Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zanim coś kupisz na forum - lista nierzetelnych sprzedawców

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja tam do kolegi Jawora nic nie mam.

Opublikowano

I co kolego JawoR36 masz jeszcze jakieś wątpliwości nie widzisz że większość tu Cię nie lubi tak delikatnie pisząc ....:decayed:

Opublikowano

A teraz usiadz na chwile przed tematem i znajdz ludzi ktorzy oszukalem, bo podejrzewam, ze nawet nie wiesz o co chodzi, a opinie wyciagasz na podstawie 20 ostatnich postow w temacie ;)

proszę

ja chcialem ostrzec przed panem JawoR36, juz musze to tu napisac bo dziala mi gosc na nerwach.

Zalozylem temat w dziale Kupie, ze potrzebuje mikrowlaczniki do avanta B5, w/w kolega odpowiedzial po paru chwilach ze takowe posiada.

Takze poprosilem o dane do przelewu (chodzilo o kwote 50zl z KW) - otrzymalem je doslownie po paru minutach.

i od momentu otrzymania przelewu (przelew zrobilem 7 maja) przestal sie odzywac, na PW nie odpisuje, a jak w jego temacie na sprzedam czesci napisalem kiedy ma zamiar wyslac towar to pali glupa, ze nie wie o co chodzi.

Takze radze uwazac, bo jak widze na forum chetnie odpowiada na wszystkie potrzeby innych uzytkownikow w dziale Kupie.

Ja też zostałem oszukany przez kolegę JawoR36 szukałem gołego tunelu 2 din czarny on napisał że ma taki i chce za niego 100 zł więc przelałem mu kasę na konto po 2 tygodniach braku paczki napisałem mu co jest z moim tunelem nic nie odpisywał więc mu wysłałem jeszcze kilka wiadomości odpisał że nie ma czarnego tylko szary i może mi oddać kasę zgodziłem się poczekałem z 2 tygodnie i kasy nie było na koncie napisałem do niego on odpisał że mi wysłał kasę i tak oto naciągnoł mnie na stówkę. Poza tym znalazłem go na alledrogo użytkownik " BlackAngel_Is_Me " i tam ma wystawione taki tunel więc ściemniał że nie ma odradza zakupy u niego.
Dziwne jest to że inni sprzedający wysyłąją paczki pocztą i jakos zawsze dochodzą w kilka dni. Sam dobrze wiesz że lecisz w bambuuko to jeszcze piszesz jakies wywody na forum :facepalm: Sam ponad miesiąc czekałem na paczke , w przypadku której potrafiłeś zadzwonic po miesiącu , mówiąc że kurier pomylił adres i pojechała gdzie indziej , po czym zadzwoniles 5 minut pozniej mówiąc że idziesz ją odebrać z poczty bo był zwrot.. jesteś niepoważny i tyle a najgorsze że ludzie się wk***iają a Ty sobie z tego nic nie robisz . Z drugiej strony wcale mi nie szkoda osob ktore cos kupiły a potem wielce płaczą , widzą jaką masz opinie na forum a i tak kupują więc powinni sami sobie pluć w brode a najlepsze jest to że znajdą się następni.. Tyle w temacie
i ja dodam od siebie ze kupilem od kolegi JawoR36 kierownice od S-ki i na zdjeciach wygladala jak czarna i myslalem ze taka kupuje a jak przyszla okazalo sie ze granatowa. Napisalem do kolegi ze nic o tym nie napiasal a on ze byly zdjecia. Mysle ze jakbym chcial ja zwrocic to by ja przyjal i oddal kase ale nie mialem juz nerwow i czasu na pakowanie tego spowrotem i wysylanie. Moze i nie powinienem tego pisac bo nie oddalem mu jej ale jednak to troche nie wporzadku bylo z jego strony

Kolega JawoR36 zapomniał chyba o czwartej osobie, której zamiast sprężarki pokazanej na zdjęciach (wystawionej po sprzedaży na allegro...) wysłał bubla. Niesprawną część odesłałem i kontakt się urwał. Dopiero po ponownym kupieniu u niego (defakto już mojej) sprężarki na allegro, zobowiązał się oddać pieniądze. Twierdzi, że wykonał przelew w piątek, jednak do tej pory nie otrzymałem zwrotu pieniędzy i żadnej informacji w formie np. potwierdzenia przelewu. Nie odbiera telefonu, nie odpisuje na wiadomości. Zostaje tylko zgłoszenie sprawy na policję, gdyż kwota którą od 2 tygodni próbuję odzyskać to dokładnie 243 pln. nie polecam

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Ooo.. dzieki :)

D4widoV ostatecznie dostal 2 komplety wlacznikow , w cenie jednego. Pozniej bral ode mnie jeszcze jakies czesci z tego co pamietam i zero problemow.

Lukasn1 otrzymal przelew.

OLI_B5 otrzymal towar, o ktorym przy zakupie silnika nie bylo mowy, dopiero pozniej sobie przypomnial o nim ze potrzebuje. Dostal za free go, a dodatkowo, faktycznie paczka poszla na zle dane nie z mojej winy. Dobrze ze ta babcia nie odebrala, bo jeszcze bym musial druga pompke kupywac dla niego. Pompka paliwowa ktora dostal ostatecznie okazala sie nie potrzebna, wiec ja sprzedal. Cene pompki + wysylka + poprawka wysylki na moj koszt.

Maras, tutaj to juz w ogole nie wiem skad pretensje. Kierownica kupiona na allegro, prawo zwrotu w ciagu 10dni bez powodu nie wykorzystane. Zero emaila do mnie, ze chce ja zwrocic. Zdjecia na aukcji kierownicy granatowej.

Mo2 otrzymal zwrot gotowki + pokrycie kosztow wysylki w obie strony. Przelew opozniony, owszem, ale potwierdzenie zrobienia przelewu wstawione na czas na forum. Towar, ktory rzekomo mial byc uszkodzony jezdzi do dzisiaj w samochodzie znajomego bez problemow, tzn sprezarka klimy.

Oprocz tych osob powyzej, nie rozumiem zachowania osob, ktorzy nie potrzebnie robia zamieszanie :)

Opublikowano

ale po co te pierdoly:facepalm:mleko juz sie rozlalo i tyle a smrod i tak zostanie wiec daj sobie juz spokoj i sie nie uspawiedliwiaj

Opublikowano
I co kolego JawoR36 masz jeszcze jakieś wątpliwości nie widzisz że większość tu Cię nie lubi tak delikatnie pisząc ....:decayed:

Osoby na liscie maja do tego prawo, a reszta to grupka osob, ktorzy oceniaja po opiniach innych, wiec jak moze mi zalezec na ich entunzjazmie do mojej osoby? A poza tym, czy ja tu walcze o przejaw "lubienia" mojej osoby przez widzow sytuacji czy o to, zeby udowodnic, ze mozna mi dac szanse?

---------- Post dopisany at 19:19 ---------- Poprzedni post napisany at 19:15 ----------

ale po co te pierdoly:facepalm:mleko juz sie rozlalo i tyle a smrod i tak zostanie wiec daj sobie juz spokoj i sie nie uspawiedliwiaj

Bedziesz probowal usunac smrod czy wyprowadzisz sie z tego domu, w ktorym rozlales to mleko?

Moj jeden post, Waszych dziesiec :) Wakacje sa, nie macie ciekawszych zajec niz czepianie sie kogos bezpodstawnie? Odpuscie sobie, bo nic Wam nie zrobilem, a z tego co wiem, poszkodowani nie wynajeli adwokatow :)

Opublikowano

Żenada normalnie :doh: sam spam się tu robi

Opublikowano

Dajcie mu bana, gość jest żenujący. :facepalm:

Opublikowano

JawoR36 masz blokadę na dział "Sprzedam" TYLKO dlatego, że podjąłeś jakiekolwiek działania, zmierzające do zwrotów/rekompensaty et cetera...w innym razie-skończyłbyś, jak PUMA i inni-z banem

wal do najwyższego na pw i po sprawie

Najwyzszy jest nie obecny jak widac :) zobacz ostatnia aktywnosc w tym temacie, juz nie mowiac o tym, ze sam klepalem tyle PW i zero odpowiedzi.

I tutaj muszę Cię zmartwić bo na forum jestem codziennie. I to kiedy napisałem w tym temacie ostatniego posta nie ma najmniejszego znaczenia. Wybacz, ale oprócz forum mam jeszcze kilka innych fajnych rzeczy do robienia. Codziennie dostaję masę pw, maili i wiadomości na FB :grin: Dla Twojej wiadomości osobiście na wszystkie odpisuję. Aktualnie mam ok 30 nieprzeczytanych pw.

Oczekujesz ode mnie abym przywrócił Ci dostęp do działu ogłoszeń? A może zrobimy ankietę i niech to użytkownicy zdecydują :naughty:

Prezes-jak widać swoje zdanie na ten temat już ma-więc od tej pory-kolejne posty w tej sprawie-zaczynam usuwać, bo jak to ktoś uprzednio zauważył-robi się niepotrzebny bałagan w wątku
Opublikowano

Osoby na liscie maja do tego prawo, a reszta to grupka osob, ktorzy oceniaja po opiniach innych, wiec jak moze mi zalezec na ich entunzjazmie do mojej osoby? A poza tym, czy ja tu walcze o przejaw "lubienia" mojej osoby przez widzow sytuacji czy o to, zeby udowodnic, ze mozna mi dac szanse?

nie robiłem z Tobą interesów, ale śledząc cały wątek i to że był problem (wyjaśniony czy niewyjaśniony) nie zaufałbym Ci... to tak jak na allegro.. patrzysz na komentarze, widzisz negatywy i bujasz się dalej do innego sprzedawcy.. nic tu po Tobie.. czego byś nie napisał to i tak niczego nie zmieni.. a i jeszcze jedno.. grono osób, które są z boku mają prawo do komentowania i wypowiadania sie w temacie ! to jest forum i wszyscy mamy do tego prawo ! :closed:

Opublikowano

Muchomory są nie jadalne. Według Twojego myślenia skoro ich nie jadłem to powinienem spróbować bo może wszyscy co ich nie jedli się mylą. Jakoś nie widzę żeby ktoś stał po Twojej stronie. Mówisz, że liczysz się tylko ze zdaniem tych forumowiczów, którzy od Ciebie kupili, ale to na ich wniosek znalazłeś się na liście. Gdyby zrobić głosowanie za tym czy usunąć Cię z forum, jak myślisz jakie miałbyś szanse?

Opublikowano

nie rozumiem czemu tak chcecie wyjeb.. jawora z forum?uregulował zaległosci ,podjął próby wytłumaczenia sie w przeciwieństwie do innych ''oszustów'' wiec powinien dostac szanse.niech ma zablokowany dział sprzedarzy ale nie forum.najlepiej skonczyc juz ten temat.

Opublikowano

Ja odnosze wrazenie, ze jemu jednak zależy głównie na dziale sprzedaży. :kwasny:

Opublikowano
nie rozumiem czemu tak chcecie wyjeb.. jawora z forum?uregulował zaległosci ,podjął próby wytłumaczenia sie w przeciwieństwie do innych ''oszustów'' wiec powinien dostac szanse.niech ma zablokowany dział sprzedarzy ale nie forum.najlepiej skonczyc juz ten temat.
No właśnie najlepiej skończyć temat, więc po co On go drąży dał d*py i niech się z tym pogodzi ile razy można przytaczać mu wypowiedzi pokrzywdzonych to nie jest jeden czy dwóch kolesi, wy***ał w kosmos gro ludzi....ale jak jawor zachowuje się jak by się nic nie stało, bo niby pozałatwiał wszystkie zaległe sprawy to niech tak dalej myśli i skończy pier**lić i żalić się, że powinien dostać drugą szansę. Ludziom których wydymał jakoś nie dawał szansy na odzyskanie utraconych pieniędzy dopiero po poruszeniu tematu na forum łaskawie postanowił jebnąć skruchę i naprawić szkody ale smród się ciągnie i jak chce zostać na forum niech sie w końcu odmuli i da spokój...zapraszamy na Allegro:whistling:
Opublikowano

Jak dla mnie Carowie powinni kasowac posty zwiazane z sytuacjami juz wyniknietymi. I ewentualnie czekac na nowych cwaniakow. Bo bez sensu te dyskusje :facepalm:

Opublikowano

+ 1

Opublikowano

Ze swojej strony chciałem tylko dodać, że nie ważne jest gdzie kto dopuszcza się oszustwa, czyli nie wywiązania się z różnego rodzaju umów, zobowiązań itp. czy są to ogólnodostępne portale aukcyjne czy inne jak nasz klubowy dział sprzedam, w takim przypadku również sprawca popełnia przestępstwo określone w art. 286 par. 1 k.k.

Jednocześnie domniemany sprawca np. oddaje pieniądze kupującemu lecz po terminie określonym w umowie pomimo naprawienia szkody również dopuszcza się przestępstwa zawartego w art. 286 par. 1 k.k.

;)

Opublikowano

Ja pomimo tego, że mało się udzielam na forum to pozwolę sobie coś napisać.

Znam Jawor'a osobiście, robiłem z nim parę interesów i nigdy nie narzekałem, a wręcz przeciwnie. Czytam czytam i czytam i przychodzi mi do głowy jedna myśl, mianowicie: ogłoszenie ma wyłącznie charakter informacyjny... Nikt nie musi od niego nic kupować, tak? A skoro ma tak tragiczną opinię to przecież nikt kto ją zna nie musi skorzystać z jego oferty :)

Skoro wykazał, że potrafi doprowadzić wszystkie niewyjaśnione sprawy do końca i prosi o drugą szansę to dlaczego by mu jej nie dać, pod warunkiem chociażby BAN'a w razie kolejnego "nieporozumienia"?

Wybaczcie, że się wtrąciłem, ale tak mi się jakoś udzielił adwokacki nastrój. Wydaję mi się, że nie warto po prostu człowieka spisywać od razu na straty :)

Opublikowano

Skoro wykazał, że potrafi doprowadzić wszystkiego niewyjaśnione sprawy do końca i prosi o drugą szansę to dlaczego by mu jej nie dać

moze dlatego ze gdyby nie ten temat to nadal by mial w d*pie ludzi ktorych zrobil w uja? :facepalm: