Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy chcę kupić kolektor ssący do 1.8T BFB do B7 pod przeróbkę na LPG. Szukać jakiegoś konkretnego np. z BEXa czy jeden uj - wszystkie takie same?

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 781,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jest ktoś kto jeździ z zamontowanym egt przed sprężarką na seryjnym kolektorze i turbo np z bex? k03s...... tu jest mordor jak z tej sprężarki pójdziemy na maks.... :lol:

Opublikowano

Koledzy chcę kupić kolektor ssący do 1.8T BFB do B7 pod przeróbkę na LPG. Szukać jakiegoś konkretnego np. z BEXa czy jeden uj - wszystkie takie same?

mam z aeba pod szeroki kanal nawiercony pod pojedyncze wtryski hany przy samym wtryskach pb

Opublikowano

aeb to nie to samo co bfb jak wiesz

Opublikowano

Ważne pytanie :D , jaki największy wynik na k03 z bex jest w Polsce? Czuje że u Mnie może być ciekawie teraz... chodzi oczywiście o moc :kox:

Opublikowano

aeb to nie to samo co bfb jak wiesz

lepiej przerobic pare wezy i zastosowac kolektor z aeba jak na odwrot i rozwiercac bfb

Opublikowano

nie tylko o węże chodzi,aeb ma mniejsze gniazda wtrysków i trzeba je dłubnąć lub same wtryski z b6 zeszlifować

Ważne pytanie :D , jaki największy wynik na k03 z bex jest w Polsce? Czuje że u Mnie może być ciekawie teraz... chodzi oczywiście o moc :kox:

a co ty tam zaś tworzysz ?

Opublikowano

nie tylko o węże chodzi,aeb ma mniejsze gniazda wtrysków i trzeba je dłubnąć lub same wtryski z b6 zeszlifować

a co ty tam zaś tworzysz ?

kolejny mały ruch wykonałem :D opisze wszystko jak zrobię pomiar

za tydzień wróci kumpel to zmierzymy bo wygląda ciekawie.... było 185 koni bez strat, a normalnie 225 koni a teraz jest 215 bez strat tak wstępnie bo to detem mierzone.... zobaczymy co wyjdzie na hamowni :D ludzie wcześniej pisali o 230 -240 to chyba maks i tak pytam ile jest najwięcej zrobione na tej sprężarce bo może pobiję wynik :kox:

Edytowane przez koziol1172

Opublikowano

no to dobrze rezasz,Adrian wspomniał o Tobie dobre słowo :wink:

Opublikowano

Bezpieczne 240 KM na K03s to sfera marzeń, chyba że sprężara z małym nalotem lub nowa. Oczywiście da się tylko kwestia jak długo :kox:

Edytowane przez audicoman

Opublikowano

Jaki sens ma zniszczenie k03-073 bo inaczej tego nie nazwę. Chcesz żeby ktoś na Ciebie zwrócił uwagę i komentował?

Cytując klasyka, takimi akcjami to sie ludzie jarali 10 lat temu :)

Opublikowano

Jaki sens ma zniszczenie k03-073 bo inaczej tego nie nazwę. Chcesz żeby ktoś na Ciebie zwrócił uwagę i komentował?

Cytując klasyka, takimi akcjami to sie ludzie jarali 10 lat temu :)

Wampir, źle to rozumiesz, Ja nie zawzinam się na niuta i nie pompuje uj wie ile z dołu... jest 1.3 bara potem standardowo opada.... tu robotę mają zrobić inne czynniki....o tym wkrótce

Ps pokaż loga 118 kanału, interesuje mnie wysterowanie n'ki i twoje doładowanie.... przypuszczam że może być nawet "bogaciej" jak u mnie znając gregora ;D chłopak lubi też wycisnąć dużo

Opublikowano

omg :D zle przeczytałem ;P najlepszy wynik na k03s.. gregor chyba 250ps zrobił..

Edytowane przez Imhotet

Opublikowano

254 widzialem :wink:

Opublikowano

no ale co z tego wszystkiego.. w zimie przy - 5 masz 250ps w lecie po chwili pałowania masz 220ps..

Opublikowano

Przy minus 5 stopniach zima nie bedziesz miec 250km

Opublikowano

no ale co z tego wszystkiego.. w zimie przy - 5 masz 250ps w lecie po chwili pałowania masz 220ps..

Rozumiem, że to przez "gęstość " powietrza, ilość tlenu ? Taka dysproporcja ?

Opublikowano

Owszem, ale tutaj trzeba znac bardzo dobrze zasady termodynamiki. Do pewnej temperatury daje to dobre wyniki potem jedt tylko coraz gorzej.

Opublikowano

omg :D zle przeczytałem ;P najlepszy wynik na k03s.. gregor chyba 250ps zrobił..

Na jego stronie nie znalazłem więcej jak 240, 250 coś jest ale już na tej Jego "k03RS" a tu mowa o zwykłej bex'owej....

254 widzialem :wink:

To też kwestia hamowni :D Jakbym pojechał do rogala to miałbym wynik jak n k04 :D ... Zmierzymy zobaczymy, tak jak napisałem inne czynniki też są ważne

A propo pałowania to na mój gust podkręcone porządnie k03 z seryjnym kolektorem nadaję się co najwyżej na niedługie sprinty..... potem między innymi egt robi się lipne pomimo dobrego zapłonu, niedużej temp dolotu i dobrego Afr

Edytowane przez koziol1172

Opublikowano

ja zrobilem w swoim 1.8T 262km i 400nm na seryjnej k03s w seryjnym 1.8T na moim dynomecie który w porównaniu do innych hamowni pokazuje czesto -15/20KM

patrz tutaj http://a4-klub.pl/index.php?/topic/311441-porownanie-hamowni/?hl=%2Bporownanie+%2Bhamowni