marcin4x4 Opublikowano 3 Lipca 2016 Opublikowano 3 Lipca 2016 (edytowane) Rozbierz wszystko, wyczyść posmaruj i poskładaj wszystko jest nowe albo po regeneracji, średnio jest co czyścić. Rozbiorę, obejrzę. demontaż niczego nie wykazał, wszystko czyste (ciągle wygląda jak nowe), tłoczek chodzi pięknie, klocek się elegancko wklikuje, itd. poskładali i jest inaczej, po 20km lekko popiskuje potem przestaje...Jak wróci zamieniam klocki, wychodzi na to że ferodo dobre jest tylko wirtualnie, choć też nie do końca bo się wielu skarży. Edytowane 4 Lipca 2016 przez marcin4x4
Arturoo Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Rozbierz wszystko, wyczyść posmaruj i poskładajwszystko jest nowe albo po regeneracji, średnio jest co czyścić. Rozbiorę, obejrzę.demontaż niczego nie wykazał, wszystko czyste (ciągle wygląda jak nowe), tłoczek chodzi pięknie, klocek się elegancko wklikuje, itd. poskładali i jest inaczej, po 20km lekko popiskuje potem przestaje...Jak wróci zamieniam klocki, wychodzi na to że ferodo dobre jest tylko wirtualnie, choć też nie do końca bo się wielu skarży. Ferodo jest dobre , żeby nie powiedzieć bardzo dobre ....ale lubi popiskiwać ....ot taki minus
marcin4x4 Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Inne klocki tez hamują a nie piszczą . dokładnie... poprzednio miałem OZ + DS i d*py nie urywał, piszczał i co gorsza wytrzymał lekko ponad rok. Ferodo jest dobre , żeby nie powiedzieć bardzo dobre ....ale lubi popiskiwać ....ot taki minus mam drugi komplet ferodo i śmiem wątpić...trzeciego nie kupię. Piszczy znaczy hamuje piszczy znaczy producent dał d*py... z hamowaniem nie ma to nic wspólnego. Edytowane 5 Lipca 2016 przez marcin4x4
H4mm3R Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Opublikowano 5 Lipca 2016 Inne klocki tez hamują a nie piszczą .Miałem ori klocki - piszczały, zmieniłem na ferodo premier - piszczenia nie było. Teraz mam PAGID i też ok, tył ori z RS4 i czasem popiskuje, ale jak wciskam hamulec to staje w miejscu.
BeyerBrown Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 Przód: gładkie OZ-ty + zwykłe klocki Ferodo Tył: ori tacze + EBC Ultimax 2 hamulce nie piszczą w ogóle, jedynie opony czasem
marcin4x4 Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) gdzie kupowales ferodo ? u forumowego speca handlowego, ceny były dobre a towar dostępny. DS'y lokalny sklep a oni z IC. Miałem ori klocki - piszczały, zmieniłem na ferodo premier - piszczenia nie było. Teraz mam PAGID i też ok, tył ori z RS4 i czasem popiskuje, ale jak wciskam hamulec to staje w miejscu. miałem DS piszczały, mam premier i piszczą ale mają ledwie 250 km.. z werdyktem poczekam. Miałem ORI, TRW, ATE, roadhouse i żaden z nich nigdy nie piszczał, w żadnym aucie mi hamulce nie piszczały. W RS4 u kumpla siedzi ori i nic nie piszczy. Edytowane 6 Lipca 2016 przez marcin4x4
FroS-t Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 Ale mi mieszacie na dniach przed złożeniem zamówienia.....
H4mm3R Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Opublikowano 6 Lipca 2016 gdzie kupowales ferodo ?u forumowego speca handlowego, ceny były dobre a towar dostępny.DS'y lokalny sklep a oni z IC. Miałem ori klocki - piszczały, zmieniłem na ferodo premier - piszczenia nie było. Teraz mam PAGID i też ok, tył ori z RS4 i czasem popiskuje, ale jak wciskam hamulec to staje w miejscu.miałem DS piszczały, mam premier i piszczą ale mają ledwie 250 km.. z werdyktem poczekam.Miałem ORI, TRW, ATE, roadhouse i żaden z nich nigdy nie piszczał, w żadnym aucie mi hamulce nie piszczały. W RS4 u kumpla siedzi ori i nic nie piszczy. To widocznie wina tarczy, ferodo najlepiej dogaduje się z zimmermann. A że DS piszczy to nie od dziś wiadomo.
marcin4x4 Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) To widocznie wina tarczy, ferodo najlepiej dogaduje się z zimmermann. A że DS piszczy to nie od dziś wiadomo. tarcza była i jest OZ http://a4-klub.pl/index.php?/topic/18311-upgrade-hamulcow-w-naszych-a4/page-411#entry4856699 zaraz będzie wina mechanika, piasty a na końcu gęstości powietrza. Edytowane 6 Lipca 2016 przez marcin4x4
H4mm3R Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Opublikowano 6 Lipca 2016 Ale czego Ty oczekujesz? Kup inny klocek skoro ten Cię irytuje, a może Twoje problemy się skończą. Nikt Cię nie zmusza do konkretnego zestawu. Ja tam byłem zadowolony z OZ + ferodo.
marcin4x4 Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 tia, tylko gdy zapytasz "co kupić", zawsze usłyszysz to samo. Ale mi mieszacie na dniach przed złożeniem zamówienia..... może OZ sport + textar ?
Rekomendowane odpowiedzi