karol24 Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 (edytowane) Witam wszystkich Rok – luty 2001, silnik 1,9 AJM (czyli coś ok. 115KM ) Taki sobie zwykły Avant: - zawieszenie 1BA - felgi 15 lato + zimówki na stali i kołpaki ori Audi (15" i kołpaki sprzedane ) - silnik ideał - 204tyś (udokumentowane), czysty i suchy. - materiałowe kubełki z pompowanymi lędźwiami i poduchami - BOSE i Navi+, zmieniarki brak - zegary z Fisem - 2 podłokietniki i w tylnym oparciu worek na narty - koło zapasowe alu z wkładem styropianowym z kpl. narzędzi - komplet dokumentów, książek audi i 4 kluczykiZ ważniejszych rzeczy zrobionych - końcówki drążków TRW, - tarcze przód/tył TRW + klocki TRW i przewody hamulcowe przód + nowy płyn, - regeneracja tylnego prawego zacisku - nowe linki ręcznego - zestaw łożysk FAG na tył - przepływomierz (bo tak jechał jakby chciał a nie mógł ) - kompletny rozrząd ( +olej Castrol EDGE 5W40 TD) - to najbardziej bolało po kieszeni ;( - wyczyściłem EGRa i kolektor (teraz EGR jest zaślepiony ) - kat został wywalony, środkowy tłumik wywalony - wyczyszczona listwa wtrysków bo mi ABS i ESP szalały i zamulały auto - maska i dach pomalowane - wymieniona szyba przednia ze względu na obicia kamyków - mapy do Navi+ (Polska-Czechy, główne drogi Europy, kraje alpejskie) - felgi 17” Rial Viper / 17" A8 Winter polerowane / 18" Rial Nogaro / 18" TT 10 Spoke - mieszek biegów czarna skóra z czerwoną nitką, skrócona gałka biegów - nie ma zmieniarki więc wypuszczony kabelek i telefon robi za MP3 - naprawiony FIS (wysyłałem do ACEEF - polecam) - czujniki parkowania (chińskie ale dają rade) - nowe świece żarowe - kierownica multi/teraz trójramienna z A4 B6 - ramki zegarów matowe alu - siatka do bagażnika pionowa - nagrzewnica bo stara się rozszczelniła - nowy kruciec wodny + termostat - dystanse przód i tył 10mm, teraz 15mm przód i 17mm tył - wskaźnik turbo - gwint MTS, teraz HR na sprężynach AP - rozpórka górna z A6 (alu) - malowanie blendy nad tylna rejestracją - wymiana tulejek tylnej belki - uszczelka głowicy, planowanie i wszystko co można przy jednym bajzlu zrobić - drążki kierownicze, łączniki wahacza (lemy oczywiście ) - na bieżąco jak coś padnie - eskowy gril / finalnie jest RS4 - dokładka tylnego zderzaka PDC (akurat w kolorze sie trafiła ) - czarny sufit - czarna folia (piano black) na dekorach - osłona silnika z blachy - końcówki tłumika - Recaro z A6 C5 - turbo po regeneracji - wymiana Vacum pompy - 312 mm przód (regeneracja zacisków przy okazji) - FMIC -antena rekin GPS -bixy na soczewkach A4 B8 i wiele wiele innych rzeczy z planów na 2017 -jakiś program co by więcej niż 115KM było - oby w tym roku się udalo no i wszystko co wyjdzie na bieżąco Troche foteczek 2011 wpadły 17" i sprężyny 1BE. 2012 wpadły takie felgi ori 17" i 8" szerokie, et 48 KIT K&W -35mm 2013 Gwint MTS i polerka felg z takich widocznych modów Koniec września 2013 i takie tam fotki reszta gdzieś w temacie... Edytowane 29 Września 2017 przez karol24
A-rek Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 kolejne Nagaro na forum za dużo już ich, muszę swojego sprzedać idziesz w fajnym kierunku ale jak najszybciej zainwestuj w gumy na drzwi
karol24 Opublikowano 13 Października 2011 Autor Opublikowano 13 Października 2011 Dzięki Te gumy to za każdym razem jak patrze na samochód mnie denerwują (ich brak oczywiście). Nie no, nie ma aż tak dużo nogaro blue, jeszcze Avanty
morsdicti Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 a mogę prosić zdjęcie tej skóry na kierownicy do samodzielnego obszycia ? tak poglądowo chciałbym zobaczyć jak to wygląda ...
karol24 Opublikowano 14 Października 2011 Autor Opublikowano 14 Października 2011 Wieczorkiem bo muszę jakieś zdjęcia zrobić ok, zrobione niestety telefonem ale widać zamawiając podałem o 3mm mniej niż faktycznie powinienem (obwód kierownicy i średnica po zewnętrznej) dzięki temu skóra była dość dopasowana i można ją było ponaciągać obszywając. Na całej kierownicy jest idealnie gładka. Szkoda, że tych ramion tez nie wycinają bo wtedy jeszcze ładniej by było
pesik87 Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 ladna sztuka.. w mojej miejscowosci lata taka.. kolorek identyczny.. i nie moge sie napatrzec.. powodzenia w modach.. pozdrawiam
karol24 Opublikowano 14 Października 2011 Autor Opublikowano 14 Października 2011 Dzięki No jeszcze jej brakuje do ładności :gwizdanie: ale życie mnie na poprzednich samochodach nauczyło, że wszystkiego na raz nie da się zrobić a oszczędzanie się mści tak więc powoli do przodu.
Kuba A4 Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 ładna maszyna super wyposażenie, obyś jeździł szczęśliwie i bezawaryjnie, mnie nie do końca kolor się widzi ale to rzecz gustu. pozdrowionka
karol24 Opublikowano 14 Października 2011 Autor Opublikowano 14 Października 2011 A wiesz jaką ja miałem minę taka niespodzianka trochę z tym kolorem była ale teraz nie zamienił bym na żaden inny jak wychodzę w Opolu z Karolinki to wiem przynajmniej, że to mój samochód bo jak się z wiosek pozjeżdżają Audicami chłopki roztropki na zakupy to można się pomylić, która jest która
morsdicti Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 Ejj fajnie nawet ta skóra wygląda ... czerwona nitka umówmy się - kwestia gustu ale jest ok. Fajne fajne ... autko
Martinor Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 Piękna furka... Nic tylko pogratulować... Kolorek na plus i wyposażenie też... Powodzenia w modach...
karol24 Opublikowano 18 Października 2011 Autor Opublikowano 18 Października 2011 ta czerwona nitka fajnie wygląda na czarnej skórze jak dla mnie a pozatym mieszczek też jest w takim zestawie kolorów więc żeby wszystko współgrało..... Szczerze mówiąc samo obszycie nie jest trudne, tylko trzeba naciągać i pilnować żeby szew równo szedł. Taki mod niskobudżetowy a oko cieszy i kiera milsza w dotyku
Luka3s Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 ciekawe jak by chrom relingi wyglądały
karol24 Opublikowano 20 Października 2011 Autor Opublikowano 20 Października 2011 i chrom wokół szyb ktoś na forum ma ale nie pamiętam kto.... na Audizin maja osobny dział poświęcony nogaro blue [br]Dopisany: 18 Październik 2011, 21:07_________________________________________________dzisiaj wygrałem nierówna walkę z piszczącymi wycieraczkami smarowałem i psikałem ale nic nie dało :ranting1: po zdjęciu plastików okazało się, że 3 śruby trzymające silniczek są luźne :doh1: ale i tak na wszelki wypadek wszystkie części ruchome przesmarowałem
bartek123438 Opublikowano 21 Października 2011 Opublikowano 21 Października 2011 fajny kolor, podoba mi się wyposażenie też niczego sobie, możesz mi powiedź ile dałeś za roletki w tylne okna i czy są "dobrej" jakości nie szpecą?
karol24 Opublikowano 21 Października 2011 Autor Opublikowano 21 Października 2011 To są takie najtańsze bo nie mogłem akurat znaleźć oryginałów zresztą z ori jest dość ciężko, ale zastanawia mnie czy ten Pan będzie miał cosik takiego w ofercie do be piuntki :gwizdanie: Gość jest z Nysy a to jest jakieś 45km ode mnie http://moto.allegro.pl/zaslonki-6-szt-audi-a4-b6-b7-kombi-solarride-i1861515660.html może gdyby go pomęczyć to by się zdecydował i wprowadził do sprzedaży
danielom Opublikowano 21 Października 2011 Opublikowano 21 Października 2011 Piekny kolor z aukcji : "zasłonki zrobione są pod wymiar do A4 KOMBI. Idealne na wakacyjne wyjazdy np, do Chorwacji, Grecji, Hiszpanii jak również na upalne wyjazdy po kraju. Alternatywa dla drogiego przyciemniania szyb. W przeciwieństwie do innych zasłonek nasze pozwalają na otwieranie okna. Chronią przed słońcem i insektami." Przyciemnienie to 100zł wiecej wiec nie wiem gdzie on widzi drogo?
15lolo Opublikowano 21 Października 2011 Opublikowano 21 Października 2011 fajny kolor auta :tongue4 Szerokiej drogi
karol24 Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Opublikowano 3 Listopada 2011 No właśnie, ściema wcale nie wychodzi strasznie drożej a nikt mi nie powie, że te roletki wyglądać będą lepiej niż folia :gwizdanie: jedyny + to, że możesz sobie je ściągnąć kiedy chcesz. Nadszedł czas wymiany świec żarowych. 2 były kompletnie niesprawne a 1 już ledwo zipała. Wpadły Boshe. Miałem robić w sobotę ale nie wytrzymałem i już na swoim miejscu, niestety skończyłem dość późno
nowal Opublikowano 5 Listopada 2011 Opublikowano 5 Listopada 2011 tez założyłęm ramki od dido. Efekt miażdży
Rekomendowane odpowiedzi