Opublikowano 29 Maja 20179 l Dnia 25.05.2017 o 22:14, RumJanek napisał: Kup jakie trzeba i żadne przerabianie, ja też pytałem do swojego i albo nie mieli zdrowych albo odwolywali mnie do serwisu, no to zamówiłem nowe. Ile płaciłeś w ASO?
Opublikowano 29 Maja 20179 l £50 za dwie strony do quattro. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 31 Maja 20179 l Pany,będzie duża różnica i odczucia podczas hamowania jak wstawię na przód tarcze z zaciskami 320mm a tył zostanie standardowy 250mm? Jazda w 80%miasto. Z biegiem czasu wpadło by 288mm na tył ale to dopiero po pół roku od wstawienia 320mm na przód. Jakieś rady ? Planowana moc ponad 200+HP Edytowane 31 Maja 20179 l przez Dominik93
Opublikowano 31 Maja 20179 l Jak planujesz 200bhp+ to bez sensu, zamiast robić najpierw remap, ogarnij hamulce, mówię tobie od serca, bo jak zaczniesz używać te 200+ to będzie brakować tobie z tyłu i możesz się kiedyś zdziwić... Moc może poczekać a hamulec zawiedzie w najmniej spodziewanym momencie. Piszesz że 80% miasto, potrzebujesz w korkach aż takiej mocy? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 31 Maja 20179 l Planuje taka moc ale to dopiero w następnym roku więc mam trochę czasu na ogarnięcie hamulców . Chyba najpierw kupię same zaciski przód i tył , zregeneruje je, pomaluje i będą czekać na przeszczep. Piszecie że z małych prędkości nie ma różnicy czy to 312mm czy 320mm dlatego tak dumam czy sens jest wrzucać takie hamulce skoro i tak auto jeździ w mieście.. Czy potrzebuje takiej mocy na miasto ? Wiesz fajnie miec i czuć pod kopytem że jest moc :-) pozatym dużo ludzi kupuje sobie eski do miasta, czy potrzebny jest tym ludziom 340hp+ na miasto ? :-) Edytowane 31 Maja 20179 l przez Dominik93
Opublikowano 31 Maja 20179 l Najpierw bezpieczeństwo - później moc. Mam 170km oraz większość części skompletowana i gotowa do montażu na wyższa moc aczkolwiek wstrzymuje mnie brak większych hamulcy. Szczerze przy tej mocy co mam czasami brakuje już hamulca, a jeżdżę na nich dalej żeby zjechać do końca tarcze i klocki, wtedy pójdą hamulce do zmiany i dopiero wtedy reszta sprzętu Sent from my iPhone using Tapatalk
Opublikowano 1 Czerwca 20179 l Jakiej firmy polecacie przewody hamulcowe? Będę zmieniał na 320/288 i domyslam się że przewody też będzie trzeba ogarnąć aczkolwiek jeszcze tam nie zaglądnąłem Bo np na iparts znalazłem Febi za 33PLN a natomiast ATE za 80 PLN I jeszcze jedno czy do quattro będą na tył takie same przewody jak do ośki?
Opublikowano 1 Czerwca 20179 l Autor 18 minut temu, johnnythebest napisał: Jakiej firmy polecacie przewody hamulcowe? Będę zmieniał na 320/288 i domyslam się że przewody też będzie trzeba ogarnąć aczkolwiek jeszcze tam nie zaglądnąłem Bo np na iparts znalazłem Febi za 33PLN a natomiast ATE za 80 PLN I jeszcze jedno czy do quattro będą na tył takie same przewody jak do ośki? Kup kit z HEL
Opublikowano 1 Czerwca 20179 l Pytanko... Czy jest jakiś TYLNY zacisk na klocek taki jak w S4 / A4 3.0TDI i na tarczę o grubości 22mm, ale o średnicy mniejszej jak 300 do eski? Np takie 288 byłoby idealnie jakby zacisk był na 22mm a nie 12mm :-) Ewentualnie jarzmo poza RS6C5, które umożliwi wpasowanie tarcz 330mm na oryginalnym zacisku S4 Jarzm S6C6 też chciałbym uniknąć ze względu na śruby M12 (trzeba ozwiercać zwrotnice z 10 na 12) No i tarcze trzeba zmniejszyć do 326mm
Opublikowano 1 Czerwca 20179 l 2 godziny temu, H4mm3R napisał: Kup kit z HEL Też o tym myślałem tylko pytanie czy przewody w oplocie są aż tak bardzo potrzebne Kupując je to dobieram normalnie do B6 czy jak robie swapa na 320/288 z B7 to kupuje pod B7?
Opublikowano 1 Czerwca 20179 l Autor 13 minut temu, johnnythebest napisał: Też o tym myślałem tylko pytanie czy przewody w oplocie są aż tak bardzo potrzebne Kupując je to dobieram normalnie do B6 czy jak robie swapa na 320/288 z B7 to kupuje pod B7? Obojętnie, kupuj do S4
Opublikowano 2 Czerwca 20179 l 10 godzin temu, johnnythebest napisał: Też o tym myślałem tylko pytanie czy przewody w oplocie są aż tak bardzo potrzebne Kupując je to dobieram normalnie do B6 czy jak robie swapa na 320/288 z B7 to kupuje pod B7? Kup do B6 lub B7. Każde z nich prócz RS4 ma te same. Jak coś mam w ofercie czy Dev
Opublikowano 2 Czerwca 20179 l 12 godzin temu, pawelosinski83 napisał: Pytanko... Czy jest jakiś TYLNY zacisk na klocek taki jak w S4 / A4 3.0TDI i na tarczę o grubości 22mm, ale o średnicy mniejszej jak 300 do eski? Np takie 288 byłoby idealnie jakby zacisk był na 22mm a nie 12mm :-) Ewentualnie jarzmo poza RS6C5, które umożliwi wpasowanie tarcz 330mm na oryginalnym zacisku S4 Jarzm S6C6 też chciałbym uniknąć ze względu na śruby M12 (trzeba ozwiercać zwrotnice z 10 na 12) No i tarcze trzeba zmniejszyć do 326mm Jest taki zacisk ale pod tarczę 300mm i jarzmo ori S4 Po za tym klocek w S4 jest inny niż w 3.0TDI Edytowane 2 Czerwca 20179 l przez Wandej
Opublikowano 2 Czerwca 20179 l 5 godzin temu, Wandej napisał: Jest taki zacisk ale pod tarczę 300mm i jarzmo ori S4 Po za tym klocek w S4 jest inny niż w 3.0TDI Troszkę źle się wyraziłem - chodziło mi o kpl zacisk+jarzmo - po prostu potrzebuję uzyskać zacisk+jarzmo o parametrach jak w S4 ale trochę niższy (na tarczę o mniejszej średnicy)... Racja z klockami - mój błąd... Ale klocki w zasadzie nie muszą być takie same... Dobrze jakby tłoczek miał 43mm i klocek nie był mniejszy... Może jakiś zacisk na 269 się nada? Albo 280? Generalnie chcę wrzucić tarcze 330 na tył na adapterze pod jarzmo i dystansie pod tarczę o tej samej grubości, ale przy przejściu z 300 na 330 odstęp otworów w adapterze pod jarzmo to tylko 15mm, więc głowy śrub, którymi byłby przykręcony adapter do jarzma nie miną się z uszami zwrotnicy... Niższy zestaw zacisk+jarzmo (ewentualnie samo jarzmo...) pozwoliłoby zwiększyć odległość między otworami adaptera. Można zrobić śruby stożkowe, ale to podroży mocno adapter... Nie chcę też iść za bardzo w jarzmo A6C6, bo tam śruby 12 więc albo śruby "specjalne" 12/10 albo rozwiercanie zwrotnic na 12... I do tego trzeba lekko tarczę zmniejszyć (z 330 na 326).
Opublikowano 5 Czerwca 20179 l Do atrczy S4 b8 330mm wysokość 36,4, nie trzeba adaptera (czytaj tulejek dystansujących), jarzmo a6 c6, zacisk t5 i jedyna ingerencja to rozwiert na M12 i ewentualna zamiana mechanizmu od ręcznego
Opublikowano 5 Czerwca 20179 l Nie przeczytałeś ze zrozumieniem obostrzeń kolegi . nie chce takiego rozwiązania , które i tak opisał wyżej .
Opublikowano 5 Czerwca 20179 l Czytałem, dlatego wcześniej nie komentowałem. Powyższe rozwiązanie jest najlepsze i najprostsze, zwrotnica jest mega gruba, rozwiert jej nie osłabi na tyle, żeby to miało znaczenie.
Opublikowano 5 Czerwca 20179 l Problemem nie jest zwrotnica , niektórzy nie lubią toczyć tarcz do tego rozwiązania , dlatego stosują adapter i inne jarzmo.
Opublikowano 6 Czerwca 20179 l Jest takie jarzmo , pasuje na styk pod 330 na adapterze.Chętnie dowiem się z czego i pod jakie tarcze seryjnie ;-)Wysłane z Tapatalka