Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba wkład przekładasz ale niech ktoś potwierdzi jeszcze :)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

kolega wyzej chce zamontować przeplywke BAM, wtedy nie trzeba przekladać wkladów tylko zestroić soft

ew mozna kupic sama obudowe i przelozyc swoj wsad.

ja polecam opcje nr 1.

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 781,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Robię przekładkę silnika BEX i chcę przy okazji wymienić sprzęgło, żeby mieć święty spokój.

Sprzęgło z AWX tarcza + docisk + łożysko oporowe załatwiają sprawę P&P ? Jak chciałbym przejść na Q to sprzęgło zostaje takie same ?

Skrzynie 6b

Opublikowano

to samo, smialo pakuj awxa

Opublikowano

Sorki ale do skrzyni 6 podobno awx nie podchodzi.

Opublikowano

Sorki ale do skrzyni 6 podobno awx nie podchodzi.

bzdura ;)

Opublikowano

totalna, 1.8t 6 bieg jako jedyny mial male sprzeglo

Opublikowano

D...pna konstrukcja :facepalm:

Opublikowano

Pany spokojnie. Tylko pytam. Gdzieś czytałem na forum i tak mi zostało w głowie, bo powoli mi się kończy (nie ślizga, ale już łapie samą końcówką). Jeśli podchodzi do bfb w Q i 6 biegach to super, bo mi wystarczy. Mam stage 1 i jedyne co jeszcze dłubnę to dsmic i może.... może cos z turbawką. Chyba u deva w temacie o przejściu na jednomas, ale mogłem coś pokręcić. Dzięki

Opublikowano

totalna, 1.8t 6 bieg jako jedyny mial male sprzeglo

małe sprzęgło tak, ale chyba trzeba patrzeć co u kogo siedzi u mnie np jest skrzynia GJW, taka sama jest w AVF a tam jest sprzegło 240mm.. wiec prawdopodobnie rozrusznik przełożyć i zadziała 240mm z AVF.. ale bałem sie sprawdzić.. ;P

Opublikowano

Fajnie by było jak by się znalazł pierwszy śmiałek co wsadzi sprzęgło od avf do gjw

Opublikowano

Siemanko. Przyszedł i czas na mnie, trafiłem do Gregora do Jasła na zrobienie małego softa. autko to powiedzmy, że seria ( siedziała tam jakaś mapka ale to tragedia która bardziej przeszkadzała i ograniczała osiąga. Na dzień dobry wymiana świec i sprawdzenie stanu silnika. No i po chwili autko ma ok 193-195 KM i 284 Nm. Nie robiliśmy więcej bo w aucie siedzi multitronic. Jedzie jak złoto i ciągnie jak odkurzacz w całym zakresie obrotów( dobrze, że mam uszy bo miał bym banana do okoła głowy) :banan: Polecam firmę GregorV10, pełna profeska, mega wiedza,super kontakt i prze miła atmosfera. :hi::hi::hi:

Edytowane przez lopes1987

Opublikowano

ale rozrusznik definiuje kolo zamachowe nie mozna miec dwumasy 228 i rozrusznika pod 240 jak w avf

Opublikowano

dlatego mówie przekładasz rozrusznik i wyładasz komplet dwumas + sprzeło z AVF

Opublikowano

tylko dwumas drozszy i samo sprzeglo tez a z grubsza to to samo co awx, nie wiele lepsze

Opublikowano

jak kupowałem AWXa to do AVFa mialem dopłacic 250 zł z tego co pamiętam (DMFW+ clutch) więc niewiele więcej, ktoś gdzieś kiedyś ( tak wiem świetne źródło ) pisał, że docisk AVF jest sporo mocniejszy ( tu przyjmę słowa krytyki nie ma potwierdzonych informacji :) )

Edytowane przez Imhotet

Opublikowano

Po obiciu kewlarem sprzeglo z AVF znosi ponad 500Nm. Mam zamiar takie założyc u siebie. Obecnie siedzi AWX. I mam skrzynie 5.

Opublikowano

a co awx ci nie wytrzymuje ?

Opublikowano

Tak dobrze z momentem to u mnie nie ma:) klei super, ale coś tam powoli mocniejszego szukam i dowiedziałem się że 240 ma pasować. Czy tak jest? Na pewno o tym tutaj napisze.

Opublikowano

bez sensu moim zdaniem pchac sie w cos czego i tak nie wykorzystasz

Opublikowano

To co polecasz? Jednomas odpada, samochód do jazdy na codzień i również użytkowany przez żonę .