Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elementów pakietu oświetlenie w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z tymi paskami to jest tak: ja je spilowalem pod katem 45st i pozniej polereczka...a moc siwecenia zalezal u mnie jak mocna dopchnelem pasek do przodu szufladki...ja akurat wybralem opcje taka ze swieci tak jak reszta...albo nawet troszke mocniej

Dales dwie male diody czy duzą?na listewke

dalem jedna 5mm i swieci zajefajnie :kox:

mozna zobaczyc zdjecie w moim watku a aucie jak mi to wyszlo

Ja też zawsze daje 5 mm diodę i wszystko świeci bardzo ładnie. Pakuje ją w rurkę termokurczliwą żeby światło się nie rozpraszało i świeci jak oryginał. Fakt przy listwach trzeba się trochę napracować bo jeden koniec 90 stopni i drugi 45 stopni muszą być idealnie gładkie - najlepiej nadaje się do tego filc i pasta automax albo colgate max white :D Wysokie obroty na wiertarce i wszystko wychodzi idealnie - przyznam że zrobiłem już parę takich kompletów i wszyscy są happy.

Ale ta plexa to niewdzięczny materiał do prac ;(

Opublikowano

A no to ja dalem 2x 3mm i swiecą słabo :kwasny: dam teraz te 5mm

Opublikowano

dokładnie Dominik napisal o tej rurce termokurczliwej...to jest bardzo wazna sprawa bo dizeki niej mam dwie rzeczy zalatwione...

1. nie rozprasza sie swiatło,

2. dioda jest dosc trwale połączona z pleksi

:good:

Opublikowano

Podłącz się do modułu komfortu i sprawdź oznaczenia sterownika w przednich lewych i prawych drzwiach - porównamy modele.

cos moj VAG 908 nie chce sie polaczyc z modulem komfortu :confused4: prawy sterownik w drzwiach ma numer 8E1 959 802B lewy nie wiem bo mam juz zalozony boczek. Probowalem wziasc plus z pinu 6 od iluminacji klamek ale tez nic sie nie swieci a do tego jak podlacze sie pod ten pin to znika podswietlenie przelacznika otwierania/zamykania szyby. :wallbash:

W przednim sterowniku znajduje sie taka sama brazowa kostka jak z tylu do ktorej podlaczalem lampki. Moze w niej gdzies by sie znalazl prad zeby podlaczyc te lampki?

Opublikowano

z tymi paskami to jest tak: ja je spilowalem pod katem 45st i pozniej polereczka...a moc siwecenia zalezal u mnie jak mocna dopchnelem pasek do przodu szufladki...ja akurat wybralem opcje taka ze swieci tak jak reszta...albo nawet troszke mocniej

Dales dwie male diody czy duzą?na listewke

dalem jedna 5mm i swieci zajefajnie :kox:

mozna zobaczyc zdjecie w moim watku a aucie jak mi to wyszlo

Ja też zawsze daje 5 mm diodę i wszystko świeci bardzo ładnie. Pakuje ją w rurkę termokurczliwą żeby światło się nie rozpraszało i świeci jak oryginał. Fakt przy listwach trzeba się trochę napracować bo jeden koniec 90 stopni i drugi 45 stopni muszą być idealnie gładkie - najlepiej nadaje się do tego filc i pasta automax albo colgate max white :D Wysokie obroty na wiertarce i wszystko wychodzi idealnie - przyznam że zrobiłem już parę takich kompletów i wszyscy są happy.

Ale ta plexa to niewdzięczny materiał do prac ;(

Zrób mi 2 takie komplety ? :P

Opublikowano

Teraz będę robił podświetlanie do 2 zestawów i wycinał peksi to może uda mi się i dla Ciebie coś wyrezać :)

Opublikowano

to może i ja się podłączę? :) po ile zestaw dla kubka i tacki?

Opublikowano

Siemka Panyy. ... nie śledze wątku, czytałem dość dawno ale wtrące się na chwile :)

Co myślicie o takim rozwiązaniu? :naughty: :naughty: :naughty:

Zajęło mi to może godzine czasu, powiem szczerze... działa bez zarzutu :good: :good: :good:

Rozwiązanie nie jest standartowe ale na pewno łatwiejsze i co ważne działa i wygląda jak Ori!

Załanczam foty:

Podłączenie pod ESP

Dostępne kabelki:

- czarny

- czarny

- brązowy

- niebieski

DSC01953.jpg

Do podświetlenia przecinamy brutalnie dwa ostatnie - :good:

- brązowy

- niebieski

Ja po każdym przecięciu kabla sprawdzałem czy działa podświetlanie i czy działa funkcja ESP - musiałem strzelać, które kable przeciać - trafilem za pierwszym razem :polew:

Krok następny - połączenie czerwonej diody LED, rezystora i dwu czarnych kabelków telefonicznych:

Wybaczcie te izolacje z taśmy, ale nie mialem nic innego :angry:

DSC01966.jpg

DSC01967.jpg

Prowadzenie kabelków - na koniec można siknąć delikatnie czarnym sprayem jeśli komuś przeszkadza siwy nalot kleju:

DSC01965.jpg

Efekt ostateczny... zadowalający rzecz jasna: :cool1: :cool1:

DSC01972.jpg

Część frontowa wizytownika wymaga renowacji - wiadać zadrapania, na szczęście w rzeczywistości o wiele mniej niż na załączonym zdjęciu.

Cóż wiecej... mam nadzieję, że nikt mnie nie zlinczuje za powyższe dzieło - działa bez zarzutu :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy ja zapytam bo już pociągnąłem wszystkie kabelki od kratek i teraz muszę polutować przy włączniku tylko. I w pierwszym poście gdzie jest cały opis są zdjęcia w Lutowanie "kratek" do instalacji w aucie I zaraz to pierwsze zdjęcie. Czy tam są zlutowane dwa kable czyli idąc od lewej strony to 1 i 3??? Czy tylko takie wrażenie jest???

Opublikowano

..we włączniku świateł lutujesz sie do zasilania włącznika pin17 (+) i do masy pin 10 (-) , środkowa i prawa kratka pod włącznik esp , masz o tym post wyżej :gwizdanie:

..w sumie to możnaby zasilić wszystkie kratki z esp :mysli:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja właśnie skończłem swoje kratki.

Podłączenie tylko z włącznika świateł troche zabawy przy użyciu druta ale jest ok. :naughty:

Wszysko zrobione w jakąś godzine. Co ciekawe kratki które miałem byłe przygotowane do instalowania---ale oczywiście brak kabla zasiljącego. Zapytam dlaczego czy to taka myśl niemieckich konstruktorów.???????. :angry:

Zabieram się do podświetlania kart i kubka zobaczymy jak będzie :naughty:

Opublikowano

Zabieram się do podświetlania kart i kubka zobaczymy jak będzie :naughty:

no tu to już będzie trzeba wymienić te elementy na wersję z podświetleniem

Opublikowano

Panowie znalazlem na allegro lampke oswietlania kabiny z diodami swiecacymi na wnetrze kabiny za 90zl, doradzcie czy opłaca sie to kupywac czy kupic w aso srodek i wiercic dziury ???? jak to jest z ta przekladka wszystko pasuje p&p i trzeba tylko wywiercic dziury ???????

Opublikowano
Panowie znalazlem na allegro lampke oswietlania kabiny z diodami swiecacymi na wnetrze kabiny za 90zl, doradzcie czy opłaca sie to kupywac czy kupic w aso srodek i wiercic dziury ???? jak to jest z ta przekladka wszystko pasuje p&p i trzeba tylko wywiercic dziury ???????

8E0 919 063 A to numer diodek z aso koszt okolo 60 zł.

Mozesz przelozyc diody z b5 bo sa takie same i wywiercic dziury..

Opublikowano

podales mi numer samych diodek ???? kupuje w aso ori diodki wlutowuje je i wierce dziury ????? przeczytalem pierwsze 36stron i calkiem zglupialem :wallbash:

Opublikowano

podales mi numer samych diodek ???? kupuje w aso ori diodki wlutowuje je i wierce dziury ????? przeczytalem pierwsze 36stron i calkiem zglupialem :wallbash:

nic nie lutujesz...maja kable z pinami wpinasz i jest :good: zostaje tylko wiercenie, ale to jest 3minuty :ad:

Opublikowano

dokładnie potwierdzam:) ale mam dla was taką radę piszcie do tych osób co mają blendy z diodami czy sprzedają same diody:)

ja troche sie namęczyłem szukając ale wyrwałem 13 zł wraz z wysyłką, a ASO to 60 zł za 2 diody :polew:[br]Dopisany: 08 Maj 2011, 11:19_________________________________________________-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PS. ma ktoś może zdjęcie pokazujące oświetlenie nad popielniczką (gdy ktoś ma radio 1 din) ewentualnie jak to dorobic :hi:

Opublikowano

WITAM

Zaczynam montować kratki podświetlane i zatanawiam się na jakie napięcie są diody w tych kratkach 12v?. Będę je wszystkie podłączał z przełącznika świateł z przewodu siwo niebieskiego (pin 17).

Tam jest 12v i zastanawiam się czy się nie spalą.

Mam jeszcze jedno pytanko jak zmienia się natężenie świecenia tablicy wskaźników.

Opublikowano

nie latwiej przeczytac pare pierwszych stron tematu tam wszystko jest dokladnie opisane z ktorych kabli zasilanie itd, napiecie to 12v, a rozjasnia/sciemnia sie przyciskami + - na liczniku

Opublikowano

hej

Mam prosbe.

Moze mi ktos sprawdzic i napisac wymiary cup holdera w b6/b7? dlugosc, szerokosc, wysokosc. Chce to wepchnac do s3 8l a tam nie bylo swiecacego na liscie doposazenia.

Bede bardzo wdzieczny