bjoern Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Dzięki za odpowiedź o tym wkładaniu wtrysków już zdążyłem wyczytać pompa taka, żeby do 300km wystarczyła bo chce mieć trójkę z przodu docelowo i bez zakucia. Przy okazji zapytam, wczoraj zacząłem wymianę DP i owinąłem go taśmą, kolektor też owinę, a turbo stronę ciepłą też mogę owinąć czy lepiej nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindlug Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 To Nm wyginaja korby teoretycznie gorna granica dla seryjnych to delikatnie narastajace 400Nm. Powyzej tego obowiazkowo trzeba zakuc. Na Twoim miejscu sprawdzilbym tez stan silnika i ewentualnie zrobil kapitalke przed pojsciem w powazna moc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjoern Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Wiedziałem po prostu, że to są okolice 300KM dla 1.8T przed zakuciem To jest plan na razie odległy, na razie szykuje stage 1 i z mam pytanie: dzisiaj na miejsce kata wleciał DP 2,75"->2,5" i auto gorzej jedzie, czy możliwe, że padająca pompa paliwa jest bardziej odczuwalna po usunięciu kata? Przed wywaleniem auto przerywało około 5k rpm, czuć było szarpnięcie i dalej pomiędzy 5-7k już nie szedł równo, teraz już powyżej 3k auto ma większego muła i nie kręci się "gładko" tylko tak jakby coś delikatnie przerywa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioteros Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 a sondy popodłączałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjoern Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Tak, pierwsza normalnie wkręcona, a druga przez tulejkę, wtyczka wpięta, wypinałem bo nie mogłem wykręcić i wyjąłem kata z drugą sondą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioteros Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 moze problem w tej tulejce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongod Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 A 2 sonda nie bada tylko stanu kata? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjoern Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 No tylko bada check żaden się nie świeci na blacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongod Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Ja stawiam na jakiś zaworek zwrotny Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjoern Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Te co wchodzą do tipa lub do puchy filtra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongod Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Ich tam w całym układzie ciśnień z 9 jest a więcej błędów nie ma? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Kurna tematy mi się chyba pomieszały Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekml Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 ogólnie to już kolejny dział się robi,diagnostyka stage2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongod Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Hehehe Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarkus Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 witam Z racji tego ze mój kolektor wydechowy zaczął "puszczac" jest małe pękniecie.Moje pytanie czy warto przesiąść się na taki z allegro za 450zł czy on coś daje oprócz ładnego wyglądu? czy może szukać standard taki jak jest. silnik AEB 200koni http://www.directupload.net/file/d/4117/xbu9wkkd_jpg.htm pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindlug Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Daje to ze nauczysz sie bardzo szybko demontowac kolektor do spawania. Peknie predzej czy pozniej montuj oryginal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) witam Z racji tego ze mój kolektor wydechowy zaczął "puszczac" jest małe pękniecie.Moje pytanie czy warto przesiąść się na taki z allegro za 450zł czy on coś daje oprócz ładnego wyglądu? czy może szukać standard taki jak jest. silnik AEB 200koni http://www.directupload.net/file/d/4117/xbu9wkkd_jpg.htm pozdrawiam Marek jak chcesz to mam od swojego AJLa, zdrowy Edytowane 21 Września 2015 przez Dev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjoern Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 U mnie problem gorszej mocy po montażu kata i taśmy rozwiązany, taśma z tyłu przeszkadzała w pracy sztangi gruchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysAudi89 Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Od jakiegos czasu po wkreceniu silnik na wyzsze obroty i odpuszczeniu gazu slychac jakby dzwiek z blow offa , wczesniej jakby tego nie zaobserwowalem , moc samochodu okolo 22x hp i przed strojeniem profilaktycznie zmienilem na nowa DV ( z 6miesiecy temu) moze byc , ze ona padla czy moze byc cos kompletnie innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Sprawdz DVke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjoern Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 nieszczelność w dolocie do znalezienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi