Langista Opublikowano 15 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Nie prują się o to? 😅 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazz2 Opublikowano 15 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 10 godzin temu, kosik25 napisał(a): Jutro się dowiem co są wstanie zaoferować. Przednia zmienialem już 3 razy, co roku po zimie jest nowa W sensie że zgłaszasz z ubezpieczenia bo są jakieś ryski lub odpryski i to wystarcza? 😮 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosik25 Opublikowano 15 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 4 godziny temu, bazz2 napisał(a): W sensie że zgłaszasz z ubezpieczenia bo są jakieś ryski lub odpryski i to wystarcza? 😮 TAK wystarczy większy odprysk, a najlepiej pęknięcie szyby. Ubezpieczenie szyb na rok 150zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosik25 Opublikowano 15 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 6 godzin temu, Langista napisał(a): Nie prują się o to? 😅 Co miesiąc płacę więc nie mają o co. Przed każdym wykupieniem polisy na szybę robią zdjęcia całemu pojazdowi, A to, że przednia szybka najbardziej jest narażona na uszkodzenia to każdy wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałA4 Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) Witam po dłuższej nieobecności🫡 Panowie błachostka ale trochę mnie ciekawi , zaczęły mi się z rana świecić non stop swiatła stopu .Wszystko wracało do normy po kilkukrotnym hamowaniu bądź dłuższej trasie, moduł MCE pokazywał błąd switcha więc go wymieniłem na nowy niby ori z aso skody , ale niestety nic to nie pomogło ku mojemu zaskoczeniu i teraz sprawa wygląda tak: ja podejrzewam że nowy włącznik jest wadliwy ale zanim go jutro zwrócę podpytam może Was czy ktoś miał taką przygodę z tymi włącznikami. Zmierzyłem jedynie nowy czujnik na przejście multimetrem to zwarcie nie ważne czy wciśnięty czy nie jest tylko na pinach 2 i 3 , pozostałe piny nie mają przejścia niezależnie od stanu czujnika - wciśnięty czy nie . Edytowane 28 Kwietnia przez MichałA4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras99 Opublikowano 29 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 16 godzin temu, MichałA4 napisał(a): Witam po dłuższej nieobecności🫡 Panowie błachostka ale trochę mnie ciekawi , zaczęły mi się z rana świecić non stop swiatła stopu .Wszystko wracało do normy po kilkukrotnym hamowaniu bądź dłuższej trasie, moduł MCE pokazywał błąd switcha więc go wymieniłem na nowy niby ori z aso skody , ale niestety nic to nie pomogło ku mojemu zaskoczeniu i teraz sprawa wygląda tak: ja podejrzewam że nowy włącznik jest wadliwy ale zanim go jutro zwrócę podpytam może Was czy ktoś miał taką przygodę z tymi włącznikami. Zmierzyłem jedynie nowy czujnik na przejście multimetrem to zwarcie nie ważne czy wciśnięty czy nie jest tylko na pinach 2 i 3 , pozostałe piny nie mają przejścia niezależnie od stanu czujnika - wciśnięty czy nie . Jedynie co mogę powiedzieć to, że miałem też problem ze stopem, świecił cały czas bądź wogóle. Kupiłem jakiś zamiennik pierwszy lepszy i po wymianie problem ustał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 29 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Nie wiem czy były różne, ale mój czujnik stop wygląda inaczej, ma cały bolec z metalu, a nie plastiku. Możliwe że czujnik jest ok ale działa w inny sposób, bo ten numer typowo z VW chyba jest, jak z Audi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałA4 Opublikowano 29 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Dziwna rzecz z tym czujnikiem , ja właśnie mam taki wsadzony fabrycznie i po numerze kupiłem taki sam . Wpadl mi w rece jeszcze zamiennik FAC - wygląda tak samo, ale sprawdzę go dopiero wieczorem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 29 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia U mnie stop świecił cały czas ,po puknięciu w pedał gasł i jakiś czas był spokój, kupiłem zamiennik to wogólenie świecił,wziąłem stary i kilka razy go w rękach powciskałem i ze 2 lata nie mam z nim problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeo85 Opublikowano 29 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Trn wlacznik świateł stop wymaga prawidłowego montażu. Zrobiłeś wszystko zgodnie ze sztuką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 29 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 8 minut temu, MaTeo85 napisał(a): Trn wlacznik świateł stop wymaga prawidłowego montażu. Zrobiłeś wszystko zgodnie ze sztuką? Na wciśniętym hamulcu i czujnik wyciągnięty na max ,jak zwolnisz hamulec czujnik sam się ustawi ,o ile dobrze pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałA4 Opublikowano 29 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Ogólnie ten co ja mam to nie ma żadnych zapadek które by regulowały długość tego trzpienia , poprostu wkłada się go przekręcą i tyle , ale nie jest to jakiś zwykły włacznik on/off bo np podłączony na pusto nie włącza świateł mimo wciskania , dopiero jak siadzie w miejscu docelowym swiatla zaczynają się włączać 🤔 Włożyłem teraz ten zamiennik i działa, ale jakoś mam mieszane uczucia, bo stary wyjąłem pociągnąłem coś strzeliło w środku i teraz też na nim swiatla się włączają prawidłowo 😆 20240429_211927.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 6 Maja Udostępnij Opublikowano 6 Maja Panowie ma ktoś kontakt do @DarekS4?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 7 Maja Udostępnij Opublikowano 7 Maja 13 godzin temu, Wandej napisał(a): Panowie ma ktoś kontakt do @DarekS4?? W podpisie ma link do Facebooka a tam jest numer telefonu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugo Opublikowano 7 Maja Udostępnij Opublikowano 7 Maja 13 godzin temu, Wandej napisał(a): Panowie ma ktoś kontakt do @DarekS4?? 732547618 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkoo97 Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja Czy ktoś kojarzy jaka powinna być wartość w licznik 17 kanał 30 dla B6 1.8T quattro bfb sedan ? Niestety po zmianie licznika przy pełnym zatankowaniu nie dochodzi do końca wskazówka. (Niestety starego licznika już nie mam) U mnie zakres regulacji to 96-160 obecnie jest 145 Na teście zegarów wskazówka dochodzi do końca każdy test powyżej 130 nie powoduje podniesienia się wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałA4 Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja (edytowane) No dobra powoli tracę nadzieję, mam już 3 czujniki za sobą i dalej swiatla stop zapalają się same z rana i gasna po kilkuset metrach , bądź po zgaszeniu i odpaleniu ponownym auta . MCE wywala taki błąd, ma może ktoś jeszcze pomysł jak to ugryźć? Dla świętego spokoju zmieniłem dziś żarówki , ale to nie pomogło , zostaje chyba tylko wiązka do przejrzenia ewentualnie MCE - ale to się chyba nie psuje. Edytowane 16 Maja przez MichałA4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja No masz ewidentnie błąd czujnika, jakiej firmy kupiłeś? Sprawdź organoleptycznie wiązkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałA4 Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja Mam 2 ori czujniki + jeden zamiennik FAC na wszystkich problem występuje , zastanawiam się jeszcze czy taki błąd może generować uszkodzony mce lub zalany uszkodzony któryś z bezpieczników np na podszybiu . MCE jest w wersji F wiec wszystko jest z niego sterowane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja Wiązkę przejrzyj, albo masz źle ustawiony pedał hamulca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi