Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ktoś pisał wcześniej o kosztach łożysk, czy to kompletne z piastą, czy samo łożysko do przełożenia w pieście ?

Ja pisałem. 550 zł za przełożenie łożyska z piastą (łącznie z kosztem części). Podejrzewam, że przy wymianie samego łożyska koszty robocizny byłyby droższe niż kasa zaoszczędzona na piaście :)

Jeśli masz możliwości i chęci, to ja (z perspektywy doświadczenia) na Twoim miejscu porwałbym się na samodzielną wymianę. Łożyska FAG z piastą chodzą poniżej 300 zł na Allegro.

Nie no oczywiście z piastą koniecznie, jeśli będę wymieniał oczywiście. Póki co muszę jakoś zdiagnozować co hałasuje, opony czy łozyska. Pewnie się z tym przemorduję do wiosny.

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

skóra czarna , tyle dałem i tyle chcę odzyskać :wink:

Opublikowano

Panowie miał ktoś problem w 3.0tdi CAPA z wyciekami paliwa z pompy wysokiego ciśnienia? Cały silnik mam zapocony od ropy po stronie pompy, nawet pod miską olejową.

Opublikowano

panowie czy to prawda że w A4 B8 2.0TDI w manualu sprzęgło jest sporo twardsze niż w A4 B7,czy handlarz wciskał mi kit?

Opublikowano

Kupilem kiere od tt (multi jak poprzednio)z poducha 8J0880201n ale wtyczka od airbaga delikatnie sie rozni tzn ma boczne zabki wyzej czy wystarczy je spilowac i bedzie gralo czy "pinologia" wszedzie jest ta sama??e3ave8e8.jpg

Opublikowano

przynajmniej się dowiedziałem że w tym roku był "letni zlot ogólnopolski"

Opublikowano

Ja sam byłem B8, ale nie żałuje chociaż nie wróć żałuję, że nie pojechałem w piątek:facepalm::facepalm:

Opublikowano

Panowie jako, że prawie nikomu nie ufam w tych sprawach a serwis pewnie drogi, zamierzam wziasc sie za wymiane kpl. sprzegła, moze ktos z Was to robił w 8k? jakies uwagi czy cos?? :hi:

Opublikowano

Pany używał ktoś plastidipa ? czy 400ml jedna puszka w sprayu starczy na pomalowanie dokładki tylnego zderzaka ?

Opublikowano
Kupilem kiere od tt (multi jak poprzednio)z poducha 8J0880201n ale wtyczka od airbaga delikatnie sie rozni tzn ma boczne zabki wyzej czy wystarczy je spilowac i bedzie gralo czy "pinologia" wszedzie jest ta sama??http://img.tapatalk.com/d/13/11/08/e3ave8e8.jpg

Tak trzeba plastik dociąc :wink:

Opublikowano

Koledzy ile mogę śpiewać za zestaw hamulców - kpl - stan dobry z 3.0tdi ?

w poniedziałek zakładam S4 i nie wiem za ile mam wystawić obecny

jakieś sugestie - ktoś kupował - sprzedawał ?

Opublikowano

To rzućcie jakąś orientacyjną cenę za Wasze zestawy hamulcowe a ja się z tym prześpię :jerk:

Wiadomo w grę wchodzą zaciski, jarzma i ewentualnie tarcze i klocki:decayed:

Opublikowano

jak by ktoś widział w dobrej cenie grill S4 chrom to jestem chętny - w dobrej cenie (dla szwagra)

Opublikowano

Wracając do sprawy nie grzejącego lewego lusterka:decayed: Dziś sprawdziłem łopatologicznie po przez wyciągniecie wkładu czy jest grzany?? Okazuje się ze nawet jest i do tego nawet podłączony. Vag nie pokazuje błędów w sterowniku drzwi. Podpowiedzi nie mam dotyczące grzania ale kodowania są identyczne w obu sterownikach przednich. Przy probie wykonania testu grzania w vag-u w sterowniku od strony pasażera (działa normalnie) pokazuje ON i 100% a w sterowniku kierowcy not installed. To samo przy odczycie bloku nr 5 Heating w lewym lusterku pokazuje not installed a w prawym temperaturę i inne wartości.

Jakiś pomysł co dalej ??:mysli:

Opublikowano
panowie czy to prawda że w A4 B8 2.0TDI w manualu sprzęgło jest sporo twardsze niż w A4 B7,czy handlarz wciskał mi kit?

ja po przesiadce z b6 do b8 stwierdzam ze jest wch...j twardsze , napoczatku ja czulem znaczna roznice

Opublikowano
Panowie jako, że prawie nikomu nie ufam w tych sprawach a serwis pewnie drogi, zamierzam wziasc sie za wymiane kpl. sprzegła, moze ktos z Was to robił w 8k? jakies uwagi czy cos?? :hi:

O kurna, Łukasz, jesteś wielki :shock3::thumbup1: może podstawię Ci swój :kox: