A4B9 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Znalazłem . Jaka jest recepta? Zaprawka, lakierowanie ? całego elementu czy może zakup poprawionej wersji i lakierowanie? Fafiks
_Gabriel_ Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Znalazłem . Jaka jest recepta? Zaprawka, lakierowanie ? całego elementu czy może zakup poprawionej wersji i lakierowanie?Fafiks te nadkola, ktore masz obecnie sa stalowe. W 2009 roku weszla wersja z aluminiowymi nadkolami - wiec najlepiej wymienic na aluminiowe. niestety nie wiem jak rozpoznac wersje alu (nr czesci)
gregski Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Gab, mowisz o blotniku? Tj wyszly aluminiowe blotniki?
_Gabriel_ Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Gab, mowisz o blotniku? Tj wyszly aluminiowe blotniki? tak, tak - nie wiem dlaczego napisalem "nadkole" chodzi o blotnik - sa blotniki alumioniowe
A4B9 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Gab, mowisz o blotniku? Tj wyszly aluminiowe blotniki? tak, tak - nie wiem dlaczego napisalem "nadkole" chodzi o blotnik - sa blotniki alumioniowe Gwarancja nie obejmowała tej wady? Fafiks
Gibons Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 a czy w ogóle były jakieś akcje serwisowe na b8 ? z którymi można się zgłaszać ?
Staszek20VT Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Spoko, CANy ogarnięte. Dla potomności wtyczka jest opisana, po jednej i drugiej stronie: zaczyna się od 1H jedna strona, a druga od 1L (High i Low) Muszę dorwać VCDSa i mogę kodować pamięć foteli oraz PDC przód.
wrclaguna Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 a czy w ogóle były jakieś akcje serwisowe na b8 ? z którymi można się zgłaszać ? Tak oczywiście wszystk ozalezy jaki masz silnik oraz wyposazenie . Zadzwon do ASO podaj VIN i ci powiedza .
gregski Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Z tego co mi mowil moj kumpel od ktorego kupilem auto, moj sedan mial wymieniane reflektory bix na nowe oraz lozyska w przednich kolach.
topskun Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Potwierdzam akcję ASO z bixami też to mam w książce serwisowej
gregski Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Jakies rady dot. czyszczenia parownika klimy w B8? Wystarczy wyjac filtr i wprowadzic w kanal dysze preparatu czy jakies inne techniki? ---------- Post dopisany at 15:09 ---------- Poprzedni post napisany at 14:40 ---------- ok, pogrzebalem w pewnym sofcie i okazuje sie, ze audi zaleca czyszczenie "ultradzwiekowe" - czyli migelka chemiczna. Zaaplikowalem spray co to sie go wstawia i odpala na wlaczonym obiegu zamknietym i klimie, zobaczymy co to da.
ciasnyWiesiek Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 panowie , warto zakupic taki zestaw rozrzadu z allegro czy jest klubowy sprzedawca ROZRZĄD - AUDI A4 A6 Q5 VW GOLF VI - 2.0 TDI CR (3121670882) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
gregski Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Jakies rady dot. czyszczenia parownika klimy w B8?Wystarczy wyjac filtr i wprowadzic w kanal dysze preparatu czy jakies inne techniki? ---------- Post dopisany at 15:09 ---------- Poprzedni post napisany at 14:40 ---------- ok, pogrzebalem w pewnym sofcie i okazuje sie, ze audi zaleca czyszczenie "ultradzwiekowe" - czyli migelka chemiczna. Zaaplikowalem spray co to sie go wstawia i odpala na wlaczonym obiegu zamknietym i klimie, zobaczymy co to da. Nic nie dalo. Dopiero duza butla liquimoly z wezykiem pomogla.
jedrekx Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 panowie , warto zakupic taki zestaw rozrzadu z allegro czy jest klubowy sprzedawcaROZRZĄD - AUDI A4 A6 Q5 VW GOLF VI - 2.0 TDI CR (3121670882) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. za 900 zł kupowałem ORI na allegro
_Gabriel_ Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Panowie... ogarnial ktos temat geometri w B8 tak dokladniej - katy i te sprawy?
artur2910 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 mam pytanko odnosnie akcji serwisowych niech mi ktos powie dzwonie do ASO podaje vin i wiem powiedza mi ale czy taka akcja obejete sa tylko samochody na gwarancji jak jest z tymi ktore juz nie maja gwarancji? tez wymieniaja za free?
jedrekx Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 akcja serwisowa = naprawa/wymiana/poprawa czegoś za free
artur2910 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 akcja serwisowa = naprawa/wymiana/poprawa czegoś za free Dzięki Jedruś jutro dzwonie do ASO ciekawe co powiedza:)
booncol Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 mam pytanko odnosnie akcji serwisowych niech mi ktos powie dzwonie do ASO podaje vin i wiem powiedza mi ale czy taka akcja obejete sa tylko samochody na gwarancji jak jest z tymi ktore juz nie maja gwarancji? tez wymieniaja za free? ja nawet nie dzwonilem tylko wyslalem maila z nr VIN. W odpowiedzi dostalem informacje, ze auto mialo w tym i tym roku wymieniany napinacz lancucha podczas akcji serwisowej i aktualnie nie ma zadnych nierozliczonych akcji. Auto dawno po gwarancji, ja jestem drugim wlascicielem.
artua2 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Panowie... ogarnial ktos temat geometri w B8 tak dokladniej - katy i te sprawy? ja ustawiałem zbieżność i kąty...
Rekomendowane odpowiedzi