zaba74 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Witajcie czy ten olej będzie odpowiedni Motul SPECIFIC 505 01 502 00 5W-40 do 2.0 tfsi bgb przelot 230tys? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black4 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Witaj Temat rzeka. Na forum znajdziesz wiele podobnych wątków. Wybór zależy od szeregu czynników np. w jakich warunkach i jak użytkowane jest auto, czy silnik jest seryjny czy po modyfikacjach itp. Możesz zastosować olej z wyższą lepkością wysokotemperaturową czyli właśnie 5W40 i specyfikacją VW 502 00. Myślę, że do seryjnego TFSI EA113 będzie optymalny. Tylko dlaczego akurat Motul? Na rynku zdarzają się podróbki olejów tej marki. Wybierz coś wysokiej klasy full syntetyk na bazach PAO (Poli-alfa-olefinach). Poczytaj np. o Millers, Ravenol VST, XADO itp. Ewentualnie poradź się kolegów z forum, którzy specjalizują się w sprzedaży olejów, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutas Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Ja w A6 C6 2.0 TFSI stosuję Total Quartz 9000 Energy 5W40. Koledzy mnie tu pewnie skrytykują że to Hydrocrack, dlaczego nie Motul, albo Liqui Moly itp. - ale ja osobiście jestem zadowolony. Silnik pracuje ładnie i jest czysty w środku. Total też spełnia normę VW 502.00: QUARTZ 9000 ENERGY 5W-40 | POL website - Polish PRODUKTY.TOTAL.COM.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanurabi Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 A ja z innej beczki. Używam i chwalę sobie Liqui Moly 5W40 SHT. Ostatnio chciałem kupić na dolewkę litrowy pojemnik i...nigdzie nie ma. Za to wszędzie dwie wersje syntetycznych 5W40 . Kończą produkcję SHT czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dami8705 Opublikowano 28 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Kiedys Millers, teraz Ravenol VST 5W40 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejK. Opublikowano 28 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 W dniu 23.02.2020 o 11:11, Hanurabi napisał: i...nigdzie nie ma. Liqui Moly Synthoil High Tech 5W40 1L WWW.KOLEGABERLIN.PL Liqui Moly Synthoil High Tech 5W40 1L olej do silników benzynowych i Diesla w technologii wielozaworowej oraz z turbodoładowaniem. Olej ten jest również doskonały dla silników z wydłużonym interwałem wymiany oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilMA Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 A co sądzicie o xado eco drive 5w40? Podobno jest na bazie PAO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knox-181 Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Cześć, mam pytanie do co oleju. Na stronie pro-choice znalazłem promocje na taki zestaw, całość ~290zl ale nie bardzo wiem czy ten olej będzie odpowiedni czy nie wziąć LM lub Millera. Zestaw: - olej Ravenol VST 5w40 5L- filtr oleju Mann W940/66 lub Knecht OC470- filtr powietrza Hengst E399L (odpowiednik Mann C27192/1)- filtr kabinowy węglowy Filtron (odpowiednik Mann CUK3037 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Bierz Ravenola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ELLIOTT Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 meguin super leichtlauf 5w40(to samo w środku co lm synthol) lub trochę drożej Ravenol VST 5w40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukisM Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Widzę, że większość osób pisze o oleju 5W40, ja z kolei kupiłem auto z zalanym Rowe 5W30. Aktualny przelot 132 tys. km. Co polecacie zalać po tym Rowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi