Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto Detailing - Krótkie pytanie - krótka odpowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Langista napisał:

Kwestia jest taka, że te piany są o kant kuli rozbić. Raz nałożyłem tej piany za 2 zł, auto było jak chmurka

Jak auto bedzie zabezpieczone to bedzie ruszać, ciężko żeby piany z neutralnym Ph ruszaly syf przyklejony do auta....

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 279,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 minutę temu, FroS-t napisał:

Jak auto bedzie zabezpieczone to bedzie ruszać, ciężko żeby piany z neutralnym Ph ruszaly syf przyklejony do auta....

Komus szkoda na kosmetyki, a Ty o zabezpieczaniu... :D 

Opublikowano
Teraz, muunv napisał:

:decayed:

Opublikowano

Jak ktoś robi trasy kilka razy w ciągu miesiąca po 1000km w jedną stronę, to nie ma bata żeby taka kosmetyka się utrzymała ;) no i trzeba mieć na to jeszcze czas na takie rzeczy :)

Opublikowano
22 minuty temu, Langista napisał:

Jak ktoś robi trasy kilka razy w ciągu miesiąca po 1000km w jedną stronę, to nie ma bata żeby taka kosmetyka się utrzymała ;) no i trzeba mieć na to jeszcze czas na takie rzeczy :)

Dla kogoś kto robi takie przebiegi idealnym wyborem sa powłoki od lakieru po szyby i felgi , tylko takie zabezpieczenia pozwolą na doczyszczanie auta bez mocnego wysiłku i nie katowanie go co mycie mocna chemia, no i pozwolą ograniczyć w jakiś sposób rysowanie, jeśli ktoś nie miał styczności z poważniejszymi zabezpieczeniami nie ma szans żeby wiedział o czym mowa, nikomu nie ujmując bo każdy używa chemii jakiej uważa za słuszne ale niestety ADBL czy Shiny Garage lub RRC Customs nie ma w swojej ofercie takich rzeczy.....

,

Opublikowano

Nie mam za złe, jestem w stanie zrozumieć ludzi 'siedzących' w detailingu, ale sam mam z tym tyle wspólnego, co na myjni, czyli nic. W te wakacje zawożę auto do kumpla co prowadzi warsztaty z usługami detailingu. Chcę zabezpieczyć lakier i przygotować przed nałożeniem folii, dla mnie to jedyne rozwiązanie, bo w Niemczech jest zakaz mycia auta na własnej posesji, a najlepsze myjnie ręczne są tu gorsze od najsłabszych, które mam w swojej okolicy, w Polsce.. O ręcznym myciu można zapomnieć, bo myjnie otwarte pn-sb do 20, święta i niedzielę zakaz :)

Opublikowano
1 minutę temu, Langista napisał:

Nie mam za złe, jestem w stanie zrozumieć ludzi 'siedzących' w detailingu, ale sam mam z tym tyle wspólnego, co na myjni, czyli nic. W te wakacje zawożę auto do kumpla co prowadzi warsztaty z usługami detailingu. Chcę zabezpieczyć lakier i przygotować przed nałożeniem folii, dla mnie to jedyne rozwiązanie, bo w Niemczech jest zakaz mycia auta na własnej posesji, a najlepsze myjnie ręczne są tu gorsze od najsłabszych, które mam w swojej okolicy, w Polsce.. O ręcznym myciu można zapomnieć, bo myjnie otwarte pn-sb do 20, święta i niedzielę zakaz :)

Ja myslę że PPF plus jakies dobre powłoki które wrzuci ci znajomy na bank pomoga ci w dbaniu o auto i sprawdza sie jak wszystko zostanie nałozone ze sztuka:good:

Opublikowano
W dniu 7.06.2019 o 21:48, muunv napisał:

Nie że szkoda, tylko nie mam :D gdyż 95% idzie w mechanikę 

Opublikowano
W dniu 7.06.2019 o 16:44, jolley napisał:

Poszukaj u siebie w mieście myjni z aktywną pianą (taką, która nakładasz inną lancą. W żadnym wypadku szczota). Nałóż syto piany za 3zł, odczekaj ok 5-8min (ważne żeby nie przysychała), dokładnie spłucz i po tym lecisz na dwa wiadra. 

Okej.

Jakieś wskazówki skąd zaczynać? od Dachu czy od dołu? Gdyż czytałem trochę i ile ludzi tyle teorii jedni z dachu zaczynają inni od progów ,jak lepiej? (chodzi mi już o mycie na dwa wiadra)

Opublikowano
10 minut temu, Marciol napisał:

Okej.

Jakieś wskazówki skąd zaczynać? od Dachu czy od dołu? Gdyż czytałem trochę i ile ludzi tyle teorii jedni z dachu zaczynają inni od progów ,jak lepiej? (chodzi mi już o mycie na dwa wiadra)

Nie ma tu filozofii, od góry gdzie najczyściej do dołu , czyli mozesz sobie np jechać dach , przednia szyba, maska i boki , do progów, a jak masz siano to kup sobie oddzielna rękawice do dolnych partii....

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy czym najlepiej takie zmarszczki ogarnąć ? 

IMG_20190816_163031_compress26.jpg

Edytowane przez qruku

Opublikowano

To się już kwalifikuje do malowania.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki materiał ściereczki do miejscowego przetarcia na mokro ? Oraz do późniejszej polerki ?

Opublikowano
20 godzin temu, Marciol napisał:

Jaki materiał ściereczki do miejscowego przetarcia na mokro ? Oraz do późniejszej polerki ?

WaxPro Premium są bardzo dobre. Mają 360gsm, znajdziesz w sklepach detailingowych lub na popularnym portalu aukcyjnym za około 5zł.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Panowie co polecacie do usunięcia śladów sadzy z wydechu diesla  z tyłu auta ?

Opublikowano

Psiknalem kiedyś dla testu zieloną tugą do felg :P pięknie zeszła sadza hehe

Opublikowano

Ponoć sprawdza się też środek do czyszczenia kominków :D

Opublikowano
9 godzin temu, kamil-vag napisał:

Psiknalem kiedyś dla testu zieloną tugą do felg :P pięknie zeszła sadza hehe

Popatrzę co to za specyfik.? może to być to czego szukam :D

7 godzin temu, przem8 napisał:

Ponoć sprawdza się też środek do czyszczenia kominków :D

:lol1:   tego się nie spodziewałem ?   cza spróbować...... bo zadek zwęglony strasznie mam i nic go nie rusza.

Opublikowano
5 godzin temu, MichałA4 napisał:

bo zadek zwęglony strasznie mam i nic go nie rusza.

To od razu pasta do chromu + stożek filcowy lub wełna stalowa. Po co babrać się w psikadła.

Opublikowano

Który szampon będzie lepszy wg Was?

Shiny Garage Sleek & Bubbly Premium Car Bath - 5L
ADBL Snowball - 5L

ewentualnie Presta Sudzz Car Wash - 3,8L tylko tutaj mniejsza ilość w podobnej cenie ?