Hugo Opublikowano 11 Listopada 2018 Opublikowano 11 Listopada 2018 @Osiollekk tutaj poczytaj co możesz wpakować do B8
Osiollekk Opublikowano 11 Listopada 2018 Opublikowano 11 Listopada 2018 57 minut temu, Hugo napisał: @Osiollekk tutaj poczytaj co możesz wpakować do B8 Oooo, nie widziałem temtu dzieki
simon__75 Opublikowano 11 Listopada 2018 Opublikowano 11 Listopada 2018 Wiem że powielam pytanie ale czy wg. Was coś z tymi moimi światłami jest nie tak ?? Jak dla mnie świecą zaaaaaaa nisko na stacji diagnostycznej potwierdzili ze swiatła ustawione wzorowo...Jak dla mnie to jaka ujnia w nimi po przeglądzie wyszła Mozna cos z tym zrobić (prócz "podniesienia na śrubkach") ?
Hohe Opublikowano 11 Listopada 2018 Opublikowano 11 Listopada 2018 39 minut temu, simon__75 napisał: Wiem że powielam pytanie ale czy wg. Was coś z tymi moimi światłami jest nie tak ?? Jak dla mnie świecą zaaaaaaa nisko na stacji diagnostycznej potwierdzili ze swiatła ustawione wzorowo...Jak dla mnie to jaka ujnia w nimi po przeglądzie wyszła Mozna cos z tym zrobić (prócz "podniesienia na śrubkach") ? Ciężko tak ocenić. Mi też kiedyś tak ustawili, że świeciło pod koła. Od tamtej pory ustawiam sam i polecam. To żadna filozofia.
Hohe Opublikowano 11 Listopada 2018 Opublikowano 11 Listopada 2018 Jak chcesz na szybko sprawdzić, to znajdź ścianę i równy do niej podjazd np parking podziemny. Podjedź do ściany, zaznacz na jakiej wysokości jast odcięcie a potem cofnij 10 metrów i sprawdź ponownie - powinno być 10 cm niżej. 1
KoJ@K Opublikowano 11 Listopada 2018 Opublikowano 11 Listopada 2018 Dokładnie mam takie same zdanie na temat ustawiania świateł na stacji, tak samo jak "test amortyzatorów" ...
Dev Opublikowano 11 Listopada 2018 Opublikowano 11 Listopada 2018 (edytowane) wsiadz do innego auta i stan na przeciw swojego z właczonymi swiatłami bedziesz widział czy oślepiasz czy nie Edytowane 11 Listopada 2018 przez Dev
Dev Opublikowano 11 Listopada 2018 Opublikowano 11 Listopada 2018 9 godzin temu, Osiollekk napisał: Żeby przejść z tarcz 320 na 345 to trzeba zmieniać zaciski czy tylko jarzma? szukaj zacisków od Q5 albo A6 C7 na tarcze 345/30mm mają tłoczki Fi60 a od S4 Fi57 chyba że chcesz 356mm ....
Osiollekk Opublikowano 11 Listopada 2018 Opublikowano 11 Listopada 2018 36 minut temu, Dev napisał: szukaj zacisków od Q5 albo A6 C7 na tarcze 345/30mm mają tłoczki Fi60 a od S4 Fi57 chyba że chcesz 356mm .... Chciałbym 345 jak najmniejszym kosztem, więc szedłbym w kierunku samych jarzm 320 pod względem hamowania i tak mi wystarcza I wtedy jarzma od s4 b8, lift albo przedlift, nie ma znaczenia? Jakieś inne jarzma też pasują, np od q5?
Dev Opublikowano 12 Listopada 2018 Opublikowano 12 Listopada 2018 Najmniejszym kosztem to zrobisz sobie 288mm z przodu jak ma hamować to musisz wyłożyć kasę, niestety. jarzma 345mm są wszystkie takie same, ale szukaj z zaciskami ostatnio kupiłem taki zestaw za 230zl z wysyłką
Osiollekk Opublikowano 12 Listopada 2018 Opublikowano 12 Listopada 2018 4 godziny temu, Dev napisał: Najmniejszym kosztem to zrobisz sobie 288mm z przodu jak ma hamować to musisz wyłożyć kasę, niestety. jarzma 345mm są wszystkie takie same, ale szukaj z zaciskami ostatnio kupiłem taki zestaw za 230zl z wysyłką Dev, wszystko rozumiem, ale skoro mam zaciski z 320mm które mają 50tys przebiegu to po co mam szukać kolejnych zacisków z jarzmami, skoro potrzebuje same jarzma? Taka opcja jak mówisz jest ok, ale jak znajde cały komplet w cenie samych jarzm
wikary Opublikowano 12 Listopada 2018 Opublikowano 12 Listopada 2018 Czy możecie powiedzieć mi co to za "regulator" ?
Dev Opublikowano 12 Listopada 2018 Opublikowano 12 Listopada 2018 1 godzinę temu, Osiollekk napisał: Dev, wszystko rozumiem, ale skoro mam zaciski z 320mm które mają 50tys przebiegu to po co mam szukać kolejnych zacisków z jarzmami, skoro potrzebuje same jarzma? Taka opcja jak mówisz jest ok, ale jak znajde cały komplet w cenie samych jarzm łatwiej znaleźć kpl niż same jarzma swoje zawsze mozesz sprzedać aaa i tyłu tez szukaj
simon__75 Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 W dniu 11.11.2018 o 21:39, Hohe napisał: Ciężko tak ocenić. Mi też kiedyś tak ustawili, że świeciło pod koła. Od tamtej pory ustawiam sam i polecam. To żadna filozofia. Wczoraj jak sobie "przestawiłem" to mam wrażenie, że gwiazdy oświetlam Aleeeeee nikt mi na trasie 60 km nie mrugał że coś mam nie tak - a był środek nocy.
junior555 Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 Ganiam już trochę autem i dopiero dziś zauważyłem w popielniczce taki pstryczek, powie ktoś do czego to jest?
Pucek Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 53 minuty temu, simon__75 napisał: Wczoraj jak sobie "przestawiłem" to mam wrażenie, że gwiazdy oświetlam Aleeeeee nikt mi na trasie 60 km nie mrugał że coś mam nie tak - a był środek nocy. Ustawiali Ci światła na tej nowej elektronicznej maszynie? Jak mi ustawili to miałem tak samo jak Ty, pojechałem drugi raz i powiedziałem że coś nie tak, wyciągnęli starą i faktycznie mieli coś nie tak w elektronice tej nowej.
simon__75 Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 46 minut temu, Pucek napisał: Ustawiali Ci światła na tej nowej elektronicznej maszynie? Jak mi ustawili to miałem tak samo jak Ty, pojechałem drugi raz i powiedziałem że coś nie tak, wyciągnęli starą i faktycznie mieli coś nie tak w elektronice tej nowej. Na analogu mi to ustawiali. Z tego co "mówią ludki na mieście" nie ja pierwszy i nie ostatni z tym problelem u nas.
junior555 Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 1 godzinę temu, DareQ napisał: Do wyciagniecia popielniczki ? A to jednak słabo, myślałem że magiczny przełącznik uaktywniający nitro . Podziękował
Hugo Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 22 godziny temu, wikary napisał: Czy możecie powiedzieć mi co to za "regulator" ? Jakiś czujnik na kacie chyba. 3Q0253691A
Rekomendowane odpowiedzi