Muskel1 Opublikowano 1 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Skrzynia obsługiwana jest protokołem UDS a w sterownikach UDS bloki pomiarowe odczytuje się w rozszerzonych blokach pomiarowych. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marky2552 Opublikowano 1 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Aaa no widzisz nawet nie wiedziałem o tym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Nie tylko skrzynia, silnik i jeszcze kilka innych sterowników w B8 jest po UDS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Pisze w lewym górnym rogu jakiego protokołu do komunikacji używa dany sterownik. Albo CAN albo UDS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mass143 Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 Jeździ ktoś na 225/40/18 ? Mam roczne zimówki po B7 i nie wiem co z nimi uczynić … Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral65 Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 1 godzinę temu, mass143 napisał(a): Jeździ ktoś na 225/40/18 ? Mam roczne zimówki po B7 i nie wiem co z nimi uczynić … Wystaw w dziale sprzedam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mass143 Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Do kogo można się zgłosić po polskie menu w MMI ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczonka Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Siemanko wymieniłem bcm2 na taki który obsługuje klapę elektryczna,wszystko zakodowane ochrona zdjęta itp,zaczęła klapa walić błędem spalonej żarówki tablicy rejestracyjnej,próbował gość to wyłączyć w vcds,zmieniał wartości również w vcds i nic się nie zmieniło,zakodowałem klapę wszystko działało git aż znowu wyskakuje błąd żarówki,zmieniłem na nowe żarowy ledowe takie same ori ,błąd jest dalej,wrzuciłem po prostu lampkę jedna zamiast led to od słonecznika na żarówkę,błędu nie ma…. Pytanie czy bcm2 byłby uwalony?… wszystko w aucie działa jak trzeba a tu wkurza błąd tej żarówki,lampki nowe czy stare to błąd powraca a jak zrobie jedna led druga np od słonecznika nie ma błędu… da się to jakoś usunąć itp ? Gdzie szukać tych wartości w vcds? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 4 godziny temu, mass143 napisał(a): Do kogo można się zgłosić po polskie menu w MMI ? W Mysłowicach jest jedna porzadna firma co to fajnie ogarniają... Mi tam wgrywali PL MMI... Wszystko super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Godzinę temu, Leszczonka napisał(a): Siemanko wymieniłem bcm2 na taki który obsługuje klapę elektryczna,wszystko zakodowane ochrona zdjęta itp,zaczęła klapa walić błędem spalonej żarówki tablicy rejestracyjnej,próbował gość to wyłączyć w vcds,zmieniał wartości również w vcds i nic się nie zmieniło,zakodowałem klapę wszystko działało git aż znowu wyskakuje błąd żarówki,zmieniłem na nowe żarowy ledowe takie same ori ,błąd jest dalej,wrzuciłem po prostu lampkę jedna zamiast led to od słonecznika na żarówkę,błędu nie ma…. Pytanie czy bcm2 byłby uwalony?… wszystko w aucie działa jak trzeba a tu wkurza błąd tej żarówki,lampki nowe czy stare to błąd powraca a jak zrobie jedna led druga np od słonecznika nie ma błędu… da się to jakoś usunąć itp ? Gdzie szukać tych wartości w vcds? Wykoduj diagnozę samego oświetlenia rejestracji. Gdzieś kiedyś to wrzucałem na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 1 godzinę temu, Leszczonka napisał(a): Gdzie szukać tych wartości w vcds? W sterowniku 46 wpisujesz kod dostępu 16017, następnie wchodisz w adaptacje, wyszukujesz adaptacje 211 i zmieniasz wartość z 51214 na 34830. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczonka Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): W sterowniku 46 wpisujesz kod dostępu 16017, następnie wchodisz w adaptacje, wyszukujesz adaptacje 211 i zmieniasz wartość z 51214 na 34830. Dzięki za elegancki opis co i jak,mam nadzieje ze pomoże! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 8 minut temu, Leszczonka napisał(a): Dzięki za elegancki opis co i jak,mam nadzieje ze pomoże! Wypróbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4xx Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Polecicie kogoś, kto ogarnie mi wymianę rozrządu w 3.0TDI? Jeśli już mam komuś zapłacić tyle kasy, niech zrobi to przynajmniej fachowo. Nieważne gdzie, byle gdzieś w kraju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 4 minuty temu, R4xx napisał(a): Polecicie kogoś, kto ogarnie mi wymianę rozrządu w 3.0TDI? Jeśli już mam komuś zapłacić tyle kasy, niech zrobi to przynajmniej fachowo. Nieważne gdzie, byle gdzieś w kraju u Ciebie jest jeszcze stary typ rozrzadu, tam nie ma cudów, mozna samemu spokojnie ogarnac pod warunkiem ze jest podnosnik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk330 Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 11 godzin temu, R4xx napisał(a): Polecicie kogoś, kto ogarnie mi wymianę rozrządu w 3.0TDI? Jeśli już mam komuś zapłacić tyle kasy, niech zrobi to przynajmniej fachowo. Nieważne gdzie, byle gdzieś w kraju Troche daleko z opolskiego, ale ja robię od 5 lat wszystko w moim w RS Auto w Zielonkach pod Warszawą, rozrzadow w 3.0tdi robi co najmniej kilka tygodniowo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris_91 Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 15 godzin temu, R4xx napisał(a): Polecicie kogoś, kto ogarnie mi wymianę rozrządu w 3.0TDI? Jeśli już mam komuś zapłacić tyle kasy, niech zrobi to przynajmniej fachowo. Nieważne gdzie, byle gdzieś w kraju https://www.google.com/search?q=b.m+lak+boros+marcin&client=firefox-b-d&sxsrf=ALiCzsYO7dnAtjalKj0eHVrnPUXWTYDbOA%3A1667825034276&ei=iv1oY_vBEMb3qwHx-o6oCw&ved=0ahUKEwj7rty1jJz7AhXG-yoKHXG9A7UQ4dUDCA4&uact=5&oq=b.m+lak+boros+marcin&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnC4AQP4AQEyCBAhGMMEGKABwgIHEAAYHhiwA8ICBhAAGAcYHsICBhAAGB4YDcICBBAAGB7CAggQABgFGB4YDcICCBAAGAgYBxgewgIGEAAYCBgewgIFEAAYhgPCAgUQABiiBJAGAUilN1DaBlixNnAEeADIAQCQAQCYAcYBoAGpEaoBBDAuMTXiAwQgQRgB4gMEIEYYAIgGAQ&sclient=gws-wiz-serp Polecam Marcina do Wodzisławia nie masz daleko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4xx Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Bardzo dziękuję za pomoc. Macie może wiedzę czy koła zębate należy bezwzględnie wymienić i czy rozrząd FEBIego to dokładnie to samo, co ori? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 @R4xx jakie masz objawy że chcesz wymieniać rozrząd oraz jaki masz przebieg oraz co ile k km miałeś zmieniany olej? Mam w C6 polift w silniku V6 CDYA (to chyba bliźniacza jednostka z Twoją) niecałe 260 k km i nie usłyszałem łańcucha nigdy, nawet jak w zimę postoi dwa tygodnie nieodpalany. No chyba, że u mnie już ktoś zmieniał, chociaż nie wydaje mi się. Auto zakupiłem jak miał trochę powyżej 200 k km. Poprzedni właściciel zaraz po gwarancji zmieniał olej co max. 15 k km i może dlatego jeszcze się nie odzywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4xx Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 28 minut temu, pelonek1 napisał(a): @R4xx jakie masz objawy że chcesz wymieniać rozrząd oraz jaki masz przebieg oraz co ile k km miałeś zmieniany olej? Mam w C6 polift w silniku V6 CDYA (to chyba bliźniacza jednostka z Twoją) niecałe 260 k km i nie usłyszałem łańcucha nigdy, nawet jak w zimę postoi dwa tygodnie nieodpalany. No chyba, że u mnie już ktoś zmieniał, chociaż nie wydaje mi się. Auto zakupiłem jak miał trochę powyżej 200 k km. Poprzedni właściciel zaraz po gwarancji zmieniał olej co max. 15 k km i może dlatego jeszcze się nie odzywa Olej wymieniam co 10-12 tyś, zdarza mu się grzechotać przy odpalaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi