Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Emulator zmieniarki na MP3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie kazdy emulator ma mozliwosc przewijania taksamo niektore nie czytaja kart 4gb i sdhc http://emide.pl/xcl/ poczytaj, popytaj sprzedawce co ci moze zaoferowac na chwile obecna

Opublikowano

mój jednak czyta 4gb sdhc ale w dosć ironiczny sposób. Oatatnio zawisiło mi sie na 2gb wiec wyjałem tą karte i włożyłem sdhc i odziwo odpaliła no ale po kazdym zgaszeniu silnika na dłuższy okres musze wyjąc karte i włożyć ponownie zeby zagrała (gra od tego samego momentu co skończyła poprzednio) już nie wiem co z tym zrobić włozyłem spowrotem 2gb i jest OK

Opublikowano

...Mam używam jestem zadowolony :good:

Używam z : Concert 1 , karta 2gb sandisk,

X-car link zamocowany na stałe w schowku u góry.

Funkcji jakiej mi brakuje to wyświetlanie nazw otworów ale da się z tym jakoś przeżyć.

Opublikowano

witam wszystkich, widze ze bardzo ciekawy temat sie pojawił. Mam tylko jedno pytanie, jestem posiadaczem b6 z audi navigation plus, czy jak podłacze taki emulator w miejsce zmieniarki bedzie konieczne zmienianie kodowania radyjka za pomocą VAGa???chodzi mi o to czy radyjko bedzie widziało ten emulator mp3?? dodam tylko ze przy zmianie zmieniarki przy navi konieczna jest zmiana kodowania radyjka vagiem.

Z gory dzieki,major

Opublikowano

Moim zdaniem jeśli masz aktualnie normalną zmieniarke to nie bedzie problemu z zastapieniem jej i poprawnym uruchomieniem. Nie powinno być potrzeby wpisywania kodu ponieważ przy podłaczaniu zmieniarki nie musisz odłączać zasilania od radia :) ale na 100% pewien nie jestem jak to jest z tym navigation plus

Opublikowano

Ładne pare złoty. Ja u siebie zrobiłem inaczej. Kupiłem wtyczkę taką jak od zmieniarki. Jeden kabelek pod plus, dwa wejścia na sygnał i podłączam swój odtwarzacz mp3. Zrobione na wzór tego.

http://www.allegro.pl/item451088170_wejscie_sygnalowe_aux_blaupunkt_f_vat.html

http://www.allegro.pl/item454483887_adapter_aux_in_vw_audi_seat_mfd_f_vat.html

Jakość wtedy zależy tylko i wyłącznie od źródła dźwięku, w tym przypadku odtwarzacza mp3.

Opublikowano

panwic napewno to co zrobiles jest pewnego rodzaju rozwiazaniem zeby posluchac muzyki z czegos innego niz kaseta... i napewno jest to duzo tansze rozwiazanie.

ale co do tych paru zlotych... to nie zapomnij ze to o czym my piszemy to zmieniarka mp3 obslugiwana z radia a nie kabel - "wejscie aux" sam dluzszy czas jezdilem z takim kabelkiem ale nie ma porownania do zmieniarki. pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ładne parę złoty. Ja u siebie zrobiłem inaczej. Kupiłem wtyczkę taką jak od zmieniarki. Jeden kabelek pod plus, dwa wejścia na sygnał i podłączam swój odtwarzacz mp3. Zrobione na wzór tego.

http://www.allegro.pl/item451088170_wejscie_sygnalowe_aux_blaupunkt_f_vat.html

http://www.allegro.pl/item454483887_adapter_aux_in_vw_audi_seat_mfd_f_vat.html

Jakość wtedy zależy tylko i wyłącznie od źródła dźwięku, w tym przypadku odtwarzacza mp3.

Bardzo jestem ciekaw kolego czy wiesz o czym piszesz ?

Jakie masz radio?

W linkach które podałeś powyżej jest:

1.kabelek z wtyczką - 9,50zł.

2.emulator zmieniarki - 89,00zł.

jak sama cena wskazuje są to dwie różne rzeczy!!!

Ponieważ sam osobiście wykonywałem takie emulatorki wiem że nie wystarczy podać plusa na jakiś pin i już mamy wejście AUX-IN (chyba że w jakichś zabytkowych lub nie OEM radiach). Sprostuj o co Tobie chodzi bo ktoś jeszcze przeczyta, podłączy i ..... SPALI radio.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja miesiac temu zakupilem ten emulator :

http://www.allegro.pl/item470228474_zmieniarka_mp3_wma_vw_audi_usb_sd_card_mini_jack.html

Jestem z niego bardzo zadowolony i polecam go wszystkim :)

Jakosc dziwieku taka jak z plyt (oczywiscie w zaleznosci od jakosci nagranego utworu), pelna obsluga z radia ( w moim przypadku Chorus 2), bardzo latwa instalacja.

Emulator wedlug instrukcji obsluguje karty SD do 8 GB, osobiscie uzywam karty 4gb SDHC i nie mam zadnych problemow :) Utworki mozna przewijac, takze za to duzy plus. I na koniec ciekawostka wedlug instrukcji emulator w radiach audi obsluguje do 6 folderow (6 cd) po 99 utworow, jednak bez problemu mozna stworzyc 10 folderow, ktore radio obsluguje :)

Opublikowano

co do tych 10 folderów to akurat twoje radio czyta wszystkie 10 chociaz do konca nie jestem pewien czy przeczyta ci to co masz w CD10 bo mi a kurat nie chce czytac (radio chorus 2) a co np. do concerta1 to chyba CD6 to max

Opublikowano

i poskladal sobie w koncu ktos samemu taki emulator czy to byl tylko slomiany zapal :)

pozdrawiam

Opublikowano

A ja mam pytanie do tych którzy zamontowali emulatorek a mianowicie Gdzie przuczepiliście te obydwa czarne kabelki od masy? Ja zostawiłem je na radiu aby przylegały do obudowy radia ale dalej mam zakłócenia szumy :wallbash: jak to zaczepic aby czysto grało??

Opublikowano

u mnie byl jeden luzny kabelek, ktory nalezalo podlaczyc do masy i tak zrobilem :) wpiolem go do kabla masowego od radia i wszystko gra pieknie :D

Opublikowano

ja wykrecilem jedna srubke z boku z lewej strony podlozylem te kabelki i skrecilem wszystko razem i jest oki

Opublikowano

łyku23 u mnie są dwa luźne kabelki koloru czarnego zakończone takim metalowym kółeczkiem jeden jest większy od drugiego :mysli:

ja wykrecilem jedna srubke z boku z lewej strony podlozylem te kabelki i skrecilem wszystko razem i jest oki

znaczy odkręciłes śróbke od radia z lewej strony poluzowało sie i włożyłeś tam oba kabelki czarne i skręciłeś do kupy tak??

Opublikowano

wykrecilem ja calkiem, na koncu tych kabelkow mialem takie oczka przelozylem srubke przez nie i spowrotem ja przykrecilem razem z kabelkami

Opublikowano

wykrecilem ja calkiem, na koncu tych kabelkow mialem takie oczka przelozylem srubke przez nie i spowrotem ja przykrecilem razem z kabelkami

Zrobiłem identycznie, cykałem trochę że coś się w środku poluzuje i nie przykręce tej śrubki spowrotem bez rozkręcania radia. Na szczęście trafiłem w dobrą śrubkę :> Gra bajecznie, żadnych szumów.

Może przyda się info, że w chorusie 2 ( może w innych też ) do tych śrubek potrzebny jest klucz torx, taka mała gwiazdka, jak w komórkach.

Opublikowano

Uporał sie ktoś z tymi szumami w Radiu Concert??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A czy emulator będzie działał po radiem Pioneer DEH - 2800?