Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem :). Jaka jest recepta? Zaprawka, lakierowanie ? całego elementu czy może zakup poprawionej wersji i lakierowanie?

Fafiks

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Znalazłem :). Jaka jest recepta? Zaprawka, lakierowanie ? całego elementu czy może zakup poprawionej wersji i lakierowanie?

Fafiks

te nadkola, ktore masz obecnie sa stalowe. W 2009 roku weszla wersja z aluminiowymi nadkolami - wiec najlepiej wymienic na aluminiowe.

niestety nie wiem jak rozpoznac wersje alu (nr czesci)

Opublikowano
Gab, mowisz o blotniku? Tj wyszly aluminiowe blotniki?

tak, tak - nie wiem dlaczego napisalem "nadkole"

chodzi o blotnik - sa blotniki alumioniowe

Opublikowano
Gab, mowisz o blotniku? Tj wyszly aluminiowe blotniki?

tak, tak - nie wiem dlaczego napisalem "nadkole"

chodzi o blotnik - sa blotniki alumioniowe

Gwarancja nie obejmowała tej wady?

Fafiks

Opublikowano

a czy w ogóle były jakieś akcje serwisowe na b8 ? z którymi można się zgłaszać ?

Opublikowano

Spoko, CANy ogarnięte. Dla potomności wtyczka jest opisana, po jednej i drugiej stronie: zaczyna się od 1H jedna strona, a druga od 1L (High i Low) :)

Muszę dorwać VCDSa i mogę kodować pamięć foteli oraz PDC przód. :naughty:

Opublikowano
a czy w ogóle były jakieś akcje serwisowe na b8 ? z którymi można się zgłaszać ?

Tak oczywiście :wink: wszystk ozalezy jaki masz silnik oraz wyposazenie .

Zadzwon do ASO podaj VIN i ci powiedza .

Opublikowano

Z tego co mi mowil moj kumpel od ktorego kupilem auto, moj sedan mial wymieniane reflektory bix na nowe oraz lozyska w przednich kolach.

Opublikowano

Jakies rady dot. czyszczenia parownika klimy w B8?

Wystarczy wyjac filtr i wprowadzic w kanal dysze preparatu czy jakies inne techniki?

---------- Post dopisany at 15:09 ---------- Poprzedni post napisany at 14:40 ----------

ok, pogrzebalem w pewnym sofcie i okazuje sie, ze audi zaleca czyszczenie "ultradzwiekowe" - czyli migelka chemiczna.

Zaaplikowalem spray co to sie go wstawia i odpala na wlaczonym obiegu zamknietym i klimie, zobaczymy co to da.

Opublikowano
Jakies rady dot. czyszczenia parownika klimy w B8?

Wystarczy wyjac filtr i wprowadzic w kanal dysze preparatu czy jakies inne techniki?

---------- Post dopisany at 15:09 ---------- Poprzedni post napisany at 14:40 ----------

ok, pogrzebalem w pewnym sofcie i okazuje sie, ze audi zaleca czyszczenie "ultradzwiekowe" - czyli migelka chemiczna.

Zaaplikowalem spray co to sie go wstawia i odpala na wlaczonym obiegu zamknietym i klimie, zobaczymy co to da.

Nic nie dalo. Dopiero duza butla liquimoly z wezykiem pomogla.

Opublikowano

za 900 zł kupowałem ORI na allegro :whistling:

Opublikowano

Panowie... ogarnial ktos temat geometri w B8 tak dokladniej - katy i te sprawy?

Opublikowano

mam pytanko odnosnie akcji serwisowych niech mi ktos powie dzwonie do ASO podaje vin i wiem powiedza mi ale czy taka akcja obejete sa tylko samochody na gwarancji jak jest z tymi ktore juz nie maja gwarancji? tez wymieniaja za free?

Opublikowano

akcja serwisowa = naprawa/wymiana/poprawa czegoś za free

Opublikowano
akcja serwisowa = naprawa/wymiana/poprawa czegoś za free

Dzięki Jedruś;) jutro dzwonie do ASO ciekawe co powiedza:)

Opublikowano
mam pytanko odnosnie akcji serwisowych niech mi ktos powie dzwonie do ASO podaje vin i wiem powiedza mi ale czy taka akcja obejete sa tylko samochody na gwarancji jak jest z tymi ktore juz nie maja gwarancji? tez wymieniaja za free?

ja nawet nie dzwonilem tylko wyslalem maila z nr VIN. W odpowiedzi dostalem informacje, ze auto mialo w tym i tym roku wymieniany napinacz lancucha podczas akcji serwisowej i aktualnie nie ma zadnych nierozliczonych akcji. Auto dawno po gwarancji, ja jestem drugim wlascicielem.

Opublikowano
Panowie... ogarnial ktos temat geometri w B8 tak dokladniej - katy i te sprawy?

ja ustawiałem zbieżność i kąty...