Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

:hi:

Panowie powiedzcie jak to jest z przekładką a4 b8 lub a5 z anglika? Da radę ogarnąć w miarę bezinwazyjnie tak jak miało to miejsce w przypadku b6/b7? Czy gra nie warta świeczki?

Edytowane przez Arek956
  • Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie bawem będe  potrzebował kupić Ori kompletny rozrządu do swojej cglc ,jest ktoś tu co ma dostępne do takich części z ASO po jakiś rabatach ??? 

Opublikowano

czy w b8 multitronic caga jest możliwość zrobić swap skrzyni ma częściach z angola manual? ktoś przerabiał temat? kumplowi siadła skrzynia mam angola na rozebranie i szukam osoby ktora coś podpowie ewentualnie poda gdzie co w vcds przekodowac

Opublikowano (edytowane)

potrzebuje ktoś kluczyka do B8 ? nr 8T0 959 754 A

jest w nowej obudowie, wyczyszczony z Key-lessem i z funkcją Panic (USA)

grot do nacięcia

20190713-230023.jpg

Edytowane przez Dev
Opublikowano

Powłoczka siadła :whistling:

20190714_015842.jpg

20190714_020039.jpg

20190713_230959.jpg

20190713_020137.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, KoJ@K napisał:

Powłoczka siadła :whistling:

20190714_015842.jpg

20190714_020039.jpg

20190713_230959.jpg

20190713_020137.jpg

Dobra robota! ?

Opublikowano

Co to za felgi?

Opublikowano

Z A8 D4 19' 9J et33

Opublikowano

Jak masz dystans 10mm to musisz zeszlifowac kołnierz na piascie i będzie git, miałem to samo.  

Opublikowano

Panowie ile pompujecie w swoje koła powietrza przy feldze 19 i oponie 245/35? W necie znalazłem info, że 2.5 bara przód i 2.2 bara tył. 

Opublikowano
12 godzin temu, Zyklone napisał:

Panowie ile pompujecie w swoje koła powietrza przy feldze 19 i oponie 245/35? W necie znalazłem info, że 2.5 bara przód i 2.2 bara tył. 

Według wlepki tylko że ja mam a6

IMG_20190306_173857.jpg

Opublikowano

Panowie, może jest ktoś w stanie pomóc? Link do tematu

Opublikowano

Panowie, mam pytanie do posiadaczy głównie 3.0tdi - czy przy obecnych temperaturach rano po odpaleniu macie wyzsze obroty niż na cieplym silniku? U mnie od razu po odpaleniu na zimnym silniku są obroty takie jak zawsze, jakies 650 (cos takiego) przy czym silnik drży i wszystko wpada w rezonans. Swoja droga na pewno mam zuzyte poduszki silnika i skrzyni i kupilem nowe, ale wydaje mi sie, ze obroty powinny byc rozne w zaleznosci od temperatury.

Opublikowano
4 minuty temu, luk330 napisał:

Panowie, mam pytanie do posiadaczy głównie 3.0tdi - czy przy obecnych temperaturach rano po odpaleniu macie wyzsze obroty niż na cieplym silniku? U mnie od razu po odpaleniu na zimnym silniku są obroty takie jak zawsze, jakies 650 (cos takiego) przy czym silnik drży i wszystko wpada w rezonans. Swoja droga na pewno mam zuzyte poduszki silnika i skrzyni i kupilem nowe, ale wydaje mi sie, ze obroty powinny byc rozne w zaleznosci od temperatury.

U mnie są wyższe.

Opublikowano
7 minut temu, duzy616 napisał:

U mnie są wyższe.

Wydaje mi się, że u mnie też kiedyś były wyższe ;) no nic, muszę zrobić jakąś diagnostykę w takim razie, pewnie odczyty temperatury z czujników.

Przy okazji dla potomnych małe podsumowanie moich 1,5 rocznych poszukiwań znikającego płynu chłodniczego, może ktoś też ma podobny problem:

Opublikowano (edytowane)

Czy prowadnice zaznaczone na zdjęciu mają chodzić luźno czy trzeba użyć sporej siły żeby je przepchnąć ? Chyba po malowaniu proszkiem otwór jest mniejszy i mam problem z założeniem tej metalowej tulejki. 

20190725_215712.jpg

Edytowane przez zlocio
Opublikowano

Musi pracować suwliwie

Opublikowano
1 minutę temu, Dev napisał:

Musi pracować suwliwie

Więc chyba zostaje mi szlifowanie papierkiem gniazda w zacisku.

Opublikowano

Nie ma nikt takiego dekielka na sprzedaz?

Nr. 8T0 601 170

Bilderesultat for 8t0 601 170