Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, Norbas napisał(a):

Sporo crt przy tym przebiegu już po wymianie słupka. Amarok był jeszcze w wersji 2.0tdi biturbo i radził sobie z lawetami itd. 

Ten w historii żadnej wymiany większej nie miał, ani silnik nie ruszany ani osprzęt. No nic, jedziemy obejrzeć w sobotę i zobaczymy. Co ja mogę na miejscu zrobić... rozrządu posłuchać tylko i wycieków poszukać a dalej to zobaczymy.

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Umów się z gościem, żeby nie startował silnika zanim przyjedziesz.

Najlepiej gdyby auto stało przez noc, a Ty będziesz pierwszą osobą, która po nocy zastartuje. Wtedy usłyszysz czy łańcuch grzechota.

Opublikowano

To raczej da efekt odwrotny do zamierzonego. Jak nic nie ma do ukrycia to nawet nie pomyśli o odpaleniu, jak ma coś do ukrycia to rozgrzeje silnik 2 godziny przed, ostygnie na tyle ile trzeba i nic nie wyjdzie.

Opublikowano
18 minut temu, Langista napisał(a):

To raczej da efekt odwrotny do zamierzonego. Jak nic nie ma do ukrycia to nawet nie pomyśli o odpaleniu, jak ma coś do ukrycia to rozgrzeje silnik 2 godziny przed, ostygnie na tyle ile trzeba i nic nie wyjdzie.

Tu akurat nie widzę problemu. Umawiasz się ze sprzedawcą, że auto ma stać przez noc bez rozruchu silnika i zastrzegasz sobie, że w przypadku gdy kupisz auto i po kupnie na następny dzień przy rozruchu łańcuch grzechota, zwracasz auto i zabierasz kasę. 

Opublikowano

Pięknie to wygląda napisane, wiesz jak jest rzeczywiście? Nawet jak do sądu pójdziesz to przegrasz.

Opublikowano

Masz rękojmię jeżeli kupujesz od handlarza. I tak wiem jak jest, bo piszę z własnego doświadczenia i nie musiałem iść do sądu. Adwokat wystarczył:wink:

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
14 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Masz rękojmię jeżeli kupujesz od handlarza. I tak wiem jak jest, bo piszę z własnego doświadczenia i nie musiałem iść do sądu. Adwokat wystarczył:wink:

Dokładnie jest tak jak piszesz.

Opublikowano

Witam ? Panowie poleci ktoś dobrego mechanika z okolic Gliwic? Do ogarnięcia rozrząd 2.0tdi i przegłub zewnętrzny prawy.. z góry wielkie dzięki za pomoc ?

Opublikowano

Czesc, ma ktos te felge z allroada na zwyklej a4?

Jest do kupienia w dobrych pieniadzach i sie zastanawiam czy to pasuje w ogole. :D

8" ET 26

image.png.6de593e09e702a575c47f55536018500.png

Opublikowano

Zakładaj  śmialo

Opublikowano

Sprzedałem dziś swoje b8 i tak patrzę na silniki jakie są w s4 b9. Nie jestem gotowy jeszcze na zakup ale zastanawiam się który silnik lepszy 3.0 na kompresorze w b8 czy 3.0 w s4 b9 na turbinie? Zawsze wydawało mi się że kompresor lepszy ale nie jeździłem żadnym z tych wozów i tak chciałem mądrzejszych podpytać.

Opublikowano

Na kompresorze fajnie jeździ ale ja bym już brał S4 B9

Opublikowano
2 minuty temu, Dev napisał(a):

Dół mocniejszy? Ja pytam tylko w temacie silnika bo wizualnie to starsza konstrukcja b8 bardziej mi się podoba niż b9, chyba że poliftowe  - bo to już kosa jest wizualnie dla mnie.

Opublikowano
3 minuty temu, Dev napisał(a):

S4 w B9 są zarówno w benzynie jak i w Dieslu. 

Opublikowano
3 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

S4 w B9 są zarówno w benzynie jak i w Dieslu. 

Nie nie, ja już na diesle nie patrzę. Jakbym miał kupić to tylko PB jedyny diesel jaki ewentualnie by wchodził w grę to 4.2 tdi w A8 ale ja nie jestem zainteresowany kupnem obecnie. Mi chodzi tylko o to czy lepszy ten na kompresorze w b8 czy na turbinie w b9

Opublikowano
4 minuty temu, Awra napisał(a):

Nie nie, ja już na diesle nie patrzę. Jakbym miał kupić to tylko PB jedyny diesel jaki ewentualnie by wchodził w grę to 4.2 tdi w A8 ale ja nie jestem zainteresowany kupnem obecnie. Mi chodzi tylko o to czy lepszy ten na kompresorze w b8 czy na turbinie w b9

No to w polifcie S4 B9 w benzynie nie dostaniesz, przynajmniej nie w wersji na rynek EU.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
Teraz, Muskel1 napisał(a):

No to w polifcie S4 B9 w benzynie nie dostaniesz, przynajmnien nie w wersji na rynek EU.

Ja w ogóle nie o tym piszę, zapytałem tylko o różnice i która benzyna lepsza i to wszystko :)

Opublikowano
14 minut temu, Awra napisał(a):

b8 bardziej mi się podoba niż b9, chyba że poliftowe

Tu napisałeś o B9 w polifcie:wink:

Silnik na turbinie w B9 jest zdecydowanie lepszy niż w B8 na kompresorze.

Opublikowano

W B8 S4 masz 6 biegowego manuala lub 7 biegowego wqurwiajacego stronika z zawodną mechatroniką. W B9 S4 masz 8 biegowego TIPa. Turbiny V6tki w B9 mają bardzo małą bezwładność i szybko się rozkręcają więc nie ma co porównywać do kompresora.

Opublikowano

rbiny

12 godzin temu, Dev napisał(a):

Turbiny V6tki w B9 mają bardzo małą bezwładność i szybko się rozkręcają więc nie ma co porównywać do kompresora.

Dokładnie, dzięki zastosowanej twin-scroll turbiny i specjalnego dla niej kolektora wydechowego.

Tu jest pokazane i wyjaśnione jak to działa.

Edytowane przez Muskel1