Maniusiek28 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 to może być każdy klej do plastiku(na pewno nie kropelka ) , ważne aby nie pobrudzić reszty słupka jak przyklejamy obudowę, no chyba że będziesz go obszywał to co innego [br]Dopisany: 15 Sierpień 2008, 18:01 _________________________________________________o i najlepiej jak będzie o konsystencji żelu uzyłem poxipolu bezbarwnego ale średnio mi to wyszło,jak elektryk mi zasilanie mi podłączy to wkleje fotki.....oto efekty mojej pracy troszkę zrąbałem ten słupek obudowa jest za nisko...ale zmienić sie juz nie da......może ktos wie do czego słuzy przycisk PEAK na moim wskaźniku.....w zestawie nie było opisu
seba1-2 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2008 no troszkę nisko ci to wyszło, ale nie wygląda to najgorzej, ważne że będziesz mógł monitorować swoją turbinę a raczej jej ciśnienie doładowania
Pawu Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 troszkę zrąbałem ten słupek obudowa jest za nisko...ale zmienić sie juz nie da......może ktos wie do czego słuzy przycisk PEAK na moim wskaźniku.....w zestawie nie było opisu PEAK pokazuje najwyższą zapamiętaną wartość - obsługę itp. musisz sam rozgryść... Powiedzcie w jaki sposób ściągnąć tą obudowę ze słupka
Maniusiek28 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 troszkę zrąbałem ten słupek obudowa jest za nisko...ale zmienić sie juz nie da......może ktos wie do czego słuzy przycisk PEAK na moim wskaźniku.....w zestawie nie było opisu PEAK pokazuje najwyższą zapamiętaną wartość - obsługę itp. musisz sam rozgryść... Powiedzcie w jaki sposób ściągnąć tą obudowę ze słupka Eeeeee.....bułka z masłem wystarczy mocniej pociągnać lub podważyc śrubkrętem obudowa wyskakuje zwraz z zaczepami
krzyniek Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Powiedzcie w jaki sposób ściągnąć tą obudowę ze słupka słupek jest na 3 choinkach a tu to co ja zrobiłem a nie mam czasu opisać
Maniusiek28 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Powiedzcie w jaki sposób ściągnąć tą obudowę ze słupka słupek jest na 3 choinkach a tu to co ja zrobiłem a nie mam czasu opisać wow...robota pierwsza klasa.....a ten drugi wskaźnik to co to jest,EGT?
krzyniek Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 temp oliwy i ciśnienie turbodoładowania, EGT nie mam.
Maniusiek28 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 a powiedz kolego jak ty to obiłes tym materiałem i co to za masa która szpachlowałeś???Moze u siebie jakoś ładniej zrobię
jarucki Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Co do obijania / obklejania materiałem to nie lepiej oddać do flakowania ?
krzyniek Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 słupek materiałem jest oklejony (klej np. budapren) materiał zakupiony u tapicerza, coś jak materiał na cienkiej gąbce ważne aby był bardzo rozciągliwy, przy dwóch, trzech zegarach jest problem z dokładnym dopasowaniem, przy jednym wyglądało by to zupełnie inaczej. materiał jest ok ale jak zwykle jest jakieś ale, tzn widać gdzie jest zbytnio naciągnięty i po prostu nie wytrzymał i odkleił się od gąbki, dlatego widać takie zmarszczki co do tej masy to jest to szpachlówka do plastiku.
Maniusiek28 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 słupek materiałem jest oklejony (klej np. budapren) materiał zakupiony u tapicerza, coś jak materiał na cienkiej gąbce ważne aby był bardzo rozciągliwy, przy dwóch, trzech zegarach jest problem z dokładnym dopasowaniem, przy jednym wyglądało by to zupełnie inaczej. materiał jest ok ale jak zwykle jest jakieś ale, tzn widać gdzie jest zbytnio naciągnięty i po prostu nie wytrzymał i odkleił się od gąbki, dlatego widać takie zmarszczki co do tej masy to jest to szpachlówka do plastiku. no,no,no......może spróbuje u siebie doprowadzić to i owo do porządku
arekkal87 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witam Gdzie mogę podłączyc swoj wskażnik w silniku AEB proszę o podpowiedzi .
Dev Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 a g Witam Gdzie mogę podłączyc swoj wskażnik w silniku AEB proszę o podpowiedzi . a gdzie chcesz podłączyć?zaraz za turbo do Kolegi Krzyniek: przydałby sie tam jeszcze czujnik cisnienia oleju :>
spanky Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 do Kolegi Krzyniek: przydałby sie tam jeszcze czujnik cisnienia oleju :> bardziej EGT ...
jarucki Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Panowie jak jest z tym wężykiem w ECU i silnikiem AHU. Kolega seba1-2 w pierwszym poście opisuje krok po kroku jak podłącza wężyki.... W dniu dzisiejszym postanowiłem przygotować przewody pod wskaźnik turbo, okazało się że w moim aucie (Passat B5...) w skrzynce ECU nie ma wejścia i wężyka z ciśnieniem no to się rozczarowałem. Wielka Prośba do kol. krzyniek aby dał jakieś info jak to zrobić w jakiś szczegółach...
Dev Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 [br]Dopisany: 29 Sierpień 2008, 21:46 pm_________________________________________________ do Kolegi Krzyniek: przydałby sie tam jeszcze czujnik cisnienia oleju :> bardziej EGT ... EGT do AJM-a??????????? :polew: :polew: :polew:
jarko Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 do Kolegi Krzyniek: przydałby sie tam jeszcze czujnik cisnienia oleju :> bardziej EGT ... spanky myślę podobnie do kolegi jarucki resztę napisze jak wrócę ze zlotu:) krzyniek )
jarucki Opublikowano 19 Września 2008 Opublikowano 19 Września 2008 krzyniek możesz mi powiedzieć gdzie kupiłeś króciec???
krzyniek Opublikowano 28 Września 2008 Opublikowano 28 Września 2008 jarucki wysłałem PW a jakby jeszcze kogoś interesowało to cały króciec wygląda tak
kojot_84 Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Chlopaki ja wlasnie zaczelem montowac ale sie okazalo ze w AFNie nie ma wezyka przy komputerze to wiec tez mi zostaje tylko kruciec?
Rekomendowane odpowiedzi