piterdzg Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 esp nie znikło przejechalem dzisiaj z 50 km.a manetki nie zrobiłem do konca bo wymontowałem zakupiony moduł z manetkami i włożyłem mój co był już załozony.
jarek_ns Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 Do swojego modułu tez możesz podłączyć manetke od fisa. Co do esp to pewnie coś sknocileś przy losowaniu tempomatu. Musisz przywrócić poprzednie kodowanie sterownikow. --- - Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
edekxp Opublikowano 21 Marca 2012 Opublikowano 21 Marca 2012 Ja mam pytanie to tego. Note #2: Dla silnika BFB, hamuców 1LT (opcje) i Multitronika potrzebny jest login 09399 . * 0?xxx: Model auta o 9 = Audi A4 * 0x?xx: Hamulce o 2 = Brembo 17" (PR-1LJ) o 3 = FN3 16" (PR-1LT/1LF) o 4 = HP2 16" (PR-1LX) o 4 = FNR 16" (PR-1LA/1LG) o 5 = FN3 15" (PR-1LB/1LE) o 6 = C54 (PR-1LZ) * 0xx?x: Silnik o 5 = 4/6 Cyl. Diesel o 7 = 4/5 Cyl. benzyna o 9 = 6/8 Cyl. benzyna * 0xxx?: Skrzynia biegów o 5 = Manualna o 7 = Automatyczna (5HP19, 5HP24, AG4, AG5) o 9 = Multitronic skoro jest silnik BFB (taki też mam) 4cyl powinno być chyba w tym przypadku 09359, tak mi się wydaje albo coś źle rozumuję
Młody_drog Opublikowano 21 Marca 2012 Opublikowano 21 Marca 2012 przecieź piątka w przedostatnim numerku to diesel. Z tego co kojarzę to BFB to 1.8t?? W każdym bądź razie jeśli jest napisane, że kodowanie do BFB Z multi to jest 09399 to chyba tak jest
edekxp Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 Pomyliłem się chodzi oczywiście o 09379 Tempomat wczoraj zamontowany i miałem rację bo w starym module było 7 a nie 9 Oczywiście wszystko działa zaprogramowałem bez problemu. Zostało docięcie otworu na manetkę, ale jest znak od spodu - słabo widać ale jest Dzięki za opis
gregfr Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Witam serdecznie wszystkich. Mam 2 pytanka 1. Mozna zalozyc tempomat poskladac wszystko i na jakis czas odlozyc zabawe VAG-iem ? Jestem obecnie za granica i z racji krotkiego pobytu w Polsce i braku czasu zrobilbym to sobie tutaj na miejscu, pozniej przyjechal do kraju i go aktywowal. Jest taka mozliwosc, czy beda jakies problemy z komputerem i jazda? Moje 2 pytanie: czy jezeli juz zaloze manetke to jest moze osoba w Krakowie (albo okolicach - do 50 km) ktora moglaby mi go aktywowac? Oczywiscie odplatnie, w rozsadnych cenach, a nie jak z ASO Dojade bez problemu (o ile mozna sie wtedy poruszac samochodem) o kazdej porze dnia i nocy ale tylko w okresie swiatecznym 5.04 - 10.04. Chyba ze jest osoba co podjelaby sie calosci montazu odplatnie - od reki, bo taka opcje tez biore pod uwage:naughty:
domin79 Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Witam serdecznie wszystkich. Mam 2 pytanka 1. Mozna zalozyc tempomat poskladac wszystko i na jakis czas odlozyc zabawe VAG-iem ? Jestem obecnie za granica i z racji krotkiego pobytu w Polsce i braku czasu zrobilbym to sobie tutaj na miejscu, pozniej przyjechal do kraju i go aktywowal. Jest taka mozliwosc, czy beda jakies problemy z komputerem i jazda? Moje 2 pytanie: czy jezeli juz zaloze manetke to jest moze osoba w Krakowie (albo okolicach - do 50 km) ktora moglaby mi go aktywowac? Oczywiscie odplatnie, w rozsadnych cenach, a nie jak z ASO Dojade bez problemu (o ile mozna sie wtedy poruszac samochodem) o kazdej porze dnia i nocy ale tylko w okresie swiatecznym 5.04 - 10.04.Chyba ze jest osoba co podjelaby sie calosci montazu odplatnie - od reki, bo taka opcje tez biore pod uwage:naughty: założyć możesz tyle że potem będzie choinka na zegarach , brak absu , esp. Dogadaj sie z kimś z forum z okolic krk kto to ogarnia i zrobi wsio w max 1h:wink:
edekxp Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Witam serdecznie wszystkich. Mam 2 pytanka 1. Mozna zalozyc tempomat poskladac wszystko i na jakis czas odlozyc zabawe VAG-iem ? Jestem obecnie za granica i z racji krotkiego pobytu w Polsce i braku czasu zrobilbym to sobie tutaj na miejscu, pozniej przyjechal do kraju i go aktywowal. Jest taka mozliwosc, czy beda jakies problemy z komputerem i jazda? Moje 2 pytanie: czy jezeli juz zaloze manetke to jest moze osoba w Krakowie (albo okolicach - do 50 km) ktora moglaby mi go aktywowac? Oczywiscie odplatnie, w rozsadnych cenach, a nie jak z ASO Dojade bez problemu (o ile mozna sie wtedy poruszac samochodem) o kazdej porze dnia i nocy ale tylko w okresie swiatecznym 5.04 - 10.04.Chyba ze jest osoba co podjelaby sie calosci montazu odplatnie - od reki, bo taka opcje tez biore pod uwage:naughty: Jak tylko dostawiana manetka to bedzie chyba po staremu, ale jak moduł pod kierownicą to muszę powiedzieć że u mnie niezła choinka. Tak jak kolega napisał brak ABS, ESP ciekawe czy kierunki bedą działać bo nie przyuczenie Vin-u, nie sprawdzałem Wycieraczka tył nie działała (Avant) Powiem szczerze że programowanie zajeło mi chyba tyle samo czasu co montaż, bo robiłem wg instrukcji i ostrożnie. Najwiecej czasu to docinanie otworu na manetkę, ale można jechać bez osłony pod kierownicą
domin79 Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Witam serdecznie wszystkich. Mam 2 pytanka 1. Mozna zalozyc tempomat poskladac wszystko i na jakis czas odlozyc zabawe VAG-iem ? Jestem obecnie za granica i z racji krotkiego pobytu w Polsce i braku czasu zrobilbym to sobie tutaj na miejscu, pozniej przyjechal do kraju i go aktywowal. Jest taka mozliwosc, czy beda jakies problemy z komputerem i jazda? Moje 2 pytanie: czy jezeli juz zaloze manetke to jest moze osoba w Krakowie (albo okolicach - do 50 km) ktora moglaby mi go aktywowac? Oczywiscie odplatnie, w rozsadnych cenach, a nie jak z ASO Dojade bez problemu (o ile mozna sie wtedy poruszac samochodem) o kazdej porze dnia i nocy ale tylko w okresie swiatecznym 5.04 - 10.04.Chyba ze jest osoba co podjelaby sie calosci montazu odplatnie - od reki, bo taka opcje tez biore pod uwage:naughty: Jak tylko dostawiana manetka to bedzie chyba po staremu, ale jak moduł pod kierownicą to muszę powiedzieć że u mnie niezła choinka. Tak jak kolega napisał brak ABS, ESP ciekawe czy kierunki bedą działać bo nie przyuczenie Vin-u, nie sprawdzałem Wycieraczka tył nie działała (Avant) dokładnie jeśli tylko sama manetka bez podmiany modułu to wsio będzie hulać iwystarczy tylko kodowanie które możesz i za rok przeprowadzić
gregfr Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Dzieki wielkie Panowie za informacje jak tylko wroce z pracy, sprawdzam jakie ma numery moj modul. Jak sie okaze, ze jest mozliwosc podpiecia - bez wymiany, to zakladam go sam i szukam jakiegos milego i zdolnego Krakowiaka zeby mi go aktywowal. W sumie moglbym sie pobawic z tym sam, bo z elektronika to w sumie sie lubimy , ale nie mam za bardzo czasu, zeby opanowywac VAG, a dopiero pozniej kodowanie... No i wszystko poszlo w pi.... moj modul konczy sie na S i musze wymienic komplet. Manetke tempomatu juz mam a teraz poszukuje modulu w rozsadnj cenie, a na allegro jak na razie same F i S.
edekxp Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Dzieki wielkie Panowie za informacje jak tylko wroce z pracy, sprawdzam jakie ma numery moj modul. Jak sie okaze, ze jest mozliwosc podpiecia - bez wymiany, to zakladam go sam i szukam jakiegos milego i zdolnego Krakowiaka zeby mi go aktywowal. W sumie moglbym sie pobawic z tym sam, bo z elektronika to w sumie sie lubimy , ale nie mam za bardzo czasu, zeby opanowywac VAG, a dopiero pozniej kodowanie...No i wszystko poszlo w pi.... moj modul konczy sie na S i musze wymienic komplet. Manetke tempomatu juz mam a teraz poszukuje modulu w rozsadnj cenie, a na allegro jak na razie same F i S. Trzeba szukać, ja wyrwałem za 80zł zobacz: http://allegro.pl/audi-a4-b6-b7-8e0-953-549-q-modul-kierownicy-i2233519719.html http://allegro.pl/przelacznik-zespolony-kierownicy-audi-a4-b6-kombi-i2241214786.html ale cena kosmiczna
bouzuki Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Wszystko fajnie,ale ktoś tutaj na forum napisał,że moduł Q obsłuży w A4 B6 tempomat,ale jak mu przyjdzie zamontować kierę multi z B6,to będzie musiał wrócić do modułu z B6.Więc trzeba przemyśleć sprawę.Ja mam zamontowany moduł Q i tempomat,kupione zresztą od Czakiego,a teraz myślę o kierze multi i będę musiał znowu wymienić moduł.Sam moduł N ktoś obecnie sprzedaje za ok. 190 zł
gregfr Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Skoro Q nie obsluguje multi to rzeczywiscie trzeba przemyslec, bo na razie nie planuje multi,ale kto wie co mi wpadnie do glowy za za jakis czas... a cena rzeczywiscie kosmiczna - no nic, moze ktos to kupi
antonio Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 jak to Q nie obsługuje multi?? Q to praktycznie najwyższy z modułów
domin79 Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 jak to Q nie obsługuje multi??Q to praktycznie najwyższy z modułów Q nie obsłuży multi z B6 zdaje sie:wink:
antonio Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 a to może tak, akurat tego nie sprawdzałem
domin79 Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 a to może tak, akurat tego nie sprawdzałem też nie dlatego na 100% pewny nie jestem:wink:
zuni Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 potwierdzam słowa kolegi było o tym wcześniej w b6 Q obsługuje tempomat ale nie multifunke, mowa oczywiście o oryginalnej multifunkcji z B6
bouzuki Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 No właśnie,ale o tym przeczytałem niedawno.Dokładając tempomat,bardzo przydatną rzecz dla mnie,myślałem przyszłościowo i dlatego zakupiłem moduł Q,gdyż zachciało mi się kiery multi z B7.Gdy skompletowałem już wszystko,zaczęły się rozważania o działaniu poduszki z B7 w B6.No i chyba wrócę do kiery multi z B6.
Rekomendowane odpowiedzi