black4 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Do "normalnego" poruszania sie na codzien ten 2.0tdi w A6 jest wprost idealny, troche pary brakuje jak sie leci "szybciej" autostrada ale mozna to jakos przezyc, choc dalej uwazam ze w samochodach pokroju A6 mniej niz 6 garow nie przystoi . Nie tylko ty tak uwazasz.U mine dostepny jest 3.0 tid zdlawiony do 211 km i to chyba najfajniejsza budzetowa alternatywa do A6. Na tym zdjecia zalatuje troche wioska ale na żywo wyglada super. Sorry ale nie popadajmy w skrajnosci..... cuber jezeli weźmiesz sobie nawet zwykle B8 z silnikiem R4 a pojedziesz potem takim samym autem tyle ze z 3.0 TDI to różnica w prowadzeniu na niekorzyść 3.0 TDI jest widoczna bardzo dokładnie.V6 nad przednia osią sprawia ze czuć tego wielkiego kloca wiążącego z przodu.W A6 dodatkowo to wrażenie potęgują gabaryty samochodu długość szerokość na drodze i ogrom miejsca w środku.Po prostu czuć ze jedziesz dużym i ciężkim autem. Witajcie, Ciekawe jak będzie z awaryjnością tych "nowych" 3.0 TDI np w B9 i kosztami ich ewen, napraw. Czy orientujecie się jakich modyfikacji w silniku dokonano w stosunku do 3.0 TDI z B8.5 ? Pozdrawiam!
miron78 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Dziś miałem okazję przyjżeć się dłużej B9 w pełnym s-line benzynie bez Q nawet to łądniutkie odebrana jako jedna z pierwszych jeżeli nie pierwsza na śląsku jak dla mnie to bardzo przyjemne i obszerne wnętrze materiały jak najbardziej ok jedynie jakaś straszna koza jak na s-line Kiera i lampy (kierunkowaskazy) miazga
miron78 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) że niby co ? chyba zdjęcia mówią same za siebie Edytowane 31 Grudnia 2015 przez miron78
MAT1000 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Oglądałem avanta w salonie z jasno-szarą skórą/alkantara, pełny sline. Fajna, kilka smaczków jak świecące logo na progu. Zdziwił mnie tylko bagażnik, zapasówka jako koło dojazdowe i nie ma jak w B7 dodatkowego miejsca nad dojazdówką. Chyba jakaś tam elektronika napchana pod dojazdówkę.
Kamyk Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 I tablet :facepalm: nie mogli go zrobić chowanego ? wygląda fatalnie, tak na moje rzecz jasna
black4 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) I tablet :facepalm: nie mogli go zrobić chowanego ? wygląda fatalnie, tak na moje rzecz jasna Witajcie, Widzę, że większość klubowiczów ma mieszane odczucia odnośnie zabiegów stylistycznych w B9. Z zewnątrz bryła i proporcje nawet ujdą w tłoku, pomijając te udziwnione reflektory ;( Mnie osobiście najbardziej przeszkadza ten tablet na desce. Sterczy bydle na desce jak ch.... Czy naprawdę zrobienie chowanego w desce aż tak podraża koszty produkcji? Dużo nawalili tych inkrustacji, zdominowały te szerokie listwy deskę i tunel środkowy. Mogły by być subtelniejsze... Pierwsza rzecz jaką bym zrobił w B9 to wstawił listwy carbon albo piano PS1. Jeszcze do niedawna Audi słynęło z pięknej, harmonijnej i ponadczasowej stylistyki, teraz idą w udziwnienia... PS2. Kwestia polityki cenowej szkoda gadać... Za cenę prawie golasa można znależć lekko używane A7 w pięknej opcji, Może lift B9 będzie ciekawszy... Ciekawe jak będzie z jakością i czy uchodźcy porządnie będą składali to ustrojstwo Pozdrawiam i Happy New Year Edytowane 1 Stycznia 2016 przez black4
turzol Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Dziś miałem okazję przyjżeć się dłużej B9 w pełnym s-line benzynie bez Q nawet to łądniutkie odebrana jako jedna z pierwszych jeżeli nie pierwsza na śląsku jak dla mnie to bardzo przyjemne i obszerne wnętrze materiały jak najbardziej ok jedynie jakaś straszna koza jak na s-line Kiera i lampy (kierunkowaskazy) miazga A gdzie to ma halogeny, że tak spytam? Jeśli to zawias 1BE to faktycznie stoi jak koza na pastwisku, moze to kwestia małych kół, które tutaj giną. ALe ogółem wg mnie auto robi wrażenie.
jedrekx Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 A gdzie to ma halogeny, że tak spytam? w lampach
wrclaguna Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 w wiekszosci nowych AUDI brak tradycyjnych halogenów w to miejsce montują RADARY ACCPrzy okazji nowe ( pierwsze) kodowania w A4 8W jakby kto potrzebował http://a4-klub.pl/index.php?/topic/343698-kodowania-vcds-a4-b9-8w/#entry4701817
turdzi Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Dziś miałem okazję przyjżeć się dłużej B9 w pełnym s-line benzynie bez Qnawet to łądniutkieodebrana jako jedna z pierwszych jeżeli nie pierwsza na śląsku jak dla mnie to bardzo przyjemne i obszerne wnętrzemateriały jak najbardziej okjedynie jakaś straszna koza jak na s-lineKiera i lampy (kierunkowaskazy) miazga Miron nowe A4 mozna zamówić z trzema konfiguracjami zawieszenia ktore nie ma nic wspolnego z Slinem wiec jezeli ktoś sobie zamówił zawieszenie komfortowe i dorzucił do tego Sline to wlasnie tak to bedzie wygladac. ja widziałem Sline ze zawieszeniem sportowym i siedział nisko jak na Sline przystało.
andynl Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 No to czekamy teraz kto pierwszy przerobi ten gówniany tablet na ten składany z A6
Jakoob Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Oglądałem, nie jeździłem ale dwa zdania dorzucę. Mi się auto naprawdę podoba, mam wrażenie że niektórzy na siłę się czepiają i oczekują cudu po A4. Z takimi wymaganiami to trzeba by chyba na A8 patrzeć Odnośnie "tabletu", polecam pooglądać go w Mercedesie C Klasse - wtedy zobaczycie co znaczy zamocować na desce rozdzielczej tandetę. Faktycznie cena wychodzi wysoka, dwójka z przodu to już trochę przesada, jedyna w miarę dobrze wyglądająca opcja to doposażone 1.4 150KM (papierowo niemal identycznie jak 1.8 160KM w B8 przedlifotwej, choć fakt - nie wiem jak ta nowość jeździ) ale już słyszę to forumowe marudzenie na silnik w kolejnych postach...
lexiu Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 PS1. Jeszcze do niedawna Audi słynęło z pięknej, harmonijnej i ponadczasowej stylistyki, teraz idą w udziwnienia... Nowe A5 będzie śliczne. Oczywiście to sprawa indywidualna ale mnie podobało się
Kamyk Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 PS1. Jeszcze do niedawna Audi słynęło z pięknej, harmonijnej i ponadczasowej stylistyki, teraz idą w udziwnienia... Nowe A5 będzie śliczne. Oczywiście to sprawa indywidualna ale mnie podobało się a gdzie są zdjęcia ?
st4yKool Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 3.0 tdi jest tylko 20 kg lżejsze niż b8... :/
Gibons Opublikowano 3 Stycznia 2016 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Dla mnie ten tablet to porażka. Lusterka na drzwiach też mi się nie podobają. Wirtualne zegary również średnio mi się widzą ciekawe jak w przypadku awarii do b8 przeszczepiłbym pewnie fotele i lampkę z podsufitki która pewnie będzie pasować.
andynl Opublikowano 3 Stycznia 2016 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Lusterka na drzwiach też mi się nie podobają. No takie trochę ośle uszy im wyszły
edraven Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Biorąc pod uwage jakie lustra w leonie III odwalili to tutaj jest rzeczywiście kłapouch
Rekomendowane odpowiedzi