Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Turbo kaput...

Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 782,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Turbo kaput...

popieram... sprawdz ile oleju wylejesz z dolotu... chyba ze tylko uszczelniacze na cieplej stronie poszly

tak czy siak turbo

:hi:

Opublikowano

Mam podobny problem, niedawno remont a oleju znowu ubyło.... :/ szczegóły w temacie

http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/1-8t-bex-wykres-hamowni-280060/index3.html#post4323574

co może być nie tak ??

Opublikowano

Tez mam dylemat, kupić blok uzywke czy remont, wyremontuje wydam worek kasy i z moim szczęściem do fachowców za rok będzie to samo... A kupie uzywke, będzie może w miarę ok ale nie idealnie...

Opublikowano

Rób strokera :kox:

Opublikowano

Dokladnie :D

Opublikowano

Ze strokera się wyleczylem szczególnie po rozmowie z jarkiem ;D ile roboty z tym....

Opublikowano

Koledzy mam pytanie.

Czy jeżeli do silnika BFB założę wtryski d BEX-a lub BAM musze obrazu modyfikować program?

Czy po takiej zmianie sterownik sam się zaadaptuje do nowych wtryskow ?

Opublikowano

Nie za adaptuje idealnie, może cofnie zapłon ale i póki tak musisz robić korektę

Opublikowano

na tych z bexa będziesz jezdził,czasy wtrysków się skrócą

Opublikowano

Dzięki koledzy za odpowiedź.

A teraz mam takie pytanie może trochę nie na temat. Sorki z góry za OT.

Co może być przyczyną nierównej pracy silnika po dłuższym postoju np po nocy. Odpalam auto i przez jakieś 30s pracuje nierówno (jakby nie na wszystkich cylindrach). Zawsze się dzieje to gdy pracuje SAI dodatkowo wtedy dymi na biało (combi valve mam sprawny trzyma). W sterowniku brak błędów. Mogą być przyczyną tego wtryski?

Opublikowano
Ze strokera się wyleczylem szczególnie po rozmowie z jarkiem ;D ile roboty z tym....

nie jest to wcale takie straszne, zarowno nowe jaki stare bloki da sie zrobic bez problemu. autentycznie warto :thumbup1:

Opublikowano

troche roboty jest... inny wał, tłoki... no i nie mowie o poprawnym zrobieniu samego strokera u dobrego fachowca gdze u mnie ich jak a lekarstwo

Opublikowano

A co to jest? :P

Opublikowano

Przerobka z 1.8 na 2.0

Opublikowano
Tez mam dylemat, kupić blok uzywke czy remont, wyremontuje wydam worek kasy i z moim szczęściem do fachowców za rok będzie to samo... A kupie uzywke, będzie może w miarę ok ale nie idealnie...

mam to samo :facepalm: wąż od chłodzenia turbo mi strzelił turbo z wężem na stole,gorąca część popękana trochę :facepalm:(szukam turbo propozycję? byle z odpowiednim osprzętem wytrzymało te 250km) i właśnie będę poprawiał błąd z przed 2lat czyli wymiana głowicy z wolnossaka APT na AEB i się zastanawiam czy jak pomierzę ciśnienie na garach i wyjdzie w normie czy dół ruszać :facepalm:

Opublikowano

Jak chcesz jeszcze tym pojeździć zwłaszcza po koksie to warto ruszyć dół. W innym wypadku tylko sprzedaż auta :kwasny:

Jak kupisz turbo i wymienisz głowicę to prawie jak byś zrobił swapa.... a generalka to nadal nie będzie :kwasny:

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie odnośnie wtryskiwaczy benzynowych. Wymieniałem ostatnio u siebie uszczelkę pokrywy zaworów i zauważyłem, że wtryski można bez problemu obracać w gniazdach. Sprawdziłem listwę - dokręcona. Czy u Was też tak się ruszają? Dodatkowo moje są strasznie usyfione i zastanawiam się, czy nie ma tam jakichś nieszczelności wtrysk-kolektor.

Opublikowano

W ADR też tak miałem. Może lekko nie chodziły, ale dało się je przekręcić. Usyfione też były - lata robią swoje.

Opublikowano

Panowie, problem jest.

Potrzebny wydech na wczoraj, czyli 1-go sierpnia...

do kogo uderzyc z tak krótkim terminem?:kwasny: