Opublikowano 14 Stycznia 201610 l W FWD nie pozwolisz sobie na tyle co w Q (nie mówię o mocy, a stylu jazdy), ale nie przesadzajmy jeździć się da, a opony dobrej marki z dobrym bieżnikiem i rocznikiem to podstawa. Nie mówię o szaleństwie w zakrętach itp. Bardziej chodzi o dołączanie się do ruchu, wyprzedzanie, szybki manewr zmiany pasa itp. Opony kupuję tylko nowe i klasy premium.
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Włączanie do ruchu, wyprzedzanie i zmiana pasa ? Pojezdzij chwile Quattro, naprawdę polecam. Z dynamicznym włączaniem do ruchu to miałem problem z moim starym 1.8 ADR 125KM na oponach Continental szerokości 205. Przy Quattro na tej samej szerokości oponie zimowej i majać ponad 100KM więcej nie ma najmniejszych problemów.
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Jest jeszcze takie coś jak geometria zawieszenia i sam stan zawieszenia.. Wszystkim tym którzy mają problemy z trakcją (włącznie z quattro) polecam sprawdzić geometrie. Ostatnio pracowałem z S3 8P która na mokrej prostej drodze na 2 biegu świeciła ESP....Co do trakcji w FWD wiadomo że na mokrym nigdy nie będzie dobrze , ale przy 220KM jak ktoś ma problemy to znaczy że ma problem z oponami / zawieszeniem.Oczywiście w tych samych warunkach quattro pozwoli na więcej bezstresowo ale to każdy wie.
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Zawieszenie było sprawdzane geometria również. Nie mówię o ślizganiu się opon a,, nerwowym" zachowywaniu się przodu auta. Może 220 może 230 nie hamowane było. Teraz jest q i jest spokój . Opony 215 50 17 w dobrym stanie. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Stycznia 201610 l przez bongod
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Jest jeszcze takie coś jak geometria zawieszenia i sam stan zawieszenia.. Wszystkim tym którzy mają problemy z trakcją (włącznie z quattro) polecam sprawdzić geometrie. Ostatnio pracowałem z S3 8P która na mokrej prostej drodze na 2 biegu świeciła ESP.... Co do trakcji w FWD wiadomo że na mokrym nigdy nie będzie dobrze , ale przy 220KM jak ktoś ma problemy to znaczy że ma problem z oponami / zawieszeniem. Oczywiście w tych samych warunkach quattro pozwoli na więcej bezstresowo ale to każdy wie. Coraz bardziej zaczynam żałować braku Q u siebie . Trudno, za kilka lat się wymieni auto i Quattro będzie obowiązkowo
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Kolego b6 jest jak klocki lego chcesz coś to dokładasz Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Kolego b6 jest jak klocki lego chcesz coś to dokładasz Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Widziałem temat o dołożeniu Q , ale to pieść przyszłości. Może się skusze
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Myślę że nie czaruje, bo mój BFB identycznie szybko się rozgrzewa, odpalę - pochodzi z minutę zanim szyby odparują itp. jadę 1 km i wskazówka temperatury się podnosi, jeszcze z 1km lub 1,5 i mam na blacie 90. Jak zimny to muskam go lekko gazem bez pałowania. Tylko ciekawe przy jakiej temperaturze, bo napewno nie minusowej... można jechac 2 km 10 minut a mozna jechac 2km 2 minuty wiec troche to względne.. Hehe, dokładnie, brawo Ty. Edytowane 14 Stycznia 201610 l przez omzig
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Mam dwa auta...w jednym 200 km i Q a w drugim 125 km ośka... Tak się przyzwyczaiłem do Q że w tym drugim po deszczu nie "umiem" jeździć
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Panowie takę szybkie pytanie.chce wywalić kąta i włożyć dp.ale mój magik.mi zrobi z kasa takiego dp.pytanie tylko tak na szybkiego jaka średnica najlepiej? pacjent -b5 apu.
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Tylko ciekawe przy jakiej temperaturze, bo napewno nie minusowej... Na dworze -12, auto stało 2 dni pod chmurką, odpalam, pochodził z 5 min na jałowym, przejechałem 1 km i było ok 60 stopni. Następny kilometr wybiło 90.
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Panowie takę szybkie pytanie.chce wywalić kąta i włożyć dp.ale mój magik.mi zrobi z kasa takiego dp.pytanie tylko tak na szybkiego jaka średnica najlepiej? pacjent -b5 apu. 3"
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l pochodzi z minutę pochodził z 5 min Nie to, że się czepiam, ale zastanów się dobrze. Edytowane 14 Stycznia 201610 l przez omzig
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l Mi sie potrafi nagrzac w kilometr wystarczy ze wjade na droge do gondoli
Opublikowano 15 Stycznia 201610 l Nie to, że się czepiam, ale zastanów się dobrze. Chyba oczywiste że jak wchodzisz do zimnego auta to od razu nie jedziesz tylko chwilę pochodzi silnik... Przy +5 stopniach jadę od razu i temperatura rozgrzewania także wynosi ok 2km. Nie widzę powodu Twojego czepiania się. Może pora zainwestować w termostat?
Opublikowano 15 Stycznia 201610 l Elo fachowcy 90 licznikowe to nie do końca 90 na silniku. Wskaźnik nie działa liniowo tylko ma kilka przedziałów.
Opublikowano 15 Stycznia 201610 l Elo fachowcy 90 licznikowe to nie do końca 90 na silniku. Wskaźnik nie działa liniowo tylko ma kilka przedziałów. U mnie 90 na zegarach to 82-102 na silniku
Opublikowano 15 Stycznia 201610 l Dokładnie. W czasie rozgrzewania silnika na zegarze miałem 90, a w vagu 60-kilka, więc z tym szybkim łapaniem 90 stopni to nie do końca tak