Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane amortyzatory o obniżonym skoku do springów -30mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktore kayaby wziales?

Opublikowano
Opublikowano

Amortyzator firmy AP

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam , Panowie co za diabeł tu siedzi chodzi o zawieche , czerwone sprezyny i czerwone amorki  pacjent to 1.8t FWD , twardo , nisko i jazda po mojej okolicy mnie dobija;/

jak moge po prawić wybieranie dziur i sprawić żeby bardziej miękka była ;o 

co musiałbym zmienić amorki czy i spręzyny tez?

a.jpg

Opublikowano

Jak chcesz się zamienić, to kumpel szuka właśnie takiego, ma seryjneo w 1.9tdi, nawet wczoraj przytargal takie same felgi jak ty masz.

Będziesz miał koze i jazdę miękką jak w bentley'u [emoji3]

Podejrzewam że jedno i drugie bo masz niskie sprężyny i amory o krótkim skoku, możesz zaryzykować zmienić jedno, ale nie będzie za bardzo współgało z drugim.

Opublikowano

Dodam od siebie po zakupie amortyzatorów SACHS 558297  u Klubowicza TOM77 jestem szczególnie zadowolony z ceny.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 20.04.2017 o 08:40, coyote napisał:

Dodam od siebie po zakupie amortyzatorów SACHS 558297  u Klubowicza TOM77 jestem szczególnie zadowolony z ceny.

również polecam tego sprzedawce

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

sprzedawca znany i lubiany, polecam!

Opublikowano

przy obecnym kursie walut są super do złapania i produkt też jest mega.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Szukam sprawdzonego zestawu do max 1,5k. Myślałem nad amorkami Sachsa i sprężyny Eibacha. Dobry wybór czy może coś innego? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 21.02.2018 o 06:10, Ben3k napisał:

Szukam sprawdzonego zestawu do max 1,5k. Myślałem nad amorkami Sachsa i sprężyny Eibacha. Dobry wybór czy może coś innego? 

Osobiście zakładałem taki zestaw u siebie z dwa tygodnie temu + komplet wahaczy na przód. 

Siadła dobrze ,komfort się logicznie zmniejszył i czuć każdą dziurę nawet na balonach zimowych 15". Zobaczymy co będzie po przejściu na lato 18".

Osobiście jestem zadowolony. 

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie jakieś opinie po dłuższej jeździe jeśli chodzi o Sachs 558 297? Szukam amorów na przód do swojej B5 i sprężyn -40. szkoda mi trochę kasy na Bila B8.

Opublikowano

Panowie ja u siebie mam dziwny przypadek , rok temu zakładany na tył na nowe spring eibacha -30mm amorki sachsa do sportowego zawieszenia kupione u dzika , po niecałych 1.5r użytkowania i przejechaniu około 12tkm pokazują po 52% , czy to nie jest za szybciej zuzycie amortyzatora ? 

Jazda lato/zima na 18r 225/40 

Dla porównania na przodzie mam gwint -30mm 4letni i pokazują po 70%. 

Jaki wpływ ma szybkie zużycie się amortyzatorow ? 

Pozdrawiam

Edytowane przez Dominik93

Opublikowano
W dniu 27.10.2018 o 11:53, Dominik93 napisał:

Panowie ja u siebie mam dziwny przypadek , rok temu zakładany na tył na nowe spring eibacha -30mm amorki sachsa do sportowego zawieszenia kupione u dzika , po niecałych 1.5r użytkowania i przejechaniu około 12tkm pokazują po 52% , czy to nie jest za szybciej zuzycie amortyzatora ? 

Pozdrawiam

nie przejmuj się pomiarem amorów na stacji diagnostycznej ,przy niskim zawieszeniu i dużym kole to prawie norma,ja miałem zużyte amory na przodzie(wciskał się lekko i  nie odbijał) i pokazywało 75%,wymieniłem na nowe i pomiar prawie identyczny(spory opór przy wciskaniu i szybko wracał )

Opublikowano

proszę o dobranie amorów do mojego b7 quattro, chce wsadzic eibach -30, a nie wiem jakie amory do tego, obecnie mam zawieszenie 1BA i przód siedzi na 70cm, a tył 65, chce to wyrównać, oznaczenia z wlepki 0YL i 0JH, a nie czaje tych klas wagowych

Opublikowano

Amory od 1be/1bv, Monroe, Sachs 

Edytowane przez greg2505

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 27.10.2018 o 11:53, Dominik93 napisał:

Pozdrawiam

Dzik Ci lipę sprzedał:decayed: A tak na poważnie to zużycie amorów czuje się podczas jazdy. oczywiście im niżej tym bardziej seryjny amor dostaje w dupe. Pod Pro-Kit najlepiej dać amor z 1BE.

Opublikowano

Panowie ktoś sprzedaje Eibachy czy cenowo najlepiej wychodzi zamówić ze strony oficjalnej?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

proszę o pomoc w doborze amorów do sprężyn eibach pro kit,

wiem ze sachs ale nie wiem jakie oznaczenie,

pacjent b7 1.8t quattro obecnie 1BA oznaczenia z wlepy 0YL i 0JH oznaczenia "z pod maski" 1- 1065kg, 2- 1135kg

wiem że eibachy muszą być takie https://eibach.pl/sprezyny-obnizajace-eibach-pro-kit-audi-a4-avant-8ed,-b7-e10-15-003-11-22-pi-566.html 

proszę o podpowiedz bo samochód stoi rozebrany i czeka na nowe zawieszenie ;]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 14.01.2019 o 18:25, sky2k napisał:

proszę o pomoc w doborze amorów do sprężyn eibach pro kit,

wiem ze sachs ale nie wiem jakie oznaczenie,

pacjent b7 1.8t quattro obecnie 1BA oznaczenia z wlepy 0YL i 0JH oznaczenia "z pod maski" 1- 1065kg, 2- 1135kg

wiem że eibachy muszą być takie https://eibach.pl/sprezyny-obnizajace-eibach-pro-kit-audi-a4-avant-8ed,-b7-e10-15-003-11-22-pi-566.html 

proszę o podpowiedz bo samochód stoi rozebrany i czeka na nowe zawieszenie ;]

558297 kolego pakuj!