aleksbend Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) tak tu u mnie świeci i wygląda //dodam, że troche namęczyłem się żeby ustawić soczewke by ustawiła się równo, do tego musiałem popuszczać śruby, które nie są dokrecone na max (myślałem, że na nakrętkach jak dokrece soczewke na max to ustawi się idealnie) Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez aleksbend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmer80 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Na zdjęciu masz 1 nakrętkę. I mnie wyszło dobrze na dwóch. Regulacja śrubami reflektora na koniec oczywiście obowiązkowa :-) wysłane z Commodore 64 aleksbend widzę że masz ledy postojowki takie chyba z allegro? Też takie miałem i został po nich ślad na odblysniku drogowych. Prawdopodobnie z przegrzania. Teraz mam zaj..... moduły od tomika i nie ma tego problemu także zwróć uwagę żebyś nie miał kaszany za jakiś czas. wysłane z Commodore 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzeznik533 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Na zdjęciu masz 1 nakrętkę. I mnie wyszło dobrze na dwóch. Regulacja śrubami reflektora na koniec oczywiście obowiązkowa :-) wysłane z Commodore 64 aleksbend widzę że masz ledy postojowki takie chyba z allegro? Też takie miałem i został po nich ślad na odblysniku drogowych. Prawdopodobnie z przegrzania. Teraz mam zaj..... moduły od tomika i nie ma tego problemu także zwróć uwagę żebyś nie miał kaszany za jakiś czas. wysłane z Commodore 64 A jak wygląda ten moduł bo tez miałem w postojówki wsadzic led Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksbend Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Na zdjęciu masz 1 nakrętkę. I mnie wyszło dobrze na dwóch. Regulacja śrubami reflektora na koniec oczywiście obowiązkowa :-) tak bo 1 nakrętke dałem z tyłu adaptera a jedno przed adapter tak jak na zdjęciu i myślałem, że tak ma być aleksbend widzę że masz ledy postojowki takie chyba z allegro? Też takie miałem i został po nich ślad na odblysniku drogowych. Prawdopodobnie z przegrzania. tak jakies z allegro, ale jeżdże już tak rok i nie ma z nimi problemu, być może tak jak mówisz warto by zainwestowac w coś lepszego, od Tomka też mam ledy w rejesttracje i świeca kozacko :shock: // tak nawiasem: przesłony w moich soczewkach b8 2013r śmigają tak jak w ori soczewkach b8 ... bardzo szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmer80 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 2 nakrętki między dystans a soczewkę i wtedy normalnie wszystko dokręcasz. W trakcie montażu cofnąłem regulacje na max w dół do samego końca. Miałem przez to wgląd czy palnik nie oprze się o przetwornice. wysłane z Commodore 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papit Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 W jakim stopniu otwierają się u was przesłony ? U mnie jest adapter + 2 śruby i nie otwiera się do końca, haczy o obudowę lampy. Tak ma być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksbend Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 2 nakrętki między dystans a soczewkę i wtedy normalnie wszystko dokręcasz. a no widzisz jak dostałem adaptery to wlasnie liczylem srobki i myslalem ze tak ma byc jak ja zrobilem, no ale nic trudno... przy okazji czyszczenia lamp sie to poprawi W trakcie montażu cofnąłem regulacje na max w dół do samego końca. zrobiłem dokładnie to samo U mnie jest adapter + 2 śruby i nie otwiera się do końca, haczy o obudowę lampy.Tak ma być ? nie, wszystko powinno chodzic i o nic nie haczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzeznik533 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) aleksbend widzę że masz ledy postojowki takie chyba z allegro? Też takie miałem i został po nich ślad na odblysniku drogowych. Prawdopodobnie z przegrzania. tak jakies z allegro, ale jeżdże już tak rok i nie ma z nimi problemu, być może tak jak mówisz warto by zainwestowac w coś lepszego, od Tomka też mam ledy w rejesttracje i świeca kozacko :shock: Ma ktoś jakieś foto tych ledów od Tomka ? Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Rzeznik533 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksbend Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Email do goscia od modulow [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzeznik533 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 ok dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erchi Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 a no widzisz jak dostałem adaptery to wlasnie liczylem srobki i myslalem ze tak ma byc jak ja zrobilem, no ale nic trudno... przy okazji czyszczenia lamp sie to poprawi Czym wyczyścić (wypłukać?) lampy w środku? Woda destylowana będzie ok, ale co do niej dodać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadur Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Latem jadę do UK. W lapach wrzucone projektory z B8 - czy mają one opcję przestawienia na UK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_N Opublikowano 28 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Tylko wymiana przesłony. W B8 robi się to z poziomu komputera pokładowego i nazywa się Tourist Mode. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edo112 Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Cześć, wrzuciłby ktoś jakieś fotki z opisem jak przełożyć soczewki z b8 do b7? Praktycznie wszystkie zdjęcia już wygasły :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_mk2 Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) witam, Panowie jestem w trakcie zakładania soczewek do B6 i mam dwa pytania. 1. jak podłączyć kable przysłony - w oryginalnym bixie zaraz przy wtyczce jest "jakieś coś elektryczne(pastylka)" przy soczewce od B8 tego nie ma - co z tym zrobić i jak podpiąć przewody jeśli chodzi o kolory?? 2. wyciąłem dziurkę w lampie aby dobrze siadła soczewka od B8 i w sumie jest na tyle luzu że osiada swobodnie, ale nie mogę jej dokładnie wycentrować - coś z tym zrobić czy jest ok?? Mam jeszcze dodatkowe pytanie. Obecnie mam zwykłe lampy na H7 i póki co brak samopoziomu - czy jak złoże bixy do kupy to mogę je podłączyć do auta i spróbować wyregulować, czy raczej niewskazana jest regulacja bez włączenia "tryby regulacji" VCDS'em?? Edytowane 13 Marca 2020 przez Lukasz_mk2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila24 Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 W dniu 13.03.2020 o 12:10, Lukasz_mk2 napisał: witam, Panowie jestem w trakcie zakładania soczewek do B6 i mam dwa pytania. 1. jak podłączyć kable przysłony - w oryginalnym bixie zaraz przy wtyczce jest "jakieś coś elektryczne(pastylka)" przy soczewce od B8 tego nie ma - co z tym zrobić i jak podpiąć przewody jeśli chodzi o kolory?? 2. wyciąłem dziurkę w lampie aby dobrze siadła soczewka od B8 i w sumie jest na tyle luzu że osiada swobodnie, ale nie mogę jej dokładnie wycentrować - coś z tym zrobić czy jest ok?? Mam jeszcze dodatkowe pytanie. Obecnie mam zwykłe lampy na H7 i póki co brak samopoziomu - czy jak złoże bixy do kupy to mogę je podłączyć do auta i spróbować wyregulować, czy raczej niewskazana jest regulacja bez włączenia "tryby regulacji" VCDS'em?? 1. Ucinasz wtyczkę i wywalasz razem z kondensatorem,łączysz kabelki i tyle. 2. Pokaż jak ta dziura wygląda,poza tym trzeba dokręcać projektor do adaptera stopniowo by równo siadł. A co Ty chcesz tam regulować vcdsem jak nie masz sterownika zasięgu świateł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_mk2 Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Co nieco poprawiłem i obecnie sprawa wygląda tak jak na zdjęciach. Co do podłączenia przysłony to porobiłem sobie połączenia na kostkach, za co ten kondensator odpada bo go nie wywaliłem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieqq7 Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 W dniu 2.03.2020 o 14:08, Edo112 napisał: Cześć, wrzuciłby ktoś jakieś fotki z opisem jak przełożyć soczewki z b8 do b7? Praktycznie wszystkie zdjęcia już wygasły :/ tam nie ma żadnej filizofii śrubki odkręcasz i podczas wyjmowania okręcasz chyba o 180 stopni . sam zobaczysz jak to to wygląda ja robiłem pierwszy raz bez pomocy i poszło bez problemu. jak coś to priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila24 Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 (edytowane) 19 godzin temu, Lukasz_mk2 napisał: za co ten kondensator odpada bo go nie wywaliłem Za pochłanianie prądu wstecznego z cewki przesłony,nie jest potrzebny bo cewka przesłony projektora b8 ma diodę która robi to skuteczniej i nie spowalnia pracy jak kondensator. Projektor powinien w miarę równo opierać się o osłonę chromowaną,pamiętaj że trzeba zgrać to z długimi h7 by nie świeciły na Kaukaz Edytowane 15 Marca 2020 przez pila24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_mk2 Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Na oko to chyba będzie to ciężko ustawić, muszę je chyba założyć na auto i zrobić test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi