domjenick Opublikowano 4 Lipca 2009 Opublikowano 4 Lipca 2009 a zostalo Ci cos rurek? [br]Dopisany: 04 Lipiec 2009, 23:23_________________________________________________do zlotu chyba zrobisz wszystko?myslalem,ze om ciut mniejszy dobra baza do alszych modow-na zocie pomyslimy i pomodzimy :gwizdanie:
szkopek Opublikowano 4 Lipca 2009 Opublikowano 4 Lipca 2009 no spory to on jest musze jeszcze turbo zmienic ale narazie mi sie nie chce,potem tylko wtryski i programik
sokolnh Opublikowano 4 Lipca 2009 Opublikowano 4 Lipca 2009 okropnie to wyglada mogłes sie troche postarac zeby mniej go było widac
szkopek Opublikowano 5 Lipca 2009 Opublikowano 5 Lipca 2009 mialem jeszcze jeden icek mniejszy ale zdecydowalem sie na tego bo napewno spelni swoje zadanie lepiej jak ten maly,jesli chodzi o wyglad to mi sie podoba bo widzialem juz kilka mocnych aut z wystajacym duzym ickiem i mnie to pasi
sokolnh Opublikowano 5 Lipca 2009 Opublikowano 5 Lipca 2009 ale tam sposób montażu ic-ka wymuszony jest wydajnością do sporej mocy i nie mozna porównywać aut, które mają grubo ponad 200 czy 300 koni do AFNa z którego na setupie o którym piszesz wyciagniesz 160 moze 170 koni no ale co kto lubi
Iverson Opublikowano 5 Lipca 2009 Opublikowano 5 Lipca 2009 btw , słyszałem ,że do 170ps wystarczy smic z awx, avf , prawda to??
miro_x Opublikowano 5 Lipca 2009 Opublikowano 5 Lipca 2009 do 170 pewnie tak bo na tylu jezdzą serie avf/awx po softach
domjenick Opublikowano 5 Lipca 2009 Opublikowano 5 Lipca 2009 ... mialem jeszcze jeden icek mniejszy ale zdecydowalem sie na tego bo napewno spelni swoje zadanie lepiej jak ten maly,jesli chodzi o wyglad to mi sie podoba bo widzialem juz kilka mocnych aut z wystajacym duzym ickiem i mnie to pasi ...taki cooler-to dobra baza do dalszych modow-zderzak zawsze mozna od esy wcisnac
Cristoforo Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 czy takie połaczenie bezposrednio rury do kolekora ssącego nie bedzie miało negatywnego wpływu na silnik?? czy może zostawić chociaż klape gaszocą ten przekrój rury co idzie do kolektora to jaki rozmiar 57-60mm?
szkopek Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 w AFN-ie nie ma klapy do gaszenia silnika, a srenica rury na kolektorze od AWX-a to 2.5 cala czyli 64mm
Cristoforo Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 w AJM lepiej zostawić tą klapę do gaszania silnika? bo kolektor już mam z rurami z nierdzewki nie bedzie problemu
szkopek Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 Cristoforo pisal o tym jaro4444 w tym samym watku zerknij na str 14
Kowi87 Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 Cały montaż zajął prawie 12h, niestety mam mało fotek ponieważ w miedzyczasie padł mi aparat, jeszcze musze tam dorobić uchwyty orurowania bo narazie są prozaicznie zamontowane :gwizdanie: A tak prezentuje sie już ze zderzakiem, prawie go nie widać nie podcinałem żadnych kratek jedynie zderzak jest muśnięty, między chłodnicą, a IC jest 1cm luzu, od spodu zapiera sie o chłodniczke oleju(ona zaparta o pas), która jest w części stykającej sie owinięta gumą, wiec IC nie drga A tak wygląda podcięta belka Myśle że lepszym rozwiązaniem było by wstawienie tam coolerka o wys. 14cm, nie trzeba by było nic podcinac belki , jedynie troche wyrównać od wewnątrz zderzak U siebie upchałem jak większość IC 18cm(2krotnie większy niz seryjny), z halogenami nie było zadnych problemów(a podobno miały być) jedyne co to spryski troche utrudniły życie(są praktycznie koło odboi zderzaka) Koszt: IC - 300zł 1,5m prostej rury z kwasiaka - 50zł 8 kolanek - 19zł/szt 2 redukcje silikonowe - 2x49zł 8 obejm - 5zł/szt Koszt 640zł/za części + robota 200zł Z rury zostało mi jeszcze ok 1m, 2 kolanka i 2 obejmy Wszystko kupowałem w Investa, Agrokor
Cristoforo Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 a IC gdzie kupiłeś też Investa, Agrokor ???
Kowi87 Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 a IC gdzie kupiłeś też Investa, Agrokor ??? IC używany na alegro kupiłem
Fifiński Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Koledzy, nie wiecie czy jakaś firma na śląsku zrobi cały fmic od początku do końca, badź tylko zamontuje go (sam kupie częśći) ??
Rekomendowane odpowiedzi