Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wałek rozrządu i dziwne dudnienie w obudowie filtra powietrza A4 B6 1.9TDI PD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na włączonym silniku i tylko odłączyć i po odliczeniu powinno dudniec? Przy zdrowym i sprawnym silniku (walku ) jakiego dźwięku mniej więcej się spodziewać?

Opublikowano

Panowie a co powiedzie o wałku ruvivlle? Czy lepiej szukac uzywanego ori ?

Edytowane przez Turu

Opublikowano

nie kupuj rouville jak chcesz pojezdzic to kolbenschmidt stalowy

Opublikowano

Pojezdze troche na nim? I kupie go w ic?

Edytowane przez Turu

Opublikowano

być może dostaniesz ja u siebie kupowalem na miejscu w motoryzacyjnym. No mysle ze na takim pojeździsz. Wczesniej miałem walek wymieniony na plastelinę febiego i po 8tys km wytarty na krzywce wiec nie radze oszczedzac a kolbenschmidt to nie odlew chiński tylko stalowy walek polecam.

Edytowane przez Rafal1988Lodz

Opublikowano

Ja na rouville zrobiłem 20 tyś i nadal jest ok z tym że olej wymieniam co 10 tys

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

rouville to pakowacz wiec akurat może dobrze trafiles a nie każdy może mieć takie szczęście :)

Opublikowano

Kolbenschmidt 50006304 to jest ten wałek?

Opublikowano

Jakim momentem dokrecacie śruby trzymające pompowtryski? Wg informacji serwisowych powinno być 12Nm + 270 stopni, jednak z tego co czytałem przy takim momencie może się wyrwać gwint z głowicy lub ukręcić śruba.

Edytowane przez mateusz233

Opublikowano

Nic się nie urwie. Zastosuj obowiązkowo nowe śruby i dobrze wyczyść gwinty w głowicy. Ma być tak jak piszesz 12 Nm + 270 stopni. Pamiętaj jeszcze o prawidłowym ustawieniu względem krawędzi głowicy.

Opublikowano

Gwint to się może zerwać jak założysz starą, wyciągniętą śrubę... przy nowych rób jak ELSA pisze i ma być OK.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy wszystkie potrzebne śruby i uszczelki kupię w sklepie typu inter cars czy tylko aso? Wałek wystarczy ruvilla czy jest coś lepszego?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy wszystkie potrzebne śruby i uszczelki kupię w sklepie typu inter cars czy tylko aso? Wałek wystarczy ruvilla czy jest coś lepszego?

Śruby oryginał z ASO, uszczelki możesz z IC chociaż wg mnie nie ma co oszczędzać i lepiej brać ori. Wałek minimum Kolbenschmidt kuty, inne zamienniki to plastelina.

Opublikowano

Śruby do pompowtryskiwaczy kupi w IC po ok 11 zł/szt. Innych nie trzeba wymieniać.
Wg mnie szkoda przepłacać 3 razy tyle za simieringi z aso. Zawsze zakładałem Erling lub Corteco i nigdy drugi raz nie musiałem wymieniać.

Edytowane przez mateusz233

Opublikowano

Śruby do pompowtryskiwaczy kupi w IC po ok 11 zł/szt. Innych nie trzeba wymieniać.

Przecież tam wymienia sie wszystkie śruby... Jak dobrze pamietam to 4 rozne rodzaje srub szly u mnie przy wymianie.

Opublikowano

Wymienione zostały wszystkie, dzięki za pomoc

Opublikowano

Jeśli masz pewność że nikt wcześniej się do nich nie dotykał to wymienia się tylko od pompowtryskow.

Opublikowano

Właśnie u mnie tej pewności nie było bo jedna ze śrub na wałku pompowtrysków różniła się od innych więc kazałem wymienić wszystkie, z resztą polecał mi też to mechanik

Opublikowano

Witam

Mam pytanie jaki inny wałek rozrządu podejdzie do 1.9 BKE bez dpf-a .

BKE tylko do BKE czy da rade np. z BKC do BKE

z góry dzięki za pomoc :)yRPxS0P.jpgU8kBR0l.jpgco wy na to ? wydaje mi sie że wałek wytarty :facepalm:

Edytowane przez maks149

Opublikowano

Słuszna decyzja.