Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spociki Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 76.8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Seba_LDZ

14310

• klysek

8184

• bartek1605

6524

• Kimi

5681

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

siema wszystkim koledzy czy ktoś od nas z forum zajmuje się może regenerowaniem turbin albo moze możecie polecić jakiś dobry zakład który regeneruje

Opublikowano

siema wszystkim koledzy czy ktoś od nas z forum zajmuje się może regenerowaniem turbin albo moze możecie polecić jakiś dobry zakład który regeneruje

co to za suszarka?

Opublikowano

znajomy ma a4 b5 z silnikiem 1.8T i to waśnie jego turbo jest do zrobienia wiem ze na chwile obecna to się orientuje jakie koszty sa takiej regeneracji

Opublikowano

Za ~500-600pln kupujesz nowe chra. Jesli muszle i wg sa ok to to jest najlepsze rozwiazanie

Opublikowano

Panowie czy może ktoś z Was urzywa bądzi też urzywał kabla obd2 kkl??

Mam z nim problem i chciałbym się ustawić żeby ktoś fachowym okiem spojrzał lub podmienić i zobaczyć czy działa.

Jak coś to pisać pw.

Opublikowano

Panowie czy może ktoś z Was urzywa bądzi też urzywał kabla obd2 kkl??

Mam z nim problem i chciałbym się ustawić żeby ktoś fachowym okiem spojrzał lub podmienić i zobaczyć czy działa.

Jak coś to pisać pw.

ja u siebie używam kabla z allegro za 25 zł i to chyba coś takiego co podajesz i śmiga i nie tylko u mnie a co się tobie dzieje nie tak

Opublikowano

Wiesz co nie mogę do niego żadnych sterowników zainstalować. Cały czas pokazuje mi go jako inne urządzenie usb2.0 serial. Próbowałem już stery od nas z forum i ze strony viaken i nic nie chce pasować. Pisze że windows nie znalazł oprogramowania dla tego urządzenia. Próbowałem już na dwóch kompach z win 7 jeden 32 drugi 64 oraz na win xp. Może ja coś źle robię nie wiem. A kabel też kupowałem na aledrogo za 30 zł i to w dodatku od gościa u którego kupiło ten kabelek ponad 150 osób. Kabel jest taki niebieski.

Opublikowano

no to kabelek masz dokładnie ten sam co ja ja też na początku miałem z tym problem i szukanie sterownika zajeło mi chyba ze 3 dni i znalazłem i u mnie na lapku z windowsem 8.1 i teraz z windows 10 chodzi bez żadnego zarzutu.

podaj e-mail to ci prześlę sterownik jaki ja mam u siebie zastosowany

Opublikowano (edytowane)

Piotrek dzięki za sterowniki działają. Tylko jak wchodzę w program vcds i robię test to pisze że nie podłączono co może być teraz?? Porty sa ustawione tak jak powinny i w lapku podłączam w ten sam port usb cały czas. Może ma ktoś pomysł??

Dokładnie pisze

Port status OK

Interface Not Found

Contact your hardware supplier for assistanse.

Edytowane przez sebek89
Opublikowano

A vcds bedzie wspolpracowal z takim kablem?

Opublikowano

a kabel podłączony do auta?

Opublikowano

Nie na sucho. A będzie różnica? ?

Opublikowano

podłącz do auta, kluczyk w pozycje zapłon (bez rozpałki), odpal VAG-a -> test -> zachowaj i można grzebać

Opublikowano

Hey! Może wy mi pomożecie :)

Znowu mam problem z hamulcami... Mianowicie:

1. Praktycznie przy każdym włączeniu zapłony wyskakuje komunikat na fisie błędu hamulca. Podpięty komputer brak błędów.

2. Po jeździe i zgaszeniu auta i wyjściu do sklepu na 5min wracam i pedał jest twardy gdzie powinienem wcisnąć go z 2 razy zanim zrobi się twardy.

3. Podczas hamowania czuję bicie na budzie i pedale tak jakby tarcze były krzywe a to jest niemożliwe bo rok temu wymieniałem tarcze klocki przód i tył. Nie miałem żadnych awaryjnych hamowań z dużej prędkości. Zawsze staram się hamować silnikiem żeby nie obciążać za bardzo hamulcy.

4. Czasem z niewiadomych przyczyn włącza się pompa ABS ale sam ABS się nie włącza.

5. Mam też wrażenie że czasami na moment zawiesza się turbo.

Ogólnie auto hamuje ale ma takie objawy. Sam układ hamulcowy szczelny. Nie ubywa płynu ani się nie gotuje.

Obstawiam że to coś z podciśnieniem. Któryś z zaworów albo nieszczelny układ. Nie znam się za dobrze na hamulcach więc niech się wypowiedzą mądre głowy na ten temat i niech mnie nakierują od czego zacząć.

Z góry dzięki za pomoc!

Opublikowano (edytowane)

nigdy na sucho nie robiłem testu a to możliwe że tak się może dziać.

Edytowane przez xXPiotrekXx19
Opublikowano

Sterowniki twoje dały rade jutro podłączenia się pod auto i zobaczę czy coś mogę zrobić myślałem ze test będzie zrobiony na sucho. A bez sterowników to nie miałem nawet możliwość zmienić tego portu.

Opublikowano

no musisz jutro spróbować na aucie jak to będzie a jakiego masz vaga ?

Opublikowano (edytowane)

Na pewno mam vcds i chyba polskiego vag a zobaczę później na kompie

Tak jak pisałem vcds lite i polski vag 49

I znów mi się pojawił problem mianowicie nie chce mi się wpiąć wtyczka kabla do gniazda w samochodzie. Dodam że sprawdzałem też w innej a4 i też nie chce wejść. Czy to jest gniazdo obd2??

http://zapodaj.net/f589f24654952.jpg.html

Edytowane przez sebek89
Opublikowano

w a4 jest tylko OBD2, to na focie również, masz kabel chińczyka i czasami są problemy z nieprawidłowym odwzorowaniem kształtu wtyczki