SID Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Zawsze chciałem samemu zmodyfikować auto, zmienić silnik i itp. Miało mi to dać sporo satysfakcji i nauki. Potrzeba było w rodzinie też dodatkowego auta więc wszystko szło w dobrym kierunku. Niedawno kupiłem S4 uszkodzoną z Szwajcarii, po naprawie włożyłem do niej silnik RS4 2,7 który leżał dosłownie u mnie na półce :-) Projekt miał być tani i złożony z części które miałem w garażu. Auto odrazu miało być odchudzone więc pozbyłem się wszystkiego co zbędne i waży. Z braku czasu (bo samemu staram się wszystko robic) troche jeszcze potrwa odchudzanie i modyfikacje. W chwili obecnej auto waży 1410 kg (w papierach miało 1635kg) - docelowo ma ważyć 1350 kg. Obecnie auto jezdzi i codziennie służy mi do załatwiania spraw przy niezłym "ubawie". Lubuję się w RS/S4 2,7bi więc satysfakcje mam nie do opisania Aby auto szybciej jezdziło można iść mocą lub odchudzać, zobaczymy co powstanie w S4 w połączeniu tego MODEL: Audi S4 B5 2,7bi 2000r Modyfikacje Silnik: Swap silnika RS4 2,7 bi AZR 380ps 440Nm Modyfikacje głowicy: seria Modyfikacje bloku: seria Układ dolotowy: seria Układ wydechowy: nowy podwójny na dwóch tłumnikach i zmienione DP na 2,75" Układ wtryskowy: seria Elektronika: seryjny komputer RS4 i licznik RS4 Układ chłodzenia: Fmic czołowy podwójny Układ napędowy: skrzynia biegów RS4 B5 reszta seria Zawieszenie: sprężyny H&R i seryjne amortyzatory BODY KIT: seria + zderzak RS PODZIĘKOWANIA: dla mojej żony za wyrozumiałość :-) Planowane modyfikacje które powoli są wprowadzane : - turbo K04 RS6 ma dać 500 ps (będą na sylwestra włożone) leży i czeka - wtryski Bosch 525cc leżą i czekają - pompa paliwa Bosch 044 już w baku - mocniejsze sprzęgło z kołem jednomasowym - DP 3" - kolekotry wydechowe, leża spawane i drugie WagnerTuning odlewane - hamulce 330x32mm z zaciskami 6-cio tłok Brembo i klocki DS2500, leżą i czekają obecnie są 4-ro tłok brembo 321x30mm, na tył będą 300mm - felgi OZ 17" i opony R888, szukam - filtr stożkowy w obudowie, leży i czeka - wyrzucenie ciężkiego seryjnego baku, szukam innego - zmiana akku na lekki i zamontowanie go w tyle (obecny jest uszkodzony i dlatego zmiana), szukam - włożenie foteli kubełków, leżą i czekają - wyrzucenie i "załatanie" szyberdachu, w toku - pokrycie deski zamszem, - założenie lekkiej maski i klapy tylnej, leży i czeka - zamontowanie zegarów dołądowania, EGT, inne, leżą i czekają - obklejenie całego folią carbon 3M Auto ma też posłużyć jako testowe do robienia lekkich elementów i RS4 body
MarianekZg Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Podejrzewam, że lata mega :kox: Kolor + pierwsza fota :good:
wrclaguna Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Jeszcze nie byl u mnie na wjezdzie ten sedanik
clinque Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Te lm'y to 17 czy 18' byly? Fajniutka sztuka, ale dzial pomyliles
alvaro Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Kolor jest za***isty... To ile elementów wyleciało że ubyło 225kg ??
MAGIC87 Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 czytałem na racingu kozacki kolejny projekt
QRi Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 nowy cichociemny ulep SID-a Bardzo fajny projekcik dobrze miec 2.7BiT RSowe w garażu
Flyer Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 chetnie bym taki silniczek przygarnal
kalik Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 chetnie bym taki silniczek przygarnal Masz tutaj jeszcze większego http://allegro.pl/audi-rs6-4f-silnik-kompletny-5-2-tfsi-40tys-km-i1937627722.html
QRi Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 jak pierdolne dzisiaj 6-tkę to wsadzam ten motor do lupo
dejf Opublikowano 1 Grudnia 2011 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Czekamy na jakieś nagrania po ukończeniu projektu Zazdroszczę dłubania i oczekiwania wyniku... Fajny sleeper powstaje
Wandej Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Wnetrze juz tak docelowo zostaje?? A gdzie jakis climatronic albo pokretla??
Piotrek98igo Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Wnetrze juz tak docelowo zostaje?? A gdzie jakis climatronic albo pokretla?? a po co jak klimy nie bedzie
SID Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2011 o byłem przekonany że post nie poszedł a widze że jest (miałem problemy z wstawianiem go na forum). czeka klapa lekka obklejona folią carbon zmienione zostały zwrotnice na alu z RS4 B5 doszły nowe kolektory odlewane z Wagnertuning rurki do dolotu turbo czeka na montaż w okresie świątecznym silnik umyty lepiej w czarnym jej czekają mocowania foteli zegary mocniejsze sprzęgło Loba nowy akku i DV Forge
Rekomendowane odpowiedzi