Kooga Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Ja myslalem zeby wymienic na takie cos, na jesien/zime idealne bo nic sie nie bedzie wylewac od sniegu BRISK - AUDI A4 B8 (2007-2015) BRISK.NET.PL Produkt AUDI A4 B8 (2007-2015) w kategorii AUDI sklepu Brisk.net.pl
mlody020 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 8 minut temu, Kooga napisał: Ja myslalem zeby wymienic na takie cos, na jesien/zime idealne bo nic sie nie bedzie wylewac od sniegu BRISK - AUDI A4 B8 (2007-2015) BRISK.NET.PL Produkt AUDI A4 B8 (2007-2015) w kategorii AUDI sklepu Brisk.net.pl Eee tam, przecież to takie koryta że całe wnętrze zepsuje. . . Kup ori od B9 naprawdę dobrze wyglądają.
Norbas Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 22 godziny temu, luk330 napisał: panowie, od X czasu szukam do siebie kierownicy z okrągłą poduszką jak w poliftach, teraz zmotywowałem się jeszcze bardziej bo niechcący zadrapałem kierownicę dość mocno ostrym narzędziem więc żeby zachować zdrowie psychiczne to chciałbym to ogarnąć. Problem w tym, że mam wnętrze szare, kierownica w kolorze Szary Achat i z tego co patrzę to w poliftach a5 był kolor stalowo szary, tak jak w A7 i A6. Czy ma ktoś real fotkę wnętrza a5 albo a6 czy a7 w kolorze szarym, szarą kierownicą z okrągłą poduszką żebym mógł sobie porównać jak mocno on się różni od mojego szarego achat? Takie ?
Norbas Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 8 godzin temu, Kooga napisał: Ja myslalem zeby wymienic na takie cos, na jesien/zime idealne bo nic sie nie bedzie wylewac od sniegu BRISK - AUDI A4 B8 (2007-2015) BRISK.NET.PL Produkt AUDI A4 B8 (2007-2015) w kategorii AUDI sklepu Brisk.net.pl Tragedia ? ale kto co lubi ?
Norbas Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) ... Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez Norbas
adamtower Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Hej. Mogę wrzucić na przód nowe tarcze i klocki EBC Yellow Stuff, a na tyle zostawić co jest czyli Ferodo Premier? Wiadomo że EBC będą mocniej gryzły, tył będzie słabszy. Ale czy to ma jakiś wpływ? Czy bezwzględnie na tył też powinny iść EBC? 345/330 Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez adamtower
Norbas Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 W dniu 3.04.2021 o 18:32, Cheeroki napisał: Panowie, w lusterku zewnętrznym po stronie kierowcy nie działa mi sterowanie lustrem na boki, podgrzewanie i fotochrom. Sterowanie góra-dół, składanie i side assist działają bez zarzutu. Zanim rozbiorę pół auta - czy B8 miało jakieś newralgiczne miejsce gdzie kable się przecierały? Przełóż sobie fotochromy i zobacz czy grzanie i fotochrom działa na prawej. Jak z prawej zadziała to w kablach będziesz szukać przerwy na lewej stronie.
Cheeroki Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 6 godzin temu, Norbas napisał: Przełóż sobie fotochromy i zobacz czy grzanie i fotochrom działa na prawej. Jak z prawej zadziała to w kablach będziesz szukać przerwy na lewej stronie. Tak wiem że tak można sprawdzić, nie mniej nie działa też sterowanie góra-dół a ono nie ma nic wspólnego z wkładem. Chodziło o wskazanie czy jest newralgiczne miejsce w B8. Czasem problem jest powszechny i forumowicze wiedzą gdzie szukać.
Norbas Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 33 minuty temu, Cheeroki napisał: Tak wiem że tak można sprawdzić, nie mniej nie działa też sterowanie góra-dół a ono nie ma nic wspólnego z wkładem. Chodziło o wskazanie czy jest newralgiczne miejsce w B8. Czasem problem jest powszechny i forumowicze wiedzą gdzie szukać. Nie słyszałem żeby przecierały się kable. Lusterko -przelotka gumowa po między zewnętrzna częścią dzwi i wewnętrzna- potem kable idzie w oplocie w dół do sterownika. Zostanę Ci chyba ściągnąć boczek i szukać korozji na kabli lub pod izolacja złamane przetarte kable.
barca8585 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 wie ktoś jak zdemontować te ramki bo chce wymienić na te z uchwytem pod roletkę
NelsonPL Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Wymieniam 3 światło stopu. Obecne działa, ale często robi jakieś zwarcie (błąd spalonej żarówki) Przy ostatniej wizycie w ASO stwierdzili że nadaje się do wymiany. Koszt wymiany zawołali 260 zł + cena 320 za światło (czyli wymiana chyba liczona z obiadem, deserem i drzemką) Zamówiłem już oryginalne za 250zeta. (przez net) Myślę, że sam powinienem się z tym uporać w 15min. Mile widziany opis jak wymontować. Może ktoś się w to już bawił? Z góry dzięki.
Muskel1 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 2 minuty temu, Dev napisał: Też musiałem się pośmiać jak to zobaczyłem
Kooga Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Cześć, jest opcja sprawdzenia głośników w vcds? Chodzi mi o to żeby sprawdzić czy wszystkie poprawnie grają
Hohe Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 59 minut temu, Kooga napisał: Cześć, jest opcja sprawdzenia głośników w vcds? Chodzi mi o to żeby sprawdzić czy wszystkie poprawnie grają Czy ładnie grają to nie wiem, ale czy w ogóle grają to jest. Ale nie pamiętam gdzie.
Muskel1 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 6 minut temu, Hohe napisał: Czy ładnie grają to nie wiem, ale czy w ogóle grają to jest. Ale nie pamiętam gdzie. Diagnoza glosnikow jest tylko w pojazdach wyposazonych w radio. W modelach z MMi nie ma mozliwosci diagnozy.
inhosik Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Mam problem z licznikiem w b8. W przedlift założyłem licznik poliftowy i po wymianie licznik nie widzi temperatury silnika, ochrona komponentu ściągniętą. Myślałem że walnięty licznik, założyłem dwa inne jeszcze i to samo. W przedlift ori liczniku wszystko jest ok. Wymienialem kilka razy w innych b8 i nie było z tym problemu. Co może być powodem? Może w gateway za stary soft? Info o temperaturze idzie do licznika chyba po linii can
Hohe Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 21 minut temu, Muskel1 napisał: Diagnoza glosnikow jest tylko w pojazdach wyposazonych w radio. W modelach z MMi nie ma mozliwosci diagnozy. A widzisz, to nie wiedziałem. Ja mam tylko concerta niestety.
Muskel1 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 W concert działa właśnie diagnoza. Nie wiem dokładnie, czy da się z poziomu vcds uruchomić manualnie diagnozę ale jak wypniesz jeden głośnik, w radiu będziesz miał zapisany błąd tego głośnika.
Rekomendowane odpowiedzi