Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Olej MOTUL- oryginał i podróbka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy można zakupić Motula w sklepie stacjonarnym na terenie Sosnowiec, Katowice, Dąbrowa Górnicza ?

Będę wdzięczny za namiary na taki sklep, nie lubię kupować na odległość.

Opublikowano

Jasne, Dąbrowa Górnicza na Królowej Jadwigi ale mieli się przenieść w stronę Mydlic bardziej... Jak znajdę wizytówkę to dam znać :wink: Dobre ceny i dobre oleje - w zasadzie tylko tym się zajmują :wink:

Ok, zdaje się że dalej są na Królowej Jadwigi 34:

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Troche się zadtanawiam nad wlaniem tego oleju 5W-40 Motul 8100 x-cess lub Motul 8100 x- clean c3

nigdzie na jego opisie nie ma napisu informującego że jest do silników z turbodoładowaniem czyli TDI :(

na większości innych produktach jest taki napis np. na

Lotos diesel 15W-40 jest napis "do silników wysokoprężnych z turbodoładowaniem" to może jest to dobry olej ?

Opublikowano

Nie patrzy sie na naklejke czy jest do diesla czy nie, tylko czy spelnia norme olejowa.

Osobiscie tyle lat jezdzilem na shellu i nie bylo nic napisane ze do diesla, raz kupilem tez shella ultra ale z nalepka diesel, norme spelnial i kurde po 2 tys go wylalem:/ Zaczely mi jakby postukiwac szklanki po odpaleniu, przeszedlem na poprzedni i znow cisza

Opublikowano
Troche się zadtanawiam nad wlaniem tego oleju 5W-40 Motul 8100 x-cess lub Motul 8100 x- clean c3

nigdzie na jego opisie nie ma napisu informującego że jest do silników z turbodoładowaniem czyli TDI :(

na większości innych produktach jest taki napis np. na

Lotos diesel 15W-40 jest napis "do silników wysokoprężnych z turbodoładowaniem" to może jest to dobry olej ?

Na margarynie też pisze że jest do chleba, ale większość woli masło na którym nie ma tego napisu. 15w40 to bym do hulajnogi nie wlał.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mały update. Od czasów pojawienia się podróbek pojawiła się już kolejna zmiana na etykietach motula x-cessa, przekonstruowana została tylna naklejka , przednia też pozmieniana.

Najlepsze że na necie ciągle sprzedają się podróbki w starej etykiecie.

Opublikowano

WRZUC FOTY :decayed:

Opublikowano
WRZUC FOTY :decayed:

A po co ? żeby znowu podrobili :kwasny:

Nie, żeby wiedzieć czego unikać :facepalm: Podrobić i tak podrobią bo robią to na bieżąco - zatem dobrze jest też na bieżąco znać różnice.

Opublikowano

20120912_121618.jpg

<br /><br />

20120912_121646.jpg

<br /><br />

sorry za jakość, co nieco jednak widać:)

---------- Post dopisany at 12:26 ---------- Poprzedni post napisany at 12:25 ----------

prawa strona nowy wzór etykiety :)

Opublikowano

Na zdjęciu przedstawiony jest oryginał, ale co dostaniesz......

Nie lepiej u kogoś sprawdzonego i polecanego kupić.

Opublikowano
Na zdjęciu przedstawiony jest oryginał, ale co dostaniesz......

Nie lepiej u kogoś sprawdzonego i polecanego kupić.

Razem z przesyłką to wychodzi 142zł. Nie lepiej po prostu karnąć się do sklepu i kupić samemu? Ewentualnie jak nie masz sklepu nigdzie w "okolicy" to przecież na forum jest kilku kolegów którzy handlują i są polecani - po co kombinować :wink:

Opublikowano

Kolego, o ile sie nie przesłyszałem to ten olej jest za +200 zł u mnie :grin: wiec sklepy z okolicy odpadają także albo ryzyk fizyk albo pewne źródło z forum.. Spytałem z nadzieją, że ktoś już zamawiał u tego sprzedawcy i tyle. Pozdrówka :wink:

Opublikowano
  • Autor

na A3-clubie byly glosy, ze od uzytkownika Malgorzataa2 wychodzi wlasnie najwiecej podrobek Motula.

Opublikowano

Lepiej brać u sprawdzonych sprzedawców forumowych. 125 zł za podróbę to dużo, 50 zł to normalna cena za podróbę;)

Opublikowano

Niestety podróba .Odesłałem z powrotem.Sprzedawca tłumaczy że to olej na rynek francuski.:)Miałem porównanie kolorystyczne z oryginałem - z allegro ciemniejszy .pozdrawiam