Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Emulator zmieniarki na MP3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie, obydwa musza byc podlaczona do masy i niewazne gzie je podepniesz byle byly podpiete do masy

Właśnie o to chodzi, że bardzo ważne jest gdzie się podepnie.

Każdy punkt masowy musi się spotykać w jednym miejscu - jeśli podepniesz byle jak - "byle do masy", może powstać tzw. pętla masy. Prąd płynący po torze masy spowoduje spadki napięć na przewodach i masy różnych urządzeń nie będą na tym samym poziomie.

Opublikowano

troche zle to napisalem chodzilo mi o podpiecie obojetnie gdzie do masy - na obudowi radia, za niema roznicy cze podepniesz pod jedna srobke czy pod inna (na obudowie) i tak jak piszesz bardzo wazne jest zeby dobrze podlaczyc mase dobrze dokrecic srubki zeby byl dobry styk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kostkia.th.jpg

..również się zastanawiam nad zakupem emulatora, problem w tym, że po wyjęciu radia zacząłem rozmyślać dość mocno, w które złącze wpinamy emulator. Wszystkie są u mnie "zajęte" (chorus a4 b6), wiem, że emulator wpinamy w 3 złącze od góry czyli to od zmieniarki, nooo chyba że się mylę. Może jakaś podpowiedz z Waszej strony ? aha chciałem dodać, że nie posiadam zmieniarki.. pozdrawiam !

Opublikowano

zgadza się podpinasz pod to złącze na samej górze, a dokładniej w to miejsce gdzie masz nie doprowadzone przewody. Do emulatora dołączony jest kabel, można go nazwać takim małym rozgałęźnikiem ;) wygląda on tak ( na zdjęciu ten środkowy).

08320d2ba07c5402m.jpg

podpinasz go do tej fabrycznej kostki. Dołączony kabel różni się tym od fabrycznego, że końcowa kostka nie jest jednolita, tylko podzielona na 3 mniejsze kostki. Musisz wypiąć z tej przedłużki niebieską kostkę i w miejsce to wpiąć identyczną kostkę niebieską, która wychodzi z emulatora, 30 sek roboty :D U mnie śmiga aż miło również na radiu Chours 2

Opublikowano

W tym watku jest podany link (nie alegro) :gwizdanie: emide cos tam :gwizdanie:

Opublikowano

U mnie działa ale kiedys była tam oferta tych zmieniarek po dobrych cenach, szukaj na alegro zmieniarek Xcar link :good:

Opublikowano

a może masz jeszcze kontakt bezpośrednio do gościa który tym handlował? na allegro są po 399zł wydaje mi się że to dość dużo jak za tak prostą elektronikę made in china ;)

Opublikowano

bardzo dużo ja zakupiłem za 320zł łącznie z przesyłką za 40zł mogłem dodatkowo dokupić moduł BT

Zamawiało sie takim formularzem na tej stronie i wszystko dogadywało sie przez maila wiec moze napisz do goscia czy ma jeszcze te sprzęty :mysli:

Opublikowano

maxbmx daj znać jak uda Ci się skontaktować z tym gościem (namiar)

Opublikowano

Zdazyło wam sie zeby emulator sie zawiesił(zablokował sie na 2 piosenkach i cały czas na wyswietlaczu przeskakiwało z track xx na track yy i nic nie grało) Bo u mnie czasem tak sie dzieje(sporadycznie raz na 3 misiace). I mam z tym problem bo radio zapamietało liczbe piosenek np cd01 czyta ze mam 57 piosenek a w rzeczywistosci siedzi 99. Jest jakiś sposób na zresetowanie pamieci radia ??? czy tylko pozostaje odpiecie aku na pare minut :mysli: (to działa sprawdzone)

Dodam że jak mi sie zawiesi sprzet to trzeba zmienic mu żródło piosenek czyli podpiąc albo usb albo inna karte sd i wtedy juz gra. też tak macie czasem???

Opublikowano

tez tak ma ale wydaje mi sie ze w moim przypadku problemem jast karta sd, juz nieraz wrzucilem muzyka wkladam do zmieniarki a tam lipa przeskakuje z xx na yy i nic wiecej, wyciagnalem karte, do domy, wrzucam w kapa a tam ze problem z odczytem..... format znowu wgrywam muzyke i wszystko oki dziala jak powinno i tak co jakis czas

Opublikowano

No własnie :blink:

Wcześniej miałem drugą karte jako reset, no ale gdzieś mi wyszła z auta :wallbash: Noi teraz jak sie zawisił to musiałem pendriva adaptować :naughty: Po formaqcie karty oczywiscie odtwarzacz zaczął czytać wszystko. Ale zastanawiam sie czy jest jakis sposób na reset radia???

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

maxbmx daj znać jak uda Ci się skontaktować z tym gościem (namiar)

dzweoniłem do gościa rozmawiałem i niema niestety na chwilę obecna bo amja jakies problemy prawne z tym niemają jakichś papierów na to jakies pozwolenie czy cus takiego :/ także lipa pozostaje nam panowie szukac z allegro

Opublikowano

Najlepszą metodą na zresetowanie zmieniarki jest wyciągnięcie kluczyka ze stacyjki.

Opublikowano

Najlepszą metodą na zresetowanie zmieniarki jest wyciągnięcie kluczyka ze stacyjki.

to chyba w twojej wersji u mnie nie działa kluczyk, zgaszenie silnika wyłaczenie radia, a nawet odłaczenie tej zmieniarki na chwile. Jedyny skuteczny sposób u mnie to odłączenie aku

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

zdecydowałem sie na zakup tego emulatora, tylko teraz nie wiem który kupić, żeby miał funkcję przewijania utworów .Zainteresowała mnie ta oferta :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=653024551

napisałem maila do sprzedawcy z pytaniem o przewijanie utworów i otrzymałem taka odpowiedź:

"Wszystko zalezy od radia. w niektorych jest taka mozliwośc w niektorych nie ma.

Nie ma konkretnych modeli z ktorymi dziala, po prostu zalezy od sztuki. "

wydaje mi się to trochę dziwne :/ może ktoś poda link do sprawdzonego emulatora zmieniarki który obsługuje przewijanie utworów,będę wdzięczny smiley

Opublikowano

troche dziwne bo zawsze zalezalo od zmieniarki czy ma opcje przewijania, bt itp, a tu koles pisze jak by sie wogole nie znal co sprzedaje, moj emulator wizualnie wyglada tak samo, (ja nie mam przewijania) ale tego sie chyba na oko nie zobaczy, a i jeszcze w opisie jest napisane ze dziala z chorusem.... Z CHORUSEM NIE DZIALA, chyba ze masz chorus2

Opublikowano

no właśnie wydaje mi się, że pewnie nie działa przewijanie, a sprzedawca chce w ten sposób ściemnić i pewnie myśli,że zaryzykuję ;)

odezwał sie drugi sprzedawca z tej aukcji :

http://moto.allegro.pl/item662972225_zmieniarka_sd_usb_audi_a3_a4_a6_a8_warszawa_sklep.html

i zapewnił mnie,że jego emulatory mają przewijanie i do tego mają możliwość rozbudowy o bluetooth i chyba sie skuszę na ten emulator.Niestety nie ma zbyt wielkiego wyboru i taniej nigdzie nie znalazłem.

jest jeszcze coś takiego :

http://moto.allegro.pl/item656407904_zunix_zmieniarka_sd_usb_i_pod_audi_vw_seat_skoda.html

funkcje ma ciekawe,bo ma sterowanie ipodem, ale gdzieś czytałem, że ktoś miał problemy z tym sprzętem i boję sie zaryzykować :/