pawelp2208 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Wszystko to magistry bez przyuczenia. No i tu w sumie masz rację... bo ja chociaż mam tego magistra to jak przez 10 lat zasuwałem u ojca w warsztacie to wiem co to znaczy zrobić element (na nie numerycznej frezarce) z dokładnością do 0,1 mm na długości 250-300 mm... bo na CNC to inna bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymeniu Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Ale miałeś wiedzę+PRAKTYKĘ a to najważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turdzi Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Bry Panowie,otóż rozmawiałem dzisiaj z Adamem ze Sportmile i jestem umówiony na wizytę u niego w przyszłym tygodniu. Przy okazji będzie też robił S7 więc zobaczy co uda mu się zrobić z softem itp. Rozmawialiśmy o użytkowaniu GTR'a plusach i minusach, kosztach upgrade'ów i eksploatacji. Samochód robi wrażenie niestety nie tylko osiągami ale tez ilością elementów niedopracowanych jak choćby skrzynia biegów czy chłodzenie. Oczywiście wszystko jest do zrobienia i do ogarnięcia ale koszty idą do kwadratu. A tak w ogóle to jak wam się podoba RS7 ? No ja na początku myślałem o zmianie auta na koniec tego roku na RS6 C7, ale nie ma sensu bo tak jak ktoś już tu pisał stracę najwięcej bo najbardziej w pierwszym roku dostaje się w dupe. Poza tym gwarancja i inne duperele. Trzeba ochłodzić trochę głowęplus fakt ze nieLiczl bym na cene mniej niz 500K co realnie da pod 600 z wyposazeniem a auto wcale nie bedzie duzo szybsze.Jedyny plus RS6 to niepowtazalny wyglad. Tego samego argumentu mozna w sumie uzyc przy porownaniu z 3.0 tdi biturbo.Jak by nie bylo samochod mega szybki na codzie az w sumie mozna sie zastanawiac czy potrzeba szybszy dupowoz a zawsze to 100 k zostaje w kieszeni czy to na dupowoz dla zony czy doinwestowane EVO do zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitshi Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Szymeniu coś apropo szybkich "szóstek" Audi. Nissan GT-R vs Audi RS6 Evotech - YouTube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladi Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Szymeniu coś apropo szybkich "szóstek" Audi. Nissan GT-R vs Audi RS6 Evotech - YouTube :shock3:ale objebał Nissana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Szymeniu coś apropo szybkich "szóstek" Audi. Nissan GT-R vs Audi RS6 Evotech - YouTube :shock3:ale objebał Nissana No i znowu seria vs mody , czym tu się zachwycać , nie trzeba filmiku oglądać zeby wiedzieć jaki wynik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladi Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Szymeniu coś apropo szybkich "szóstek" Audi. Nissan GT-R vs Audi RS6 Evotech - YouTube :shock3:ale objebał Nissana No i znowu seria vs mody , czym tu się zachwycać , nie trzeba filmiku oglądać zeby wiedzieć jaki wynik Ja tam nie siedzę w tych klimatach więc dla mnie 3 litry to już jest fajna cyferka:grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Szymeniu coś apropo szybkich "szóstek" Audi. Nissan GT-R vs Audi RS6 Evotech - YouTube :shock3:ale objebał Nissana No i znowu seria vs mody , czym tu się zachwycać , nie trzeba filmiku oglądać zeby wiedzieć jaki wynik Ja tam nie siedzę w tych klimatach więc dla mnie 3 litry to już jest fajna cyferka:grin: spoko, wyjaśnię ci przy stole w BT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2208 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Ale miałeś wiedzę+PRAKTYKĘ a to najważniejsze. Tak dokładnie w przypadku obrabiarek praktyka jest niezwykle ważna, z czasem to człowiek słyszy czy maszyna pracuje na właściwych parametrach. A w rzeczywistości jest tak jak piszesz "przyjdzie gość, stanie przy maszynie i pyta się co dalej.. ;)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymeniu Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Dlatego Pawle nie jaram się wcale na tę RS6 C7 bo nie ma takiej potrzeby, poza tym nie bije piany tutaj tylko o tak. Rozmawiamy porównujemy itp a ja wyciągam z tego wnioski. Na razie mam co ma i wystarczy, przyjdzie wiosna to się pomyśli. Ale jak tak dalej pójdzie to nie będę miał niestety czasu, podobnie jak z motocyklem zrobiłem w ciągu roku 1000km bo nie było czasu. Na razie szukamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladi Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Szymeniu coś apropo szybkich "szóstek" Audi. Nissan GT-R vs Audi RS6 Evotech - YouTube :shock3:ale objebał Nissana No i znowu seria vs mody , czym tu się zachwycać , nie trzeba filmiku oglądać zeby wiedzieć jaki wynik Ja tam nie siedzę w tych klimatach więc dla mnie 3 litry to już jest fajna cyferka:grin: spoko, wyjaśnię ci przy stole w BT Spoko po 24-tej będziesz mi tłumaczył to wszystko zajarzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymeniu Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Już sobie dałem siana z porównaniami aut z różnych przedziałów cenowych i klasowych. To nie ma sensu. Stawianie GTR'a i Audi , Lamborghini i Audi, ciekawe że najwięcej porównań jest z Audi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brysio Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 X-Shtrasse: Nissan GT-R R35 (480 hp) vs Audi RS6 Evotech (750 hp) ale zobacz ze nissan za kazdym razem do 200 odchodzi od audi bez problemu choc audi ma prawie 300koni wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 To może i ja wyślę, jak myślicie częste podważenie zdania szefa to zaleta czy wada bo ja tak lubię Zależy jak bardzo niezastąpiony jesteś w swojej robocie czy jak cię cenią Co do momentu obrotowego Benzyna-Diesel to w dieslu moment 700Nm wciska w fotel, ale ten wcisk płynnie narasta i jest w sumie łagodnie odczuwany. A 700Nm w benzynie daje takiego strzała jakbyś dostał łopatą w plecy. Tak więc w benzynie jest większy hardcore Wszystko w sumie też zależy od tego w jakim aucie to jest, jaka masa własna, z jakim zawieszeniem, napędem itd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek98igo Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 stare rs6 sportmile vs nowe m5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 stare rs6 sportmile vs nowe m5 Eee tam... Wygrał bo złożył lusterka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowak_zg Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 stare rs6 sportmile vs nowe m5 pitorek ale to nie m5 nie sugeruj sie moca ... bo to jest bmw m550d ktore ma w serii 381KM te slyne TRIturbo ... zrobione na 550KM co na pierwszy rzut oka sugeruje bezynowe prawdziwe seryjne m5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrab Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 stare rs6 sportmile vs nowe m5 pitorek ale to nie m5 nie sugeruj sie moca ... bo to jest bmw m550d ktore ma w serii 381KM te slyne TRIturbo ... zrobione na 550KM co na pierwszy rzut oka sugeruje bezynowe prawdziwe seryjne m5 Co wy ku...a porównywacie seryjkę ha ha ...Śmiech na sali .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NYNA Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 porównywacie porównujecie raczej:wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek98igo Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 550hp jak nie umiesz czytac:decayed: myslalem ze ten beemfuj sie popsul ,bo roznica 40wagonow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi