Opublikowano 18 Lipca 20233 l 23 godziny temu, Norbas napisał(a): Sporo crt przy tym przebiegu już po wymianie słupka. Amarok był jeszcze w wersji 2.0tdi biturbo i radził sobie z lawetami itd. Ten w historii żadnej wymiany większej nie miał, ani silnik nie ruszany ani osprzęt. No nic, jedziemy obejrzeć w sobotę i zobaczymy. Co ja mogę na miejscu zrobić... rozrządu posłuchać tylko i wycieków poszukać a dalej to zobaczymy.
Opublikowano 18 Lipca 20233 l Umów się z gościem, żeby nie startował silnika zanim przyjedziesz. Najlepiej gdyby auto stało przez noc, a Ty będziesz pierwszą osobą, która po nocy zastartuje. Wtedy usłyszysz czy łańcuch grzechota.
Opublikowano 18 Lipca 20233 l To raczej da efekt odwrotny do zamierzonego. Jak nic nie ma do ukrycia to nawet nie pomyśli o odpaleniu, jak ma coś do ukrycia to rozgrzeje silnik 2 godziny przed, ostygnie na tyle ile trzeba i nic nie wyjdzie.
Opublikowano 18 Lipca 20233 l 18 minut temu, Langista napisał(a): To raczej da efekt odwrotny do zamierzonego. Jak nic nie ma do ukrycia to nawet nie pomyśli o odpaleniu, jak ma coś do ukrycia to rozgrzeje silnik 2 godziny przed, ostygnie na tyle ile trzeba i nic nie wyjdzie. Tu akurat nie widzę problemu. Umawiasz się ze sprzedawcą, że auto ma stać przez noc bez rozruchu silnika i zastrzegasz sobie, że w przypadku gdy kupisz auto i po kupnie na następny dzień przy rozruchu łańcuch grzechota, zwracasz auto i zabierasz kasę.
Opublikowano 18 Lipca 20233 l Pięknie to wygląda napisane, wiesz jak jest rzeczywiście? Nawet jak do sądu pójdziesz to przegrasz.
Opublikowano 18 Lipca 20233 l Masz rękojmię jeżeli kupujesz od handlarza. I tak wiem jak jest, bo piszę z własnego doświadczenia i nie musiałem iść do sądu. Adwokat wystarczył Edytowane 18 Lipca 20233 l przez Muskel1
Opublikowano 19 Lipca 20233 l 14 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Masz rękojmię jeżeli kupujesz od handlarza. I tak wiem jak jest, bo piszę z własnego doświadczenia i nie musiałem iść do sądu. Adwokat wystarczył Dokładnie jest tak jak piszesz.
Opublikowano 23 Lipca 20233 l Witam ? Panowie poleci ktoś dobrego mechanika z okolic Gliwic? Do ogarnięcia rozrząd 2.0tdi i przegłub zewnętrzny prawy.. z góry wielkie dzięki za pomoc ?
Opublikowano 27 Lipca 20233 l Czesc, ma ktos te felge z allroada na zwyklej a4? Jest do kupienia w dobrych pieniadzach i sie zastanawiam czy to pasuje w ogole. 8" ET 26
Opublikowano 29 Lipca 20233 l Sprzedałem dziś swoje b8 i tak patrzę na silniki jakie są w s4 b9. Nie jestem gotowy jeszcze na zakup ale zastanawiam się który silnik lepszy 3.0 na kompresorze w b8 czy 3.0 w s4 b9 na turbinie? Zawsze wydawało mi się że kompresor lepszy ale nie jeździłem żadnym z tych wozów i tak chciałem mądrzejszych podpytać.
Opublikowano 29 Lipca 20233 l 2 minuty temu, Dev napisał(a): Na kompresorze fajnie jeździ ale ja bym już brał S4 B9 Dół mocniejszy? Ja pytam tylko w temacie silnika bo wizualnie to starsza konstrukcja b8 bardziej mi się podoba niż b9, chyba że poliftowe - bo to już kosa jest wizualnie dla mnie.
Opublikowano 29 Lipca 20233 l 3 minuty temu, Dev napisał(a): Na kompresorze fajnie jeździ ale ja bym już brał S4 B9 S4 w B9 są zarówno w benzynie jak i w Dieslu.
Opublikowano 29 Lipca 20233 l 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): S4 w B9 są zarówno w benzynie jak i w Dieslu. Nie nie, ja już na diesle nie patrzę. Jakbym miał kupić to tylko PB jedyny diesel jaki ewentualnie by wchodził w grę to 4.2 tdi w A8 ale ja nie jestem zainteresowany kupnem obecnie. Mi chodzi tylko o to czy lepszy ten na kompresorze w b8 czy na turbinie w b9
Opublikowano 29 Lipca 20233 l 4 minuty temu, Awra napisał(a): Nie nie, ja już na diesle nie patrzę. Jakbym miał kupić to tylko PB jedyny diesel jaki ewentualnie by wchodził w grę to 4.2 tdi w A8 ale ja nie jestem zainteresowany kupnem obecnie. Mi chodzi tylko o to czy lepszy ten na kompresorze w b8 czy na turbinie w b9 No to w polifcie S4 B9 w benzynie nie dostaniesz, przynajmniej nie w wersji na rynek EU. Edytowane 29 Lipca 20233 l przez Muskel1
Opublikowano 29 Lipca 20233 l Teraz, Muskel1 napisał(a): No to w polifcie S4 B9 w benzynie nie dostaniesz, przynajmnien nie w wersji na rynek EU. Ja w ogóle nie o tym piszę, zapytałem tylko o różnice i która benzyna lepsza i to wszystko
Opublikowano 29 Lipca 20233 l 14 minut temu, Awra napisał(a): b8 bardziej mi się podoba niż b9, chyba że poliftowe Tu napisałeś o B9 w polifcie Silnik na turbinie w B9 jest zdecydowanie lepszy niż w B8 na kompresorze.
Opublikowano 29 Lipca 20233 l W B8 S4 masz 6 biegowego manuala lub 7 biegowego wqurwiajacego stronika z zawodną mechatroniką. W B9 S4 masz 8 biegowego TIPa. Turbiny V6tki w B9 mają bardzo małą bezwładność i szybko się rozkręcają więc nie ma co porównywać do kompresora.
Opublikowano 30 Lipca 20233 l rbiny 12 godzin temu, Dev napisał(a): Turbiny V6tki w B9 mają bardzo małą bezwładność i szybko się rozkręcają więc nie ma co porównywać do kompresora. Dokładnie, dzięki zastosowanej twin-scroll turbiny i specjalnego dla niej kolektora wydechowego. Tu jest pokazane i wyjaśnione jak to działa. Edytowane 30 Lipca 20233 l przez Muskel1