytałem, że jest niby do wymiany. Jeśli tak, to go zostawiam. Wszystkie inne parametry działają normalnie, więc bez tego przeżyję:wink: 

z ciekawości chciałem to ogarnąć, ale jak nie da rady to nie:lol1:

Opublikowano

Dużo km zrobione po wymianie licznika? Może z czasem się "ułoży "

Opublikowano
53 minuty temu, Adam87 napisał(a):

Nie, cały czas jest tak. Też przeczytałem, że jest niby do wymiany. Jeśli tak, to go zostawiam. Wszystkie inne parametry działają normalnie, więc bez tego przeżyję:wink: 

z ciekawości chciałem to ogarnąć, ale jak nie da rady to nie:lol1:

Spróbuj odłączyć aku na kilka minut. ;) Widziałem rozwiązanie w postaci tankowania do pełna, ale pewnie już tankowałeś przez te 2 lata.

• Lubię to 1