Bart-S Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2014 ile dales za niego ? 480zł - byłby taniej, ale zamówienie było extra i na szybko.
grzes283 Opublikowano 1 Maja 2014 Opublikowano 1 Maja 2014 Ja u siebie zmieniałem własnie na Wahlera i jeżdze już 3 rok bez problemu. Płaciłem chyba cos koło 400 z wysyłem, także polecam Tobie w 100%
Bart-S Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Opublikowano 8 Maja 2014 Mija tydzień i przy EGR suchutko. Poza tym, żadnej różnicy dot. zachowania auta nie odnotowałem... I tak też przyszedł ten dzień gdy wiesz, że będzie bolało no ale już trzeba Za chwilę montaż...
wrclaguna Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Poduszki silnika przerabiałem to , dodatkowo sprawdz na skrzyni .
Bart-S Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Opublikowano 8 Maja 2014 Od skrzyni jest OK Ale doszły jeszcze uszczelki do vacuum pompy i pod pokrywę zaworów...
siemian Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 oj wyrwałem już taką nie jedną tak z ciekawości ile one teraz kosztują?
Bart-S Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Opublikowano 8 Maja 2014 oj wyrwałem już taką nie jedną tak z ciekawości ile one teraz kosztują? Niecały tysiąc za komplet...
Marynarz____ Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Bartek pewnie taka opcja Ciebie nie interesuje ale ze swojej strony moge polecic oil catch tank z lublina lub honkera.Jest o wiele lepszy niz te allegrowe swiecidelka bo spelnia swoje zadanie.Co jakis czas spuszczam z rurki wode i szlam. Nie wykluczam ale OCT zostawię sobie na moment gdy będzie ściągana głowica i przy okazji czyszczony kolektor dolotowy... Tom się szybko uwinął więc towar już jest: http://www.bye-clan.neostrada.pl/A4K/EGR/newegr.JPG Nie różni się niczym od "oryginału" - poza wytartym znaczkiem jest identyczny. W ASO trzeba za niego zapłacić 1102zł - aftermarketowy odpowiednik to zależnie od tego jak trafimy wydatek rzędu 360-510zł. W tym konkretnym przypadku nie widzę sensu aby przepłacać http://www.bye-clan.neostrada.pl/A4K/EGR/egrdiff.JPG Wróćmy jeszcze na chwilę do usterek stwierdzonych przy starym zaworze... Na zdjęciu poniżej widać tłoczek zaaworu EGR, który jest zaciągany do góry siłą podciśnienia. Ten element uległ zużyciu - ma luzy, których nowy zawór nie posiada. http://www.bye-clan.neostrada.pl/A4K/EGR/valve1.JPG Skoro jest luz to mamy także i szczeliny, którymi olej dostaje się pod flanszę zworu EGR - gdzie następnie jest wyrzygiwany bocznymi otworami (najczęściej spotykany problem przy pocących się EGR w AVF/AWX). Poza tym - kolejny wyrobiony element, ośka przestawnika klapy... Tutaj też puszcza uszczelnienie i olej jest wyrzucany na zewnątrz. http://www.bye-clan.neostrada.pl/A4K/EGR/damage.JPG No nic, idę montować nowego grata - po montażu zrobię logi i zobaczymy jak to wygląda od strony czysto diagnostycznej Ja tam wolałem zaoszczędzić kasę na niepotrzebną rzecz i wydać ją na mody. Wyciąłem parcha w cholerę, zostawiłem tylko klapę gaszącą, wyczyściłem dolot i żadncyh niepokojących objawów po tej operacji nie odnotowałem. Może poza tym, że w porównaniu do ojca audi (w którym egr pracuje) na odcinku 10 km w zimę w moim trochę dłużej potrzeba na osiągnięcie 90 stopni
srb38vx Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Tak to już jest, jak już nima co robi to się w silniku kopie :decayed: Bartuś nie lepiej kupić jakigoś golasa i modzić od nowa a nie wkręcać się że EGr -poduszki do wymiany
Bart-S Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Opublikowano 8 Maja 2014 W tym właśnie problem Andrzejku - spróbuj dorwać RSa w golasie
nitroo Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Bart-S, co użyłeś za uchwyt do telefonu? To do Iphone'a dedykowany, czy coś innego pod inne telefony?
Bart-S Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Opublikowano 8 Maja 2014 Bart-S, co użyłeś za uchwyt do telefonu? To do Iphone'a dedykowany, czy coś innego pod inne telefony? Oryginalny uchwyt od Audi - kosztuje fortunę :/ Uchwyt nie jest uniwersalny, jest dedykowany dla danego modelu telefonu ( w ASO 500zł).
nitroo Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Jak ASO, to rozumiem, że Iphone, bo pytałem i mówili, że Audi tylko z Apple współpracuje No faktycznie, koszt taki, że głowa mała
niestandardowy Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Widzisz roznice po zmianie poduch? Ja wymienilem gdy nie waliy jeszcze bledem ale czerwony olej juz puscily... Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
H4mm3R Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Bart-S, co użyłeś za uchwyt do telefonu? To do Iphone'a dedykowany, czy coś innego pod inne telefony? Oryginalny uchwyt od Audi - kosztuje fortunę :/ Uchwyt nie jest uniwersalny, jest dedykowany dla danego modelu telefonu ( w ASO 500zł). Tu masz uniwersalny uchwyt na smartphona https://shops.audi.com/de_DE/web/zubehoer/p/universelle-handyablage-4g0051435a-10#
Bart-S Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Opublikowano 8 Maja 2014 Widzisz roznice po zmianie poduch? Ja wymienilem gdy nie waliy jeszcze bledem ale czerwony olej juz puscily...Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka U mnie zerwana lewa poducha waliła już ostro - szczególnie odczuwalne przy odpalaniu i na dziurach. Prawa okazała się OK ale i tak profilaktycznie wymieniona. Teraz jest cisza i spokój
Bart-S Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2014 No ba - półośki lada dzień będę zmieniał... Do tego komplet filtrów + olej ...Gośka ją ujeżdża - widzę ją tylko w dwóch przypadkach: tankowanie i mycie
Artur82 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 No ba - półośki lada dzień będę zmieniał... Do tego komplet filtrów + olej ...Gośka ją ujeżdża - widzę ją tylko w dwóch przypadkach: tankowanie i mycie dobrze Bartek, że daj Ci chociaż zatankować
Rekomendowane odpowiedzi