WhiteBeezy Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 MOTUL 8100 X-CESS 5w40 PROMOCJA DO 25.09 / 5 L !! (2587392916) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.Brał ktoś? Oryginał czy podróbka? na A3-clubie byly glosy, ze od uzytkownika Malgorzataa2 wychodzi wlasnie najwiecej podrobek Motula. Potwierdzam. Jeszcze na jakimś forum widziałem takie głosy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matek Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Ja zdecydowałem się na zakup u dzika. Wczoraj zamówione, dzisiaj paczka u mnie. Jestem pod olbrzymim wrażeniem i polecam Nie zastanawiać sie, nie warto ryzykować tych kilku złociszy.. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darooo Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Koledzy a co powiecie na taki olej (wygrany na konkursie na zlocie w Nysie)? Tylna etykieta się odkleja i oczywiście jest tam po polsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duras Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Ze zdjęć wygląda jak oryginał Z przodu na dole masz datę produkcji i numer. Wyślij to co kogoś z Motula to Ci powinni sprawdzić co jest w środku:) A kto to sponsorował wiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 No to się cieszę że biorę od Dzika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek29 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Proszę nie traktować tego linku jako reklamę. Po prostu jestem z Małopolski i tam kupuję Motul-a. Czytając ten wątek jestem na 99,9% że mają orginały. Kupuję do 4-ech samochodów w rodzinie od 4-ech lat. MOTUL KRAKW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekprzypadek Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 MOTUL 8100 X-CESS 5w40 PROMOCJA DO 25.09 / 5 L !! (2587392916) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.Brał ktoś? Oryginał czy podróbka? na A3-clubie byly glosy, ze od uzytkownika Malgorzataa2 wychodzi wlasnie najwiecej podrobek Motula. Witam to kupiłem właśnie u Małgorzataa2, czytając wasze posty wychodzi ze totalna podróba, chodzi mi o kolor oliwy i zapach (oojj nie pachnie fijołkami) co do etykiet może się wypowie ktoś kompetentny foty oleju tj. kolor http://imageshack.us/a/img87/6937/img1201z.jpg a to etykiety http://img17.imageshack.us/img17/2850/img1193cr.jpg http://img211.imageshack.us/img211/6533/img1196g.jpg tylna naklejka jest pojedyncza co koledzy o tym sądzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mech15 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 kupiłeś po takich komentarzach?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duras Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Prawdopodobnie podróba kolego ;/ Oryginały Motul Specific 505.01 importowane przez oficjalnych dystrybutorów mają odklejaną tylną etykietę. W butelce prawdopodobnie masz Motul 6100 Synergie 10W40. Zmieniana jest tylko naklejka. Dlatego butelka, zamknięcie są identyczne z oryginałem ( bo w zasadzie są oryginalne). Jak kupowałeś przez allegro (internet) masz prawo do zwrotu w ciągu 10 dni bez podawania przyczyny itd. Przygotuj się na wyzwiska ale przynajmniej odzyskasz kaskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 to że w środku masz 6100... to skądś masz potwierdzone? Pan Kornacki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekprzypadek Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 kupiłeś po takich komentarzach?? kupiłem zanim trafiłem na to forum, Prawdopodobnie podróba kolego ;/ Oryginały Motul Specific 505.01 importowane przez oficjalnych dystrybutorów mają odklejaną tylną etykietę. W butelce prawdopodobnie masz Motul 6100 Synergie 10W40. Zmieniana jest tylko naklejka. Dlatego butelka, zamknięcie są identyczne z oryginałem ( bo w zasadzie są oryginalne). Jak kupowałeś przez allegro (internet) masz prawo do zwrotu w ciągu 10 dni bez podawania przyczyny itd. Przygotuj się na wyzwiska ale przynajmniej odzyskasz kaskę. zwrot odpada bo olej w silniku, autko jest tym zalane od pół roku :facepalm: to że w środku masz 6100... to skądś masz potwierdzone? Pan Kornacki? Że to Motul 6100 Synergie 10W40 to przypuszczenie Durasa Dzik a według Ciebie to co to za oliwa w moim aucie ???? podróba ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blachu Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Hmm spytam tak z ciekawości... Czy w aso vw kupić można pewny, oryginalny olej motul specyfic 505.01 5w40 full syntetyc?? Pytam, bo w ubiegłym roku kupiłem tam ten olej i jestem ciekawy czy był faktycznie ori... Dodam, że na stanie go nie mieli - przywieźli go z intercars (była naklejona dodatkowo naklejka, że został dzień wcześniej nalany do tej bańki...), bańka wyglądała tak jak u kolegi jarekprzypadek. A jak wygląda sprawa z tą tylną etykietą? Pod nią powinna być jeszcze druga?? Chcę się zorientować, bo niedługo czeka mnie wymiana... ---------- Post dopisany at 14:53 ---------- Poprzedni post napisany at 14:41 ---------- Właśnie spojrzałem na tą bańkę etykieta z tyłu różni się trochę od tej której foto wstawił jarekprzypadek wygląda tak jak tu na tym zdjęciu po prawej stronie, który jest ori: http://img163.imageshack.us/img163/3299/motulfake03.jpg, oczywiście dalej mowa o specyficu 505.01 ---------- Post dopisany at 14:57 ---------- Poprzedni post napisany at 14:53 ---------- Ufff... początkowo myślałem, że nie ma tej podwójnej etykiety z tyłu, jednak sprawdziłem dokładnie i jest też druga... Więc oryginał raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duras Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Hmm spytam tak z ciekawości... Czy w aso vw kupić można pewny, oryginalny olej motul specyfic 505.01 5w40 full syntetyc?? Pytam, bo w ubiegłym roku kupiłem tam ten olej i jestem ciekawy czy był faktycznie ori... Dodam, że na stanie go nie mieli - przywieźli go z intercars (była naklejona dodatkowo naklejka, że został dzień wcześniej nalany do tej bańki...), bańka wyglądała tak jak u kolegi "jarekprzypadek". A jak wygląda sprawa z tą tylną etykietą? Pod nią powinna być jeszcze druga?? Chcę się zorientować, bo niedługo czeka mnie wymiana... ---------- Post dopisany at 14:53 ---------- Poprzedni post napisany at 14:41 ---------- Właśnie spojrzałem na tą bańkę etykieta z tyłu różni się trochę od tej której foto wstawił jarekprzypadek wygląda tak jak tu na tym zdjęciu po prawej stronie, który jest ori: http://img163.imageshack.us/img163/3299/motulfake03.jpg No Ori etykieta wygląda dokładnie tak. Można po prostu ją odkleić i będzie opis oleju w następnych kilku językach. Z IC to masz pewnie oryginał. Oni są jednym z autoryzowanych dystrybutorów Motula w Polsce. Ale mają takie narzuty że prawie nikt tam nie kupuje Często cena Motula w IC po maksymalnych rabatach jest wyższa niż detal na rynku. A koledze jarekprzypadek pozostaje radzić zmianę na 5WXX z normą do PD (505.01) Szczególnie że zima idzie. Szkoda silniczek męczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blachu Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 kolego Duras uprzedziłeś mnie zanim zdążyłem dopisać: "Ufff... początkowo myślałem, że nie ma tej podwójnej etykiety z tyłu, jednak sprawdziłem dokładnie i jest też druga... Więc oryginał raczej" Twoje słowa także dodały mi pewności że to był ori olej Btw. za ten olej w ubiegłym roku dałem w aso 220-230 zł jeśli dobrze kojarzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duras Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 W tym roku ( a jest drożej albo tak samo, na pewno nie taniej) poza ASO kupisz ori Motula od 140-150 zł za 5L:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 kupiłeś po takich komentarzach?? kupiłem zanim trafiłem na to forum, Prawdopodobnie podróba kolego ;/ Oryginały Motul Specific 505.01 importowane przez oficjalnych dystrybutorów mają odklejaną tylną etykietę. W butelce prawdopodobnie masz Motul 6100 Synergie 10W40. Zmieniana jest tylko naklejka. Dlatego butelka, zamknięcie są identyczne z oryginałem ( bo w zasadzie są oryginalne). Jak kupowałeś przez allegro (internet) masz prawo do zwrotu w ciągu 10 dni bez podawania przyczyny itd. Przygotuj się na wyzwiska ale przynajmniej odzyskasz kaskę. zwrot odpada bo olej w silniku, autko jest tym zalane od pół roku :facepalm: to że w środku masz 6100... to skądś masz potwierdzone? Pan Kornacki? Że to Motul 6100 Synergie 10W40 to przypuszczenie Durasa Dzik a według Ciebie to co to za oliwa w moim aucie ???? podróba ??? niestety na pewno nie ta którą chciałeś kupić. wersja Durasa, choć dla mnie średnio możliwa byłaby dla Ciebie najbardziej korzystna. Pozdrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris-krzysztof Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 505,01 jeśli tylna etykieta nie jest odklejana to jest podróbka na 100% ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blachu Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Wyżej wkleiłem zdjęcie, gdzie porównana jest tylna etykieta ori oleju i podróbki. Nie jest to wprawdzie olej 505.01, ale schemat etykiety bedzie taki sam. Zwróć szczególnie uwagę na prawy dolny róg tej etykiety. Mała uwaga, Jak oderwiesz tylną etykietę to dokładnie sprawdź, czy nie jest ona podwójna... ---------- Post dopisany at 18:11 ---------- Poprzedni post napisany at 18:09 ---------- Gdy tylna etykieta nie jest odklejana to niestety trafiłeś raczej na podróbkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokal Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Wiem że tam kolega endriuu zamieszczał link do wzoru nowej etykietki ale chyba była tam butelka litrowa, jakby co tutaj macie mową etykietkę na 5 litrowym baniaczku MOTUL 8100 x-cess 5w40, oczywiście tył jest odklejany - w prawym dolnym rogu jest taki trójkącik jakby nawet Tak czy siak lepiej na allegro nie kupować chyba że u pewnego sprzedawcy. Jakby co to mogę polecić użytkownika speedrenault, to jest gościu z hurtowni Speed-Oil w Dąbrowie Górniczej - zawsze tam kupuję, pewny i świeży towarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszczak Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 polecam jaro oil Wawa motul-ori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi