Opublikowano 5 Października 201312 l Czyli teraz trzeba wrzucać na przod Nagrajcie ten filmik porównawczy:naughty:
Opublikowano 5 Października 201312 l przydało by sie takie porównanie:naughty: dzisjaj mam dostac fotki tego dyfra, zobaczymy czy uda sie trafic, gosc mówi że raczej oryginał tam siedzi, tak wiec jak dojdzie do zakupu to bede dzwonil:decayed:
Opublikowano 5 Października 201312 l Autor Sam sobie nagraj i porównaj cwaniaku Przeciez masz Q:naughty:
Opublikowano 5 Października 201312 l Dobra to dzisiaj nagram taki sam jak Twój:decayed: i wrzuce:jerk:
Opublikowano 5 Października 201312 l Luzy na zębach różnicówki czy torsena można likwidować podkładkami regulacyjnymi dostepnymi w ASO, tak to fabryka wymyśliła. Normalnie potrzeba zaawansowany sprzęt pomiarowy, ale można to zrobić na wyczucie. Mnie się udało i jest mniej więcej ok.Torsen z tyłu może się rozpaść, bo jeśli tylna oś ma o wiele lepszą przyczepność to centralny torsen da rzeczywiście te 75% momentu na tył. Gdzie przy różnicówce z tyłu raczej rzadko się to zdarza w warunkach drogowych. Tak wygląda zmęczony torsen który przyjmował 500Nm http://imageshack.us/a/img440/2071/imag0656d.jpg http://imageshack.us/a/img820/3340/imag0651a.jpg http://imageshack.us/a/img267/9638/imag0653z.jpg Foto by Noorec On nie jest zmęczony, on jest zaje#$ny
Opublikowano 5 Października 201312 l Autor Właśnie zrobiliśmy filmik, qu....a, ja pie....ole.... żadnej różnicy :facepalm: :polew::polew:
Opublikowano 5 Października 201312 l Będę w domu to wrzuce na YT-be.Rwie grunt równo :kox: ---------- Post dopisany at 21:26 ---------- Poprzedni post napisany at 18:17 ---------- no i proszzzzzzzz...... Torsen w tylnym dyfrze audi A4 Quattro - YouTube Tomek, dzieki nagrałem to samo:wink: W sumie to faktycznie róznica nie zauważalna, myślałem że będzie któraś strona bardziej ryła.. a tu bez róznicy:whistling: a zdjęc dalej nie ma:facepalm:
Opublikowano 5 Października 201312 l Zróbcie filmik z ostrym ruszaniem, gdy jedno koło jest na luźnym podłożu a drugie na asfalcie. Wtedy powinna być spora różnica
Opublikowano 5 Października 201312 l zaczynam podejrzewać ze dlatego nie pakowali torsena na tyl bo EDS był dużo tańszym rozwiązaniem i dawał PRAWIE ten sam efekt... trzeba by było porównać jak jeździ V8 i A4 po przeszczepie dyfra
Opublikowano 5 Października 201312 l Pany nie wiem co wy z tymi filmikami , torsen jest górą na zakrętach , wchodzisz w zakręt i jak czujesz że d*pa ucieka wciskasz gaz i pięknie wszystko się wyrównuje , ze zwykłym mechanizmem robisz oberka , ważne powyłączać ASR i inne takie .
Opublikowano 5 Października 201312 l mozesz odlaczyc calkiem wtyke od sterownika ABS ale wtedy i tego nie bedziesz mial, a bez EDSu to w ogole bedzie kicha bo kolo ktore strci przyczepnosc nie bedzie hamowane a wiec to ktore bedzie mialo przyczepnosc nie bedzie dostawalo od niego momentu
Opublikowano 5 Października 201312 l zgadza sie dlatego w V8 go nie ma a pozniej Torsena w ogole go nie montowali, elektronika pewnie wychodzila taniej