BloodOmen Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Dla tych ktorzyecza sie z poprawnym zlozeniem przelacznika do kupy nie wiem czy wam pomoze ale u mnie weszlo gladko. Wsuwamy delikatnie przelacznik na jeho miejsce po czym krecimy lewo prawo delikatnie pchajac sam sie ustawia i wchodzi gladko na swoje miejsce i chodzi jak powinien pozostaje tylko dppchnac by zatrzaski sie zablokowaly:)
michałswd Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Przy dobrze poskladanym przelączniku nie ma jakiegokolwiek luzu , odleglosci między krawędziami także są równe Dla potomnych : rozbierając przełącznik pewnie , wyskoczą spręzynki mechanizmu dlatego warto rozwiercic ich gniazdo na przelot i przelozyc zespoloną sprężynke np z przelacznikow eos /jetta inne . Bardzo ułatwia to montaż pokrętła w gniezdzie
Maniusiek28 Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Dioda od początku nie działała ale mi to nie przeszkadza bo ten pomarańczowy mnie denerwuje. Do niczego nie pasuje. Co do przełącznika to jest czarny, nie gumowany. Przełożyłem z pierścieniem żeby się zgrało ale ułożenie diód nie pasuje. Pierścień z nowego jest też cieńszy i lepiej się dopasowuje, ale ori dla mnie wygląda o niebo lepiej. Jest równo i różnicy nie widać. Może po bardzo dokładnym przyjrzeniu, ale chrom odwraca uwagę i dla mnie jest super. A jestem wymagający. Może bez przesady. Zamiast tej pomarańczowej wstaw sobie białą i będzie się komponowało z podświetleniem licznika Ja jednak zapoluję na taki włącznik ale z golfa 7 a taki z golfa 7 da radę przełożyć do B7 , bo akurat mam dostęp do takiego.
Pucek Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Tak, pasuje ale jak z kazdym trzeba rezac
Maniusiek28 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Tak, pasuje ale jak z kazdym trzeba rezac np i podrezałem(idealnie prosto to mi nie wyszło): łatwo nie było bo mocowanie pokrętła z Golfa 7 jest okrągłe, a nie kwadratowe jak w naszych B6/B7 , no ale dla upartego nic trudnego Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez Maniusiek28
Lajon Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 U mnie ponowne polutowanie starych diod wystarczyło musiał być zimny lut. 20 min roboty i po sprawie
tom5151 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Cześć, u mnie problem z przełącznikiem wygląda tak, że jest pozycja 0, przekrecam kluczyk zeby odpalić i włączają mi się światła mijania wbrew mojej woli. Jak złapie pokrętło i poruszam nim troszke to gasną, chociaż nie zawsze. Ogolnie nie działa tak jak powinien. Podświetlenie chyba jest OK albo jedna się nie świeci nie pamiętam. Wiecie co to może być? Pytałem już w sklepie, nie ma dobrych zamienników, tylko china, a w ASO pewnie 400zł.
punkforever Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 Panowie, które włączniki AUTO mają ikonkę świateł postojowych podświetlaną na zielono? Wszystkie B7? Czy w B6 też były. Ewentualnie na jaką diodę wymienić czerwoną we włączniku z B6 żeby wyglądało jak zielona fabryka?
punkforever Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 Tylko z B7 i chyba tylko z końcówką D.Ok, rozumiem. Z tego co wyczytałem w tym wątku i z info znalezionego w necie wynika, że włącznik AUTO z B6 nie ma osobnej diody w miejscu postojowych, więc nie ma możliwości podmiany na zieloną. Może to potwierdzić ktoś kto rozbierał taki włącznik?
windus Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Panowie doszedłem do tego momentu i mam problem ze ściągnięciem przełącznika z trzpienia. Jak to zrobić żeby nic nie połamać?
Michał Majkel Berent Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 Panowie mam brak napięcia na niebiesko - szarym kablu . czyli skutek brak podświetlenia włącznika. Gdzie szukać przyczyny ?
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2016 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witam, mam dylemat posypał i się włącznik świateł w moim B6, planuję zakupić nowy przeglądając alledrogo natrafiłem na aukcję z takim włącznikiem z Passata B5: http://allegro.pl/wlacznik-swiatel-vw-passat-b5fl-polo-lupo-chrom-i5815609303.html co o tym myślicie? ???
trelemorele Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Czy któryś zamiennik z alledrogo polecacie? Sporo jest w cenach + - 50zł
rawber93 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 koledzy, czy dioda AUTO w przełaczniku z końcówką D ma kolor pomarańczowy taki sam jak od tylnych przeciwmgielnych czy tez jest to inny odcień?
nitroo Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 A jakie to ma znaczenie? Pomarańcz, to pomarańcz...
giemar Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 Panowie potrzebuje pomocy,czy jest możliwość wsadzić przełącznik z końcówką D zamiast przełącznika z końcówką B- taki miałem w oryginale(funkcja AUTO)bo powiem ze jak wsadziłem D to nie mogłem wyłączyć świateł , dopiero jak wyjąłem kluczyk ze stacyjki wszystko zgasło...Proszę o pomoc
jacek70 Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 Pewnie jest to możliwe ale trzeba zmienić albo kodowanie albo piny w wyłącznik.
giemar Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 No właśnie nie wiadomo z czym ruszyć... Było tak ze się wyłączyły ale rzadko ... Na Vagu wychodzi błąd 1800
rawber93 Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 musialbys zamienic piny w kostce, lub ewentualnie cos zmostkowac w razie potrzeby- musisz znalezc schemat jednego i drugiego i sprawdzic co sie nie zgadza
Rekomendowane odpowiedzi